Slavia 630 czy 631?

Wszystkie typy wiatrówek sprężynowych

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Awatar użytkownika
Seamaster

Post autor: Seamaster »

Fajnie, " legenda" powraca do łask ;) To bardzo miło i sympatycznie ;)
Kolega darek-119 będzie zadowolony :)
Slavioza i cykloza :P
Awatar użytkownika
pala30
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: pala30 »

U nas na strzelnicy Slavia raczej była traktowana jako legenda a celność i poprawność działania jako mit napaleńców którzy ją posiadają.
Oczywiście do momentu kiedy nie wyłamałem się przed szereg i ją zakupiłem.
Pierwsza reakcja oglądających była że brzydka ,że baka mała,że lufa długa i wygląda jak wędka,że to konstrukcja z czasów Lenina itd.
Nawet lekkie uśmieszki się pokazały po wyciągnięciu z pokrowca. :( :( Ale tylko do momentu zerowanie i strzelenia pierwszej tarczki. :mrgreen: :mrgreen:
I nagle daj popykać :mrgreen: :mrgreen:
Miałem ją krótko bo musiałem kaskę wyłożyć za PCP ale do dziś jest wspominana bardzo dobrze przez niedowiarków i sceptyków i oczywiście prze zemnie .
Na pewno będzie kolega zadowolony , a co do śrutu to niestety trzeba dobrać samemu po daną lufę.
U mnie w AT np.exact diablo lata przeciętnie a raczej jest postrzegany jako jeden z najlepszych śrutów na rynku.Co lufa to inaczej.
Awatar użytkownika
darek-119

Post autor: darek-119 »

Kurde... będziemy musieli zdrowo popykać :P żeby coś do naszej slavii dobrać, ale to nie problem.
Chyba razem z <wiosłem> zamówię śrut, będzie komplet.
Darek
Slavia 631,DOC 3-9/40.
Cross 1377,DOE 4x32 L AO .
Awatar użytkownika
Seamaster

Exact 4,52 .... tak mi się zdaje że będzie dobry ...u mnie latał całkiem całkiem ... ;) Tylko Slavia u mnie trochę inna - 634 ale w sumie to różnic dużych nie ma :lol:
...czeskie lufy są fajne ... :roll:
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

Seamaster pisze:Fajnie, " legenda" powraca do łask
...a przepraszam, jaka legenda ? Bądź uprzejmy nam ją tu opowiedzieć...nieciekawy karabinek, tyle, że celny (po gruntownym tuningu)...
Awatar użytkownika
Seamaster

;) Jak mawiają starożytni Czechosłowacy...Za górami, za lasami żyły Slavie...przed Hatsanami...przed pecepami i innymi przyczłapami.... Wieść niesie że sławiły się w świecie dobrymi lufami ... Tak to jakoś się zaczynało... :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

No, jakoś z tego wyszedłeś :lol:
Awatar użytkownika
darek-119

Witajcie :)
Od 3 dni jestem szczęśliwym posiadaczem Slavii 631 z Cekausa ( Dzięki serdeczne Hiszpan 63 )
Ładna plujka , niestety nie miałem jeszcze okazji ją przetestować. Ale idzie weekend i razem z synem postrzelamy co nieco :P
Więc nie długo napiszę coś więcej.
Dziękuje Wszystkim za rady, bardzo nam to pomogło.
Już niedługo na pokład trafi DOC więc będzie niezła zabawa, spinnery już rozstawione.
Pozdrawiam Wszystkich :)
Darek
Slavia 631,DOC 3-9/40.
Awatar użytkownika
pala30
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: pala30 »

no i git :mrgreen:
Awatar użytkownika
darek-119

Witajcie!
Wraz z synem jesteśmy już po strzelaniu z Naszej Slavii.
Pierwsze wrażenia:
Ciężka :> jednak 3 kilo to nie cross 1377.Z otwartych przyrządów strzela się wyśmienicie .
Niestety, :P w sobotę pojechaliśmy po szkiełko :) Na pokład trafił DOC 3-9/40 po wyzerowaniu
to już jazda. Nie mogłem nadarzyć z drukowaniem tarcz.Syn na 45 m dziesięć razy pod rząd puszka na wylot :D i tak poszła cała paczka czeskiego JSB. Spinnery kręciły się jak na wietrze.
Samym wyglądem Slavia robi wrażenie,mnie się podoba długaśna lufa nie będziemy jej skracać.Spust mięciutko chodzi, jest delikatny jak cholera, cichutka po prostu -pyk i cisza po prostu miodzio :)
Slavia to dobry wybór na początek, może nie jest to demon szybkości ale na początek przygody jest idealna. Zostanie u nas na zawsze a za rok lub dwa...może coś z górnej półki.. :P
Pozdrawiam Wszystkich z SKS
Darek
Slavia 631,DOC 3-9/40.