Michał pisze:I w pełni się zgadzam,bo i tak na sprężynie jak diabli słychać system.
...ludzie, przecież musi być słychać klikanie dobrze stuningowanego mechanizmu...to tak, jakbyś na harleya założył supertłumiki i jeszcze przykrył go plandeką ...dziwni jesteście...najlepiej nie mieć karabinka, cichutko będzie...
Robercie ja tylko napisałem że po założeniu tłumika na"sprężynę" i tak słychać będzie system,nie napisałem że jest to coś złego taki to już urok "sprężyny",jak i odniosłem się do wypowiedzi Piotra ponieważ również jestem zdania że na tych karabinkach PCP,PCA,CO2 tłumiki sprawdzają się najlepiej.
Nie prawda!!! Separator, jak sama nazwa wskazuje separuje czyli odcina strumień powietrza który pędzi za śrutem i kiedy owy śrut opuszcza lufę i zostaje trafiony takim strumieniem powietrza zastaje delikatnie wytrącony z równowagi że tak powiem. A separator to powietrze odprowadza na boki.
...pewnie Karol to miał na myśli, tylko żle wyraził...dlatego też parę postów wcześniej pisałem o koronce, wg mnie wystarcza, żeby trafić kilzonę na 30 m...
oj skacze, skacze, bo każdy mówi co innego, każdy chwali swój sprzęt, jeden siak drugi wspak...
juz mialem zamawiać hw97k black line, kumpel na iweb bron - wystawił hw95lux i też mnie kusi ten karabinek.
Przepraszam, że skoczę jeszcze dalej. Ale czy mógłby mi ktoś z Was odpowiedzieć, czy karabinki pcp można nabijać pompką??? bo że z butli to wiem, ale widzialem takie pomki a`la nożne i one są do nabijania pcp??????
Tak, można nabijać pompką, ale trzeba się namachać, no i pompka kosztuje tyle co używana butla.
Zoraki HP 01, Sharp Tiger, IŻ 61 carbon design + M/S ...
---Przepraszam za swoje skandaliczne zachowanie na Bemowie i obiecuję, że to się więcej nie powtórzy.