Łatwiej upier......niczyć lufę niż dorobić sensowną kolbę,proste prawda,Komendante.green_thunder pisze:...a trza było od razu kupić se iża 53m i problem z głowy...co za mania jakaś - z pistoletu robić karabinek i na odwrot
Iż-61
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
-
- Ściepnik
-
wiesz,uj wie,HW czokuje,Lothar czokuje to i ruskie zacisneły końcówkę,czy to coś daje czy nie,tego nie wiem.Michał pisze:Jedyny czok gdzie uważam powinien być to w broni śrutowej !!! W wiatrówkach to zbyteczna fanaberia.
Może nie przeszkadza,bo w moim iżu jest fajnie z celnością,tylko ja trochę przeszkadzam temu karabinkowi...
MP-61 Ultra
HW 45 Black Star .22(.177)
HW 45 Black Star .22(.177)
-
-
- Ściepnik
-
- Ściepnik
Panowie zakupiłem ostatnio mojego czwartego Iża 61 z kolei i jakby ktoś dalej się zastanawiał nad pytaniem kolegi z pierwszej strony to teraz Iże wychodzą bez tego elementu który wystawał za system.Teraz jest na równo i ładnie obrobione.Także teraz to nie defekt tak produkują go obecnie.Oglądałem wiele egzemplarzy i wszystkie tak mają.
Co do różnic zauważyłem że te nowe nie mają denka na chwycie pistoletowym i nie ma guzika do otwierania wajchy.
Wielkie cięcie kosztów zastosowała fabryka ,czy dobrze nie wiem(pewnie nie) ale mi najbardziej podobał się ten z lufą ala Carbon guziczkiem i denkiem pod chwytem.
Co do różnic zauważyłem że te nowe nie mają denka na chwycie pistoletowym i nie ma guzika do otwierania wajchy.
Wielkie cięcie kosztów zastosowała fabryka ,czy dobrze nie wiem(pewnie nie) ale mi najbardziej podobał się ten z lufą ala Carbon guziczkiem i denkiem pod chwytem.

-
- Ściepnik
... chyba nie do końca . Zdecydowanie lepszy materiał na łoże i w końcu ryflowany chwyt. Brak guzika , jak dla mnie zaleta ... dzieciaki nie mają problemu z naciągiem .pala30 pisze:Wielkie cięcie kosztów zastosowała fabryka
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam
... często nie tam , gdzie celujemy

HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam

-
- Ściepnik
-
Cześć
Ktoś stosował?
http://co2.biz.ua/gazovaya-pruzhina-dlya-izh-61-izh60/
Ostatnio na allegro przewinął się mp61 z taką gazówką.
Uszczelnienie popychacza śrutu http://co2.biz.ua/dosylatel-izh-61/
widziałem u Rosjan patent z frezowaniem popychacza brzeszczotem i uszczelnieniu oringiem z zapalniczki - po tym zabiegu iżyk zyskał 10m/s
Ktoś chyba szukał nowego cylindra http://co2.biz.ua/porshen-s-manzhetoj-d ... 60-izh-61/
Orientuje się ktoś jak wyglądają zakupy w ukraińskim sklepie internetowym? A może ktoś coś już tam kupował i się podzieli doświadczeniem.
Ktoś stosował?
http://co2.biz.ua/gazovaya-pruzhina-dlya-izh-61-izh60/
Ostatnio na allegro przewinął się mp61 z taką gazówką.
Uszczelnienie popychacza śrutu http://co2.biz.ua/dosylatel-izh-61/
widziałem u Rosjan patent z frezowaniem popychacza brzeszczotem i uszczelnieniu oringiem z zapalniczki - po tym zabiegu iżyk zyskał 10m/s
Ktoś chyba szukał nowego cylindra http://co2.biz.ua/porshen-s-manzhetoj-d ... 60-izh-61/
Orientuje się ktoś jak wyglądają zakupy w ukraińskim sklepie internetowym? A może ktoś coś już tam kupował i się podzieli doświadczeniem.
-
-
-
-
- Ściepnik
Nie będę zakładał nowego tematu o iżyku i podepnę się tutaj ze swoim nowym nabytkiem.
Chciałem pokazać parę szczegółów, których nie znalazłem na forum.
Czy ktoś z Was ma może instrukcję po polsku do niego ?
Chciałem pokazać parę szczegółów, których nie znalazłem na forum.
Czy ktoś z Was ma może instrukcję po polsku do niego ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Tomasz
Gamo PR 45, Łucznik wz. 70, Haenel 312 "Chrom" , IŻ-61, Slavia 631 lux 77
-
- Ściepnik
... nieTomasz_XX pisze:Poprawiać czy nie poprawiać koronę ?

Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
... często nie tam , gdzie celujemy

-
- Ściepnik
To końcówka lufy dzieli się na drobniejsze elementy prawie jak dzida bojowa - przeddzidzie, śróddzidzie itd. aż do portu ładowania :-)
A poważnie, to czy kąt stożka wylotu lufy ma wpływ na skupienie przy założeniu, że jest wykonany osiowo ?
Obejrzałem właśnie typy koron i generalnie korona to powierzchnia stykająca się z powierzchnia gwintu pod kątem, a w izyku widzę, że nie ma korony bo gwint zanika około 1 mm przed wylotem i przechodzi w gładką powierzchnię walcową. widać to w dużym powiększeniu i rozjaśnieniu zdjęcia.
A poważnie, to czy kąt stożka wylotu lufy ma wpływ na skupienie przy założeniu, że jest wykonany osiowo ?
Obejrzałem właśnie typy koron i generalnie korona to powierzchnia stykająca się z powierzchnia gwintu pod kątem, a w izyku widzę, że nie ma korony bo gwint zanika około 1 mm przed wylotem i przechodzi w gładką powierzchnię walcową. widać to w dużym powiększeniu i rozjaśnieniu zdjęcia.
Tomasz