Coś naprawdę real .
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
Coś naprawdę real .
Witam szanowne grono .
Szukam takiego ustrojstwa , co by prawie w 100% przypominało oryginał , no prawie w100% . Pod względem wagi , wielkości i odczucia działania . Chodzi mi o krótką zabawkę . Co byście polecili . Chodzi o niezawodność, dobre wykonanie , celność . W kalibrze 4,5 :-) .
Pozdrawiam .
Szukam takiego ustrojstwa , co by prawie w 100% przypominało oryginał , no prawie w100% . Pod względem wagi , wielkości i odczucia działania . Chodzi mi o krótką zabawkę . Co byście polecili . Chodzi o niezawodność, dobre wykonanie , celność . W kalibrze 4,5 :-) .
Pozdrawiam .
VY'73 Artur
-
- Ściepnik
... http://www.akhobby.pl/index.php?a=opis&k=60&id=856 ... Jak dotąd najlepsza wizualnie replika . Cóż tam mówić o celności , To są kulki BB i do tego wystrzeliwywane ze sporą staratą energii przez łuski . Ale wygląd i parametry jak oryginał .
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam
... często nie tam , gdzie celujemy

HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam

-
-
Nagant fajny, ale zdecydowanie wolałbym CP-88. 
https://www.google.pl/search?q=cp88&tbm ... B772%3B560

https://www.google.pl/search?q=cp88&tbm ... B772%3B560
Daystate Merlyn S + Nitrex 3-9x42/SS 10x42
-
- Ściepnik
-
- Ściepnik
A według mnie nie istnieje wiatrówka, która miała by ten sam kop, odgłos i celność co prawdziwa broń. Wiatrówki są tylko imitacjami prawdziwej broni więc mogą być do niej mniej lub bardziej podobne. Gdybym JA miał wybierać replikę dla siebie to zdecydował bym się na coś zasilanego 6 mm kulkami. Bez problemu można kupić 6 mm metalowe kulki. Nie oszukujmy się, ale takie zabawki służą gównie do destrukcji, a 6 mm metalu robi zdecydowanie większą destrukcję niż 4,5 mm. Wybór modeli jest zdecydowanie większy, a dodatkowo wydaje mnie się, że odwzorowanie jest lepsze.
PS.: Nie wiem jak mają się koszty zasilania Green-Gasem, ale wiem, że pistolety nim zasilane rozkładają się jak prawdziwe i magazynki bardziej przypominają ich ostre odpowiedniki.
Pozdrawiam
PS.: Nie wiem jak mają się koszty zasilania Green-Gasem, ale wiem, że pistolety nim zasilane rozkładają się jak prawdziwe i magazynki bardziej przypominają ich ostre odpowiedniki.
Pozdrawiam
Bo zaczyna się zabawa...
CZ 550 Ebony Edition + Swarovski Z4i 2,5-10x56
ZH 304 + Zeiss 2,5-10x52
Iż 12
CZ 550 Ebony Edition + Swarovski Z4i 2,5-10x56
ZH 304 + Zeiss 2,5-10x52
Iż 12
-
- Ściepnik
Istnieją wiatrówki o kalibrze 9 mm i grubo przekraczające 100 J i na pewno jest to broń , tyle że innej konstrukcji .DZIKIslupsk pisze:Wiatrówki są tylko imitacjami prawdziwej broni
https://www.youtube.com/watch?v=qtZtVts ... detailpage
-
- Ściepnik
-
- Ściepnik
Zdziwił byś się , gdybyś poczuł kopnięcie , usłyszał dźwięk i zobaczył tarczkę wiatrówki z linku , na dystansie np. 100 mA według mnie nie istnieje wiatrówka, która miała by ten sam kop, odgłos i celność co prawdziwa broń.

https://www.youtube.com/watch?feature=p ... 2fBUCyvZuo
Zauważ , że ta wiatrówka ma kaliber 12,7 mm .
-
- Ściepnik
Baikał MP-654K Makarov Wz. 71 4,5 mmmatiz25 pisze: Szukam takiego ustrojstwa , co by prawie w 100% przypominało oryginał , no prawie w100% . Pod względem wagi , wielkości i odczucia działania . Chodzi mi o krótką zabawkę .
Nikt jeszcze nie wspomniał. Aż dziwne.
To jest PRAWIE

Niestety, strzelanie nie przypomina w niczym strzelania z oryginału.
Ostatnio zmieniony 2014-12-27, 15:23 przez Negza, łącznie zmieniany 1 raz.
Wiatrówki różne
-
Matiz - nie wspomniałeś o budżecie, co jest podstawą propozycji. Inni Koledzy - nie zakładajcie wątków zbliżonych do akademickiej dyskusji, Matiz oczekuje na konkretne podpowiedzi, wszystkie Zoraki/Keseru na 6 mm short są mocno niedyskretne, po jednym bębenku sam strzelający ma dość, o ile nie jest to sylwestrowa północ, przy tym do końca chyba nie określono, czy to flobert, czy cóś, ludzie pozbywają się tego, jak mogą, tylko chętnych brak...
...napisz, ile przeznaczasz, parę sztuk przerzuciłem, więc nie "misiam" w odpowiedziach...
...napisz, ile przeznaczasz, parę sztuk przerzuciłem, więc nie "misiam" w odpowiedziach...
-
Witam.
Do precyzuje . Szukam czegoś do pracy jak to się mówi w razie W , czasy mamy jakie mamy ,żeby w razie jakiegoś incydentu rabunkowego , po wyciągnięciu z szuflady " klamki" nie usłyszeć gromkiego śmiechu tylko przepraszam to pomyłka . I co ważne , żeby zabolalo i zmusiło do przemyśleń na przyszłość , oraz w wolnych chwilach wykorzystać przy grilu do zabawy :-) .
Do precyzuje . Szukam czegoś do pracy jak to się mówi w razie W , czasy mamy jakie mamy ,żeby w razie jakiegoś incydentu rabunkowego , po wyciągnięciu z szuflady " klamki" nie usłyszeć gromkiego śmiechu tylko przepraszam to pomyłka . I co ważne , żeby zabolalo i zmusiło do przemyśleń na przyszłość , oraz w wolnych chwilach wykorzystać przy grilu do zabawy :-) .
VY'73 Artur
-
-
- Ściepnik
... zaboli , zaboli ... Wyrok za umyślne spowodowanie uszczerbku na zdrowiu przy użyciu niebezpiecznego narzędzia .. A potem zmusi do przemyśleń nad własną głupotą ...matiz25 pisze: I co ważne , żeby zabolalo i zmusiło do przemyśleń na przyszłość ,

... ale bzdura .. albo prowokacja ...

Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
... często nie tam , gdzie celujemy

-