Crosman 357 z OLX

Wszystko co dotyczy wiatrówek CO2

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

Pewnie chodziło mi o to, zeby upewnić się, iż już ledwo pluje, gdyż upuszczanie dużej ilości i szybko gazu przez zawór może skończyć się jego uszkodzeniem, tzn. uszczelek. Lepiej pewnie wypstykać łagodnie, ile się da (bez śrutu).
To, że silikon kosztuje 5 zł nie ma znaczenia, bo chodzi tu tylko o prozaiczne, ale konsekwentnie-permanentne smarowanie minimalną ilością czubka bombiczki, aby pomóc uszczelce.

Obrazek

To starszy model, wygląd systemu i działanie 1:1 , tyle, że ładniejszy :P

Już teraz wyjmij gumową wkładkę zatrzasku ramy i lufy (czerwona otoczka), sfotografuj oraz dorób z grubej gumy zapasową. Ja użyłem kawalątka gumy z wycieraczki spod drzwi, akurat posiadała właściwą elastyczność. Piszę teraz, bo potem się zniekształci, przerabiałem to właśnie w pistolecie na zdjęciu.

Errata: no dobra, nie przez zawór, ale w jego okolicy...
Ostatnio zmieniony 2014-12-14, 11:21 przez green_thunder, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
green_thunder

No, kapsuły syfon/śmietana są ośmiogramowe, a więc za krótkie...przy tym crosa 357 to Ty musisz zepsuć, sam z siebie zużyje jedynie uszczelkę bombiczki i wspomniany zatrzask.
Awatar użytkownika
Gebi
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Gebi »

Po jakimś czasie zużywają się też plastikowe magazynki do diabolo. Zęby powodujące ich obrót podczas napinania ścierają się, zaś komory na śrut poszerzają i robią luźne. Zanim to jednak nastąpi upłynie nieco czasu i czeka Cie naprawdę fajna zabawa.
Awatar użytkownika
green_thunder

Miałem crosa z bębenkami 6-cio i 10-cio komorowymi, zapomnij o bebeesach, nikt normalny z tego rewolweru nimi nie strzela, diabolo wchodzi, jak najbardziej do szóstki, w życiu nie widziałem metalowego, zwykły plastik, tylko popielaty, nie czarny. Nie słuchaj i nie czytaj tych cholernych misiów !

...przy tym nigdy nie zdążył mi się zużyć pod żadnym względem żaden bębenek w crosie, odwrotnie niż umarexowskie - metalowe!..
Awatar użytkownika
Ślubek
Administrator

Post autor: Ślubek »

Potwierdzam - dodatkowe magazynki do C3576, są z tworzywa. Mimo, że wystrzeliłem już sporo śrutu, nie ma z nimi żadnych problemów. Strzelam diabolo, na początku miałem jeszcze pudełko bb niemieckich Rundkugeln sprzed 20 lat, ale z nimi też nie było problemów.
"My od lat już gawędzimy o Maryni
i to nawet, szczerze mówiąc, nie o całej..."
Awatar użytkownika
Gebi
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Gebi »

kruk306
Nie używam magazynka na BB-sy tego 6-komorowego, bo zwyczajnie go nie mam, a i tak nie strzelałbym z niego podkalibrowymi kulkami (4,46mm) w trosce o lufę (jej gwint).
Kulki 4,5 mm ołowiane, zgodnie z instrukcją ładuje się do do 10-komorowego (plastikowego), ale ołowianymi kulkami w kalibrze 4,5mm nie miałem okazji postrzelać.
Magazynki 10-komorowe, do diabolo są plastikowe i po jakimś czasie ścierają się zęby odpowiedzialne za jego obracanie. W zależności od rodzaju śrutu, jaki będziesz stosować możesz spodziewać się też, że komory będą się poszerzać (śruty są niestety różnej wielkości i sam zauważysz podczas ich ładowania, że niektóre wchodzą doń ciasno, inne są luźne, albo wręcz wypadną z niego). Dlatego dokupiłem dodatkowe magazynki po 12 zł za sztukę.
Swojego crosmana 357 kupiłem z dwiema lufami 8 i 4 calową - był używany i to dość intensywnie, stąd magazynek miał pościerane zęby, co skutkowało tym, że przy szybkim strzelaniu nie zawsze obracał się i padał "pusty strzał". Wymiana magazynka wyeliminowała ten problem.
Awatar użytkownika
Michał
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Michał »

Tu masz za śmieszne pieniądze,tylko nie wiadomo jak ze stanem faktycznym tego pistolca,ale z wierzchu wygląda ok. http://olx.pl/oferta/wiatrowka-rewolwer ... 9ec77cb474
HW97 .177,Remington Summit .177,Lov2 .177,C 2240 .177-Walther 2x20,Colt 1911,Hatsan 135 .22,CP1-M .177,CP1 .177,SPA p10 .22
Awatar użytkownika
Michał
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Michał »

kruk306 pisze:to gładka lufa...
No fakt.
HW97 .177,Remington Summit .177,Lov2 .177,C 2240 .177-Walther 2x20,Colt 1911,Hatsan 135 .22,CP1-M .177,CP1 .177,SPA p10 .22
kruk306

Post autor: kruk306 »

Orientuje się ktoś może czy różni się ten vigilante czymś oprócz wyglądu. Strzela tak samo celnie jak mówią o 357 ?
Bajkał 512M.Crosman 357 6" (vigilante)
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

To jest ten sam system . Osłona lufy ciut bardziej tictaczna .
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Awatar użytkownika
green_thunder

No, miałem napisać to, co Przemek... fejslifting osłony lufy i tyla, więc musi strzelać, jak model poprzedni - 357/6".

Niestety, on tylko może strzelać tak samo celnie, bo wszystko zależy od operatora i śrutu, którego użyje, a podejrzewam, że zanabędzie ołów o porażająco brzmiących nazwach, dziwnych czubkach, powalającej wadze i super opadzie :P
Awatar użytkownika
green_thunder

Pointed zaokrąglony nada się, jak najbardziej, sam często używałem go jako "drugiego", do strzelań mniej precyzyjnych, prawie we wszystkim dobrze latał, przy tym cena też dobra.
Awatar użytkownika
Ślubek
Administrator

Post autor: Ślubek »

kruk306 pisze:a śrut wezmę ten co wkładam do bajkała czyli lekki crosman pointed. Czemu crosman ? to drugi jaki sprawdzałem a ,że był lepszy od pierwszego to został ze mną (równie dobrze mógłby być inny)
Na 40-50 m trafiam tam gdzie przyrządy wskazują. A pewnie do crosa na 10 m też się nada
Na 40-50m w Crosmanie 3576 nie liczyłbym nawet na trafienie w puszkę, niezależnie od śrutu. Ma zbyt niską energię wylotową. Nie mam co prawda chronometru, ale to widać, gdy się porówna choćby otwory wycinane w tarczy na 10m przez Crosmana 3576 z otworami wycinanymi tym samym śrutem przez pistolet tarczowy. Żeby uzyskać jako tako wycięte przestrzeliny musiałem strzelać wkładając śrut do lufy, bez pośrednictwa magazynka.
Ale na 10m powinien się nadać każdy śrut, oczywiście pamiętając, że C3576 nie jest pistoletem tarczowym, a rekreacyjnym.
"My od lat już gawędzimy o Maryni
i to nawet, szczerze mówiąc, nie o całej..."
Awatar użytkownika
green_thunder

Nikt nie wspominał o wyczynowej tarczy. Nie 10, a spokojnie do 20 metrów bawimy się rekreacyjnie.
kruk306

Post autor: kruk306 »

A z tej cześki na dalekie dystanse to pan robert czym strzela jeżeli mogę spytać? szpicem ?
Bajkał 512M.Crosman 357 6" (vigilante)