Nie będę zaśmiecał forum nowym tematem (narazie ) więc zapytam tu:
Jakie kulki BB 4.5 polecacie? Jakiej firmy? Teraz wystrzelałem prawie całą paczkę Umarex-ów i chciałbym mieć porównanie z innymi. Które wg Was bedą miały najlepsze właściwości balistyczne? Czytałem że kulki kulkom nie równe więc pytam...
Nie wiem, czy są jeszcze dostępne gdziekolwiek. Ostatnio coś ich nie widzę, ale jak byś znalazł, to polecam Swiss Arms. Wyglądają tak Ładnie wypolerowane, bez skaz. Kiedyś wychodziły dobrze cenowo.
Znalazłem te kulki i będą następne do przetestowania
Mam jeszcze pytanie odnośnie smaru molibdenowego bo planuje takowy zakupić. Czy jest jakaś różnica pomiędzy takim smarem stricte do wiatrówek a kupowanym np w sklepach motoryzacyjnych (do smarowania łożysk)? W sumie i ten i ten molibdenowy ale może ten typowy do wiatrówek jest z domieszkami czegoś?
Smaru molibdenowego używa się do nakładania na sprężyny w wiatrówkach, aby mniej drgały, do niczego innego. Zwykły smar samochodowy, do przegubów, nie łożysk.
Ok to czego najlepiej użuwać do wszelkich metalowych ruchomych części? Wiem że było już o tym ale układam sobie jeszcze w głowie co do czego więc pytam Może być np olej Walther w sprayu do konserwacji?