Hatsan 55 mała moc
Moderator: Hiszpan63
-
Hatsan 55 mała moc
Witajcie,
Kupiłem używanego hatsana na allegro. Słyszałem że to mocna i wytrzymała wiatrówka. Niestety moja strzela góra na piętnaście metrów. Każdy dalszy stwarzał ląduje w ziemi. Butelki plastikowej nie idzie przebić z pięciu metrów. Zastanawiam się czy broń jest wadliwa, zepsuta, czy wymaga tuningu? Co powinienem z nią zrobić? Niestety zwrot nie wchodzi w grę, bo zakup był dawno, a wiatrówka leżała w szafie.
Kupiłem używanego hatsana na allegro. Słyszałem że to mocna i wytrzymała wiatrówka. Niestety moja strzela góra na piętnaście metrów. Każdy dalszy stwarzał ląduje w ziemi. Butelki plastikowej nie idzie przebić z pięciu metrów. Zastanawiam się czy broń jest wadliwa, zepsuta, czy wymaga tuningu? Co powinienem z nią zrobić? Niestety zwrot nie wchodzi w grę, bo zakup był dawno, a wiatrówka leżała w szafie.
-
- Ściepnik
Kupiłeś na allegro , ale nie wiesz co kupiłeś i w jakim stanie . Trzeba pomierzyć na chrono i wtedy się wszystko wyjaśni. Bo przyczyn może być wiele .
A równie dobrze karabinek jest już mocno zużyty i trzeba tylko wymienić uszczelkę i sprężynę .
A równie dobrze karabinek jest już mocno zużyty i trzeba tylko wymienić uszczelkę i sprężynę .
Ostatnio zmieniony 2014-04-22, 10:04 przez Hiszpan63, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam
... często nie tam , gdzie celujemy

HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam

-
- Ściepnik
-
heldan pisze: Niestety moja strzela góra na piętnaście metrów. Każdy dalszy stwarzał ląduje w ziemi.
Jeżeli nie masz możliwości wykonania pomiaru na chrono to zostaje ci demontaż systemu i sprawdzenie jakości uszczelki tłoka i sprężyny ( uszkodzona poszarpana uszczelka lub pęknięta sprężyna )Hiszpan63 pisze: Trzeba pomierzyć na chrono i wtedy się wszystko wyjaśni.

pozdrawiam Janusz
Crosman C1K77+PP 4x32 AO - Iż-38 klasic. B2 po remoncie i ma się dobrze
Nowy nabytek TYTAN GS-750 + Kandar 3-9x40
Crosman C1K77+PP 4x32 AO - Iż-38 klasic. B2 po remoncie i ma się dobrze
Nowy nabytek TYTAN GS-750 + Kandar 3-9x40
-
- Ściepnik
-
-
- Ściepnik
-
-
Skontaktuj się z chłopakami, umów i rozwiążesz wszystkie problemy.
http://orzel.org.pl/forum/index.php
http://orzel.org.pl/forum/index.php
-
-
Wiem, że późno, ale podobno lepiej tak niż wcale (dopiero teraz zauważyłem).
1- Sprawdzałeś kaliber? Może masz większy niż 4,5 a ładujesz 4,5.
2- Zasięg strzału 15m to chyba tylko bez uszczelki tłoka. Nawet gdyby ta uszczelka była uszkodzona, to zasięg byłby kilka razy większy.
3- Jeśli po złożeniu całości nie łapie zapadka, to przyczyną jest błędne złożenie spustu (jedna z krzywek jest włożona nie tak jak powinna, albo się zapodziała).
Szkoda że po rozłożeniu nie dałeś fotek w jakim stanie są bebechy.
1- Sprawdzałeś kaliber? Może masz większy niż 4,5 a ładujesz 4,5.
2- Zasięg strzału 15m to chyba tylko bez uszczelki tłoka. Nawet gdyby ta uszczelka była uszkodzona, to zasięg byłby kilka razy większy.
3- Jeśli po złożeniu całości nie łapie zapadka, to przyczyną jest błędne złożenie spustu (jedna z krzywek jest włożona nie tak jak powinna, albo się zapodziała).
Szkoda że po rozłożeniu nie dałeś fotek w jakim stanie są bebechy.