Andre_ pisze:Nawet na stronie Cekaus wisi ciągle, że jest "tani, ale wyśmienity"
... i właściwie nic tego nie zmienia . Nawet poprzednie wpisy Kolegów. To ciągle w miarę tani śrut do utylizacji puszek czy kapsli , dla początkujących strzelców . A należy pamiętać , że bez względu na finanse mamy dobrać ten jeden, jedyny śrut do lufy, tego jednego, konkretnego , naszego karabinka . I tego się trzymać .
Jak ktoś chce strzelać kilkoma rodzajami srutu jednocześnie , to niestety już ze mną rozsądnie nie porozmawia . To nie działa , nie działało i nie będzie działać . Jednocześnie apropos KTK , to nie wierzę , że pogorszenie jakości , stopu , kształtu będzie miało jakikolwiek wpływ na strzelanie do puszek na 25m . A jak pokazuje doświadczenie , większość świeżych wiatrówkowiczów jest w stanie ogarnąć właśnie taki maksymalny dystans . Na 10m , to nawet z ciętych gwoździ da się wystrzelać wynik , więc nie demonizujmy .
Nawet JSB ma swoje lepsze i gorsze partie śrutu , i tez wszyscy chcący mieć wyniki dobierają konkretny nadkaliber , partię produkcyjną czy tez poszukują starej produkcji z innym kieliszkiem .
Andre_ pisze: Dlatego trochę rozumiem rozdrażnienie Tomasza.
... a ja nie bardzo

... bo jak będę teraz polecał JSB czy H&N i też nie będzie latał , to co ??? Miałem wiele karabinków i do każdego mozolnie dobierałem konkretny śrut. metoda prób i błędów . Inaczej się nie da .
To kilogramy śrutu nabyte właśnie do testów . Fakt , ze ja mam do czego wykorzystać , ale niestety tak sie to robi . A jak coś "nie lata" , to nie będzie i nie należy sobie tym zawracać głowy.