hawajka 97k n.A lub blackline
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
mam 2 kafle może by jeszcze troche pooszczędzać i kupić np; air arms s400 albo hatsana bt65rb??
tylko nie wiem jakie są koszty zwiazane z napełnianiem kartusza, czy można jakoś pompką dopełniać kartusz w karabinku pcp????
bo na ten przyklad, jeśli chodzi o Co2 to odpada bo koszty kartuszy!!!
aha!! a czy można przechowywać karabinek pcp z napełnionym kartuszem? czy trzeba całą zawartość wystrzelac, tak jak to jest w przypadku Co2????
dziękuje bardzo
ps
bo tak się zastanawiam, może zamiast spręzyny z górnej pułki dołożyc i kupić pcp?????
tylko nie wiem jakie są koszty zwiazane z napełnianiem kartusza, czy można jakoś pompką dopełniać kartusz w karabinku pcp????
bo na ten przyklad, jeśli chodzi o Co2 to odpada bo koszty kartuszy!!!
aha!! a czy można przechowywać karabinek pcp z napełnionym kartuszem? czy trzeba całą zawartość wystrzelac, tak jak to jest w przypadku Co2????
dziękuje bardzo
ps
bo tak się zastanawiam, może zamiast spręzyny z górnej pułki dołożyc i kupić pcp?????
-
Za 2 kafle sprzedam Ci swojego z butlą i przetoczką. Można trzymać kartusz z powietrzem, koszt nabicia butli od 5 zł do 15 zł, zależy gdzie nabijasz.
Zoraki HP 01, Sharp Tiger, IŻ 61 carbon design + M/S ...
---Przepraszam za swoje skandaliczne zachowanie na Bemowie i obiecuję, że to się więcej nie powtórzy.
---Przepraszam za swoje skandaliczne zachowanie na Bemowie i obiecuję, że to się więcej nie powtórzy.
-
-
...po prostu trzeba, nie może tam dostać się wilgoć z atmosfery, także przy ciśnieniu wewnątrz, chociaż tak ze 30 bar występuje efekt samouszczelnienia systemu...striełok pisze:czy można przechowywać karabinek pcp z napełnionym kartuszem? czy trzeba całą zawartość wystrzelac, tak jak to jest w przypadku Co2????
-
-
No chyba nie, poniewąż jeśli karabinek zejdzie poniżej ciśnienia strzałowego to po strzale ucieknie nam całe powietrze z kartusza a jeszcze nie słyszałem żeby gdzieś ciśnienie strzałowe wynosiło 30 bar.green_thunder pisze:, chociaż tak ze 30 bar występuje efekt samouszczelnienia systemu...
Diablik + Waver v10 2-10x38
-
-
Robercie, oczywiście masz rację, nie powinno się zostawiać kartusza pustego, chodzi o to, że rozszczelnienie następuje tak ok. 60-80 bar, w zależności od karabinka.green_thunder pisze:Nie patrzyłem na manometr, ile tam było, ale nigdy nie spuszczałem do zera, przeciwnie.
Zoraki HP 01, Sharp Tiger, IŻ 61 carbon design + M/S ...
-
-
- Ściepnik
Cortez dobrze prawi. Logun Solo. Tylko teraz to ich jak na lekarstwo. Kiedyś swojego przez głupotę sprzedałem to na następnego przez rok polowałem...
Kolega świeży w temacie to podpowiem: Logun Solo to FX Typhoon pod inną nazwą. Znane z doskonałych luf i niesamowitej celności. Niestety nie mają regulatorów i tylko manualny magazynek, ale rekompensują to super składnością, niewielką wagą i lufką najwyższej jakości.
Banalne i niedrogie w serwisowaniu.
Najfajniejsza jest wersja z osadą HFT. Jeszcze trudniejsza do dostania. Ma wtedy regulowaną bakę i stopkę. Zrobiona z amazuke.
Powoli Solo to biały kruk się robi.
Na początek to jednak brałbym HW97 Blackline. Jeszcze chętniej Blackline STL lub w niebieskim laminacie.
Jak lubisz sprzęt "nieco inny niż standard" to na pewno dobry wybór.
Kolega świeży w temacie to podpowiem: Logun Solo to FX Typhoon pod inną nazwą. Znane z doskonałych luf i niesamowitej celności. Niestety nie mają regulatorów i tylko manualny magazynek, ale rekompensują to super składnością, niewielką wagą i lufką najwyższej jakości.
Banalne i niedrogie w serwisowaniu.
Najfajniejsza jest wersja z osadą HFT. Jeszcze trudniejsza do dostania. Ma wtedy regulowaną bakę i stopkę. Zrobiona z amazuke.
Powoli Solo to biały kruk się robi.
Na początek to jednak brałbym HW97 Blackline. Jeszcze chętniej Blackline STL lub w niebieskim laminacie.

:-D
-
-
- Ściepnik
-
-
- Ściepnik
Jeśli zrobiłeś tak jak napisałeś,czyli zamówiłeś hw97 w polimerze to po oddaniu kilkudziesięciu strzałów i samym złożeniu się do niego i przy lżejszym trzymaniu karabinka (bez mocnego dociskania do obojczyka) zobaczysz (stwierdzisz) czy nie "leci"na lufę tzw.ryj,jeśli tak będzie to dociąż kolbę ołowiem bądź czymś ciężkim dającym się stopniowo dociążać (żeby nie przesadzić) bo wtedy śrut będzie miał tendencję do "latania" nieco wyżej. 

HW97 .177,Remington Summit .177,Lov2 .177,C 2240 .177-Walther 2x20,Colt 1911,Hatsan 135 .22,CP1-M .177,CP1 .177,SPA p10 .22
-