Coś naprawdę real .

Wszystko co dotyczy wiatrówek CO2

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

matiz25

Coś naprawdę real .

Post autor: matiz25 »

Witam szanowne grono .
Szukam takiego ustrojstwa , co by prawie w 100% przypominało oryginał , no prawie w100% . Pod względem wagi , wielkości i odczucia działania . Chodzi mi o krótką zabawkę . Co byście polecili . Chodzi o niezawodność, dobre wykonanie , celność . W kalibrze 4,5 :-) .
Pozdrawiam .
VY'73 Artur
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

... http://www.akhobby.pl/index.php?a=opis&k=60&id=856 ... Jak dotąd najlepsza wizualnie replika . Cóż tam mówić o celności , To są kulki BB i do tego wystrzeliwywane ze sporą staratą energii przez łuski . Ale wygląd i parametry jak oryginał .
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Sabb1

Post autor: Sabb1 »

Koledzy wiedzą więcej o wiatrówkach, ja u kolegi na grillu bawiłem się ZORAKI K55. Fakt, że był 5,5 mm, ale budowa i odgłos strzałów zrobiły na mnie wrażenie.
Ostatnio zmieniony 2014-12-27, 10:47 przez Sabb1, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Cortez

Post autor: Cortez »

Nagant fajny, ale zdecydowanie wolałbym CP-88. ;)

https://www.google.pl/search?q=cp88&tbm ... B772%3B560
Daystate Merlyn S + Nitrex 3-9x42/SS 10x42
Awatar użytkownika
blucas
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: blucas »

Też od dłuższego czasu zastanawiam się nad 88 -klasyczny, piękny design. Jest też oczywiście CP99 ale dla mnie zbyt nowoczesno-plasticzane.
C.3576, Ka.CaP-1 - jeszcze się robi
Awatar użytkownika
DZIKIslupsk
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: DZIKIslupsk »

A według mnie nie istnieje wiatrówka, która miała by ten sam kop, odgłos i celność co prawdziwa broń. Wiatrówki są tylko imitacjami prawdziwej broni więc mogą być do niej mniej lub bardziej podobne. Gdybym JA miał wybierać replikę dla siebie to zdecydował bym się na coś zasilanego 6 mm kulkami. Bez problemu można kupić 6 mm metalowe kulki. Nie oszukujmy się, ale takie zabawki służą gównie do destrukcji, a 6 mm metalu robi zdecydowanie większą destrukcję niż 4,5 mm. Wybór modeli jest zdecydowanie większy, a dodatkowo wydaje mnie się, że odwzorowanie jest lepsze.
PS.: Nie wiem jak mają się koszty zasilania Green-Gasem, ale wiem, że pistolety nim zasilane rozkładają się jak prawdziwe i magazynki bardziej przypominają ich ostre odpowiedniki.
Pozdrawiam
Bo zaczyna się zabawa...
CZ 550 Ebony Edition + Swarovski Z4i 2,5-10x56
ZH 304 + Zeiss 2,5-10x52
Iż 12
Awatar użytkownika
Filo
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Filo »

DZIKIslupsk pisze:Wiatrówki są tylko imitacjami prawdziwej broni
Istnieją wiatrówki o kalibrze 9 mm i grubo przekraczające 100 J i na pewno jest to broń , tyle że innej konstrukcji .
https://www.youtube.com/watch?v=qtZtVts ... detailpage
Awatar użytkownika
DZIKIslupsk
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: DZIKIslupsk »

:oops: W domyśle miałem broń palną. :mrgreen:
Bo zaczyna się zabawa...
CZ 550 Ebony Edition + Swarovski Z4i 2,5-10x56
ZH 304 + Zeiss 2,5-10x52
Iż 12
Awatar użytkownika
Filo
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Filo »

A według mnie nie istnieje wiatrówka, która miała by ten sam kop, odgłos i celność co prawdziwa broń.
Zdziwił byś się , gdybyś poczuł kopnięcie , usłyszał dźwięk i zobaczył tarczkę wiatrówki z linku , na dystansie np. 100 m :D .
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... 2fBUCyvZuo
Zauważ , że ta wiatrówka ma kaliber 12,7 mm .
Awatar użytkownika
Negza
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Negza »

matiz25 pisze: Szukam takiego ustrojstwa , co by prawie w 100% przypominało oryginał , no prawie w100% . Pod względem wagi , wielkości i odczucia działania . Chodzi mi o krótką zabawkę .
Baikał MP-654K Makarov Wz. 71 4,5 mm
Nikt jeszcze nie wspomniał. Aż dziwne.
To jest PRAWIE :P oryginał. Nawet w tej samej fabryce robiony.
Niestety, strzelanie nie przypomina w niczym strzelania z oryginału.
Ostatnio zmieniony 2014-12-27, 15:23 przez Negza, łącznie zmieniany 1 raz.
Wiatrówki różne
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

Matiz - nie wspomniałeś o budżecie, co jest podstawą propozycji. Inni Koledzy - nie zakładajcie wątków zbliżonych do akademickiej dyskusji, Matiz oczekuje na konkretne podpowiedzi, wszystkie Zoraki/Keseru na 6 mm short są mocno niedyskretne, po jednym bębenku sam strzelający ma dość, o ile nie jest to sylwestrowa północ, przy tym do końca chyba nie określono, czy to flobert, czy cóś, ludzie pozbywają się tego, jak mogą, tylko chętnych brak...

...napisz, ile przeznaczasz, parę sztuk przerzuciłem, więc nie "misiam" w odpowiedziach...
matiz25

Post autor: matiz25 »

Witam.
Do precyzuje . Szukam czegoś do pracy jak to się mówi w razie W , czasy mamy jakie mamy ,żeby w razie jakiegoś incydentu rabunkowego , po wyciągnięciu z szuflady " klamki" nie usłyszeć gromkiego śmiechu tylko przepraszam to pomyłka . I co ważne , żeby zabolalo i zmusiło do przemyśleń na przyszłość , oraz w wolnych chwilach wykorzystać przy grilu do zabawy :-) .
VY'73 Artur
Awatar użytkownika
Cortez

Post autor: Cortez »

matiz25 pisze:...żeby zabolalo i zmusiło do przemyśleń...
Masz zamiar strzelać z tego do ludzi??? :evil:

Kolego! Wiatrówki nie służą do samoobrony :!
Daystate Merlyn S + Nitrex 3-9x42/SS 10x42
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

matiz25 pisze: I co ważne , żeby zabolalo i zmusiło do przemyśleń na przyszłość ,
... zaboli , zaboli ... Wyrok za umyślne spowodowanie uszczerbku na zdrowiu przy użyciu niebezpiecznego narzędzia .. A potem zmusi do przemyśleń nad własną głupotą ... :/

... ale bzdura .. albo prowokacja ... :>
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Awatar użytkownika
maximus

Post autor: maximus »

Od początku czułem ze Rambo z drugiej strony ;-). Jak słyszę jak najbardziej realistyczne to niestety w 99% finał taki jak tutaj.
Diablik + Waver v10 2-10x38