Zakup na początek .
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
-
Skracanie lufy jest bardzo popularne, szczególnie w tej 630, która ma długaśną lufę. Hiszpan też obciął
(edytowałem raz jeszcze, bo nie mogłem się powstrzymać: obrzezał Slavkę
). Ma to niby poprawić celność (a raczej skupienie, bo celność zależy od strzelca) oraz wygląd. Napisałem "niby" bo opinie są podzielone, z przewagą, że to skupienie się poprawia po obcince (a na pewno nie pogarsza). Zapytaj kto i gdzie obcinał, czy korona lufy dobrze zrobiona.
Edyta
Co do gwarancji, to nie mam pojęcia, ale raczej już po.. Ale nie ma co się martwić, bo jak karabinek po Cekausie i lufa zrobiona jak trzeba, to nie będzie dłuuugo wymagał ingerencji i napraw.

Edyta
Co do gwarancji, to nie mam pojęcia, ale raczej już po.. Ale nie ma co się martwić, bo jak karabinek po Cekausie i lufa zrobiona jak trzeba, to nie będzie dłuuugo wymagał ingerencji i napraw.
Komu dzwonią, temu dzwonią..
-
- Ściepnik
PiTTer pisze: Hiszpan też obciął
... no , no , no ... ja obciąłem , bo mi się do pokrowca nie mieściła ...PiTTer pisze: Ma to niby poprawić celność

Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam
... często nie tam , gdzie celujemy

HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam

-
-
No tak, bo Tobie do trafiania w kapselki z 50m, ze Slavii o energii 8-10J, nie przeszkadzała by nawet lufa 2,5mHiszpan63 pisze:... no , no , no ... ja obciąłem , bo mi się do pokrowca nie mieściła ...

-
-
-
-
Koronę widać na tym zdjęciu, ale ze mnie to laik pod tym względem i nie umiem powiedzieć, czy jest dobrze zrobiona. Trochę słaba jakość tego zdjęcia. Czy sprzedający napisał, kto lufę obcinał i robił koronę? Bo na tym forum, jest wiele osób i ktoś może znać wykonawcę.
Za chwilę (dłuższą) wrzucę zdjęcia swojej oryginalnej korony cekausowej w 634 (bo w opisie "czarów" na Ich stronie jest, że w tym zakresie też poprawiają fabrykę).

"to jest OK?"
Tak się przyglądam i porównuję, raczej jest ok, choć może na pierwszy rzut okiem nie wygląda. Fachowcy, odzywać się
Za chwilę (dłuższą) wrzucę zdjęcia swojej oryginalnej korony cekausowej w 634 (bo w opisie "czarów" na Ich stronie jest, że w tym zakresie też poprawiają fabrykę).
"to jest OK?"
Tak się przyglądam i porównuję, raczej jest ok, choć może na pierwszy rzut okiem nie wygląda. Fachowcy, odzywać się

-
Mila, najlepiej zagraj w otwarte karty i podaj sprzedającemu, czyli "hunter_997" namiary na ten temat. Coś mi się zdaje, że ma założone konto na co najmniej jednym, z trzech popularnych forów wiatrówkowych, po których większość strzelców krąży. Jak się ujawni, to będziesz miał pewność, że sprzęt jest ok (bo niewielu naraża swoją reputację, aby wypchnąć szmelc, choć takie przypadki się zdarzały ale raczej nowo zarejestrowanym) i wtedy warto naprawdę poważnie zainteresować się ofertą.
-
- Ściepnik
Korona służy równomiernemu rozproszeniu powietrza wokół śrutu opuszczającego lufę . Patentów na koronę jest tyle ilu rusznikarzy się tym zajmuje . Korona ze zdjęcia wygląda na dopracowaną , a jedynym sposobem weryfikacji jest przestrzelanie karabinka . Najlepiej to robić porównawczo , przed i po wykonaniu korony . Najważniejsze jest wyraźnie widoczne " odcięcie gwintu " i współosiowy stożek wyjściowy o rozwarciu 120 - 160 stopni .
-
otrzymałem od sprzedającego to zdjęcie w lepszej jakości...
wiem zanudzam, ale spójrzcie i powiedzcie co o tym odcięciu sądzicie... bo trochę się obawiam: wiatrówka prawie nowa i nie chciałbym aby przez to obcięcie była spaprana...
wiem zanudzam, ale spójrzcie i powiedzcie co o tym odcięciu sądzicie... bo trochę się obawiam: wiatrówka prawie nowa i nie chciałbym aby przez to obcięcie była spaprana...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Ściepnik
Wygląda normalnie . Tyle , że dokładnie , to można powiedzieć jak się postrzela . I akurat korona lufy jest najmniejszym problemem . Nie jeden już robił sam , poprawiał i dobrze było .
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
... często nie tam , gdzie celujemy

-
- Ściepnik
Na beżowym Konrad sprzedaje Hiszpanową Slavię 630
http://bron.iweb.pl/viewtopic.php?t=115362
http://bron.iweb.pl/viewtopic.php?t=115362
Weihrauch HW 97 KT + Delta Optical Titanium 4-16x42 MD, Tanfoglio Witness 1911
-