rafalsb pisze: Nie wiedziałem, że zmiany ustawień ostrości obrazu mają wpływ na ułożenie krzyża.
. Nie powinny mieć

... ale często w chińskich celownikach taka przypadłość występuje i trzeba z tym żyć . Mało tego , podwojenie , a nawet potrojenie wartości celownika , też nie gwarantuje że wszystko Ci podpasuje .
rafalsb pisze:PS. Nie wiem co jest do wyśmiewania, że zasugerowałem się filmem z koltera:) Wychodzą z inicjatywą do ludzi, więc lepsze jest to niż nic. Jeśli nie są specjalistami to szkoda, że nikt ktoś nie zrobi lepszego filmu o tym:) Z chęcią bym obejrzał.
Rzecz w tym , że nie chodzi o filmiki , ani o ich inicjatywę , tylko o fakt , że dla różnych karabinków , w zależności od energii , z różną optyką na konkretnym montażu , przy różnym sposobie strzelania , przy zastosowaniu konkretnego (zawsze tego samego ) śrutu , zasadność ustalenia "0"-a na danej odległości także będzie inna .
Wiele czytania przed Tobą . Jak przebrniesz przez podstawowe zagadnienia , łącznie z balistyką śrutu i medycyną stosowaną , to i rozjasni Ci się w głowie .
rafalsb pisze:Czym jest zerwany strzał? Chodzi o nieumiejętne naciskanie na spust?
... dokładnie tak ...