Jaki śrut do Crosmana Vigilante?
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
- Ściepnik
-
- Ściepnik
-
-
- Ściepnik
... bo ??kejkej pisze:Mój zapał do strzelania legł w gruzach. To chyba koniec.

Piszesz , że ten śrut nadaje się do utylizacji puszek . Spójrz na swoją tarczę

Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam
... często nie tam , gdzie celujemy

HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam

-
- Ściepnik
W temacie określenia możliwości strzeleckich, proponuję następujący tok postępowania:Hiszpan63 pisze: Spójrz na swoją tarczę... zaledwie 5, może 6 razy byłbyś w stanie trafić w puszkę na 15-20 m . To żadna powtarzalność .
Zdejmujesz kapsel z butelki, ustawiasz go na kulochwycie i rozsiadłszy się na wygodnym foteliku pociągając z otwartego już naczynia przystępujesz do analizy sytuacji.
Lato, działka i ładna pogoda czyli przeziębienie nie grozi i tym samym wpływ temperatury można pominąć

Ciśnienie ? … eee… sobota, jutro do roboty nie trzeba więc nic nie ciśnie – można pominąć

Wpływ wiatru (zawiania) i ruchu obrotowego (falowania) Ziemi … nie, jeszcze nie, to zauważalnie zacznie się pojawiać najwcześniej za dwa albo trzy kapsle

Wobec powyższego fotelik, stolik, kocyk i wsadzasz kilka kolejnych śrucin z 30m w pole ok. 1 cm2., a następnie po ustawieniu kolejnych powiedzmy 2 kapsli przeprowadzasz następujące rozumowanie:
Skoro z 30m trafia się w pole ok. 1cm2 .. hmmm… no to z 60m będzie 2x2 cm itd. … więc w pole 50x50cm spokojnie da się trafić z półtora kilometra a mając lepszy sprzęt (i używając mniej kapsli) można by pewnie trafić gościa i z 3000 m.

Ustawiasz kolejny kapsel …. i czym ci snajperzy się chwalą? 2815 m z Barretty M82A1 hihihi też mi wynik, jak bym miał lepsze oczy, mniej lat i wiatrówkę jak ta baretta za 10 000 zielonych to bym trafiał w co chcę, kiedy chcę z dowolnej odległości i to nie tylko po kapslach ale i po korkach a z lunetą to nawet i po zakrętkach.

….
Następnie ustawiasz piąty kapsel … chociaż nie, lepiej już nie.

hw97k+ DOT 4-16 AO
Zoraki hp-01 ultra
Zoraki hp-01 ultra
-
- Ściepnik
-
-
- Ściepnik
20 metrów?! Skąd ja taką piwnicę wezmę?!Hiszpan63 pisze:... bo ??kejkej pisze:Mój zapał do strzelania legł w gruzach. To chyba koniec.... no chyba dlatego , że nie bardzo Ci wychodzi strzelanie oztay-em ...
Piszesz , że ten śrut nadaje się do utylizacji puszek . Spójrz na swoją tarczę... zaledwie 5, może 6 razy byłbyś w stanie trafić w puszkę na 15-20 m . To żadna powtarzalność .

Nawiązując do tematu, prawdopodobnie wciąż nie bardzo wychodzi mi strzelanie jakimkolwiek śrutem, a mimo to wciąż sprawia mi to przyjemność.
-