Wspominałem, że strzelam w rękawiczkach w jakichś poprzednich postach

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
Dobrze Ci się wydaje. Podłóż kawałek wycięty ze starej karty kredytowej, jeśli dużo chybocze, lub z biletu autobusowego, jeśli mało i będzie dobrze. :^)Gebi pisze:...jest luz pomiędzy pazurem zatrzasku lufy, a taką blaszką, o którą zaczepia, i która jednocześnie mocuje lufę w osłonie. Wydaje mi się zbyt cienka.
Zapewne problem jest mechaniczny - magazynek nie jest dociągany do właściwej pozycji i nie jest skutecznie blokowany . Bo nie podejrzewam by Crosman wypuścił bubel z nieosiowością magazynka i lufy . Jeśli tej osiowości brakuje z przyczyn wyżej wymienionych , to śrut musi zostać uszkodzony i potrafi koziołkować w locie . Tak to sobie wydumałem .Gebi pisze:Zauważyłem też taką prawidłowość: gdy śrucinę załaduję bezpośrednio do lufy, a nie do magazynka, to dziurki są okrągłe; może magazynki są już wyrobione,
W moich słabszych / w Julianach / karabinkach dobrze się sprawdza właśnie Crosman wadcuttcuter , lepiej niż H&N Sport . Najpierw doprowadź sprzęt do używalności a dopiero później testuj śruty , bo pomieszasz dwie sprawy i właściwych wniosków nijak nie wyciągniesz .Gebi pisze:Zastanawiałem się nad zestawem startowym H&N - ale drogi ci on i mało go - tylko 210 sztuk w pięciu rodzajach.
Przez jakiś czas używałem tego http://kolba.pl/srut-diabolo-jsb-exact- ... 12050.html ale również polecanego przez Włodka Wadcutter-a .Gebi pisze: ale Twoim zdaniem jest jakiś rodzaj śrutu płaskiego
A nie lepiej wpierw sprawdzić to co najprostsze.Skoro pisał że śruty były poobijane to jest duże prawdopodobieństwo że tu leży wina,a następnie szukać dalej.Filo pisze:Najpierw doprowadź sprzęt do używalności a dopiero później testuj śruty , bo pomieszasz dwie sprawy i właściwych wniosków nijak nie wyciągniesz .