Coś naprawdę real .

Wszystko co dotyczy wiatrówek CO2

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

witeg
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: witeg »

Rozwinięcie hasła
Cortez pisze:Wiatrówki nie służą do samoobrony :!
jest tu : http://nasze-wiatrowki.pl/viewtopic.php?t=66

Takie pytanie mi się nasunęło - znacie jakieś sensowne kursy samoobrony, które można byłoby polecić ludziom, szukającym cudownego rozwiązania tej kwestii?
Nie dające poczucia, że po 10 zajęciach jestem KING BRUCE LEE KARATE MISZCZ, ale uczące co, kiedy, w jakich okolicznościach robić, a czego nie i jakie są konsekwencje naszych poczynań.
Awatar użytkownika
maximus

Post autor: maximus »

Każda sztuka walki pomoże w tej kwestii. Kształtuje charakter, oswaja z walką jako taką, poprawia kondycję w razie jak by trzeba było zpieprzać.
Diablik + Waver v10 2-10x38
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

witeg pisze:znacie jakieś sensowne kursy samoobrony,
,,,, https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q= ... tDLpo_9X5g
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
matiz25

Post autor: matiz25 »

Jaki zaraz rambo , forum do dyskusji jest to dyskutujemy , tak ? Nie siedzę w przepisach , wiec spytałem . Tak mi się jakoś samo nasuneło .
VY'73 Artur
Awatar użytkownika
JesperKyd
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: JesperKyd »

Ode mnie pierwsza lekcja samoobrony za darmo w promocji!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dhGIqP66SJM[/youtube]
BMK40 by Hogan + Hawke Vantage 4-12x40 & BMK20 by JesperKyd + PP 3-12x42AO & MP61 + Mizugiwa 2.5-7x28 & Marksman 2004 & cdn... :)
Awatar użytkownika
mironTG
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: mironTG »

O ludziska, teraz wiem o co biega bo doczytałem do końca. TEEEE GOSTEK MACIE SZEFA W PRACY??? Nasz kupił gazowca pracownikowi i załatwił niezbędne formalności aby było to zgodne z prawem. A jak masz stresującą pracę to ją zmień lub brykaj na siłownię poprawić sylwetkę, takie jest moje zdanie.
Strzelam bo lubię :-) AR 50 PCP.

( Celuj w księżyc- jeśli nie trafisz, trafisz między gwiazdy )
witeg
Ściepnik
Ściepnik

Marcin przypomniałeś mi rozmowę z podstawówki - Nie biję się, wyszedłem z wprawy w uciekaniu. :-)
Chodziło mi bardziej o krótkie kursa uczące się zachowania w podbramkowych sytuacjach, na które można odesłać osoby chcące bronić się wiatrówką, nożem, pchające się w szemrane okolice "bo mam gaz w torebce", etc. Matiz25 nie piję akurat do Ciebie, po prostu skłoniłeś do ogólniejszej refleksji.
Awatar użytkownika
maximus

Witek, tylko ciągłe sparingi i konfrontacje mogą cię jako tako przygotować do takich sytuacji. Żadne eksternistyczne kursy Cię tego nie nauczą. Jeśli chodzi o propozycje Przemka to owszem ale tylko dla żołnierzy. Krav maga cywilna średnio nadaje się do czegokolwiek. A to ze względu na brak możliwości zkonfrontowania się z kolegami bez trwałego uszkodzenia ich. No chyba ze tak na pół gwizdka a to nie uczy odpowiednich zachowań bo w realnej walce tez pójdziesz na pół gwizdka.
Awatar użytkownika
Filo
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Filo »

Witek, tylko ciągłe sparingi i konfrontacje mogą cię jako tako przygotować do takich sytuacji. Żadne eksternistyczne kursy Cię tego nie nauczą.
Łatwiej i taniej wytrenować " siłę " w nogach :D .
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

No tak, a ja, głupi, myślałem o idealnej replice ze sławnym prototypem, historią, famą światową, uznaniem, a tu po staremu - pomoc w samobójstwie...
...kup se drogi, ale skuteczny i dyskretny paralizator, po użyciu którego oddalisz się z godnościom :P
matiz25

Post autor: matiz25 »

Z gazowym dobry pomysł a z paralizatorem jeszcze lepszy :-) . Jak się grupa zejdzie ludzi myślących to aż miło .Temat zamykam .
VY'73 Artur
witeg
Ściepnik
Ściepnik

Dowiedział się co chciał i by temat zamykał. :evil: Nie ma tak, a offtop to gdzie???
Marcin, wbrew pozorom w moim pytaniu nie było ukrytego podtekstu - gdzie ja miałbym się zapisać. :-)
Jedynie gdzie wysłać kogoś, żeby mu wytłumaczyli w bardziej rozbudowany sposób radę pewnego trenera - Kopać w jaja i uciekać :!
Jeśli chodzi rozwiązanie dla mnie, to najskuteczniejszym środkiem prewencyjnym byłyby dwa maliniaki (dla niezorientowanych - Owczarek Belgijski Malinois) w konfrontacji z nimi szanse wyrównuje chyba dopiero pistolet maszynowy.
Awatar użytkownika
maximus

Włodek, nie każdy lubi przeciwnikowi plecy pokazywać :-) choć czasem tak lepiej.
Witek wiadomo ze lepiej jak by ktoś to za ciebie załatwił, np psy ;-), problem w tym ze nie zawsze mamy je przy sobie :-).
A co do paralizatora to chyba najszybszy i najlepszy sposób, gaz niestety na pijanego czy nacpanego klienta nie musi zadziałać. Ze swojego podwórka powiem że krótko trwałe odcięcie dopływu tlenu do mózgu działa zawsze :-P
witeg
Ściepnik
Ściepnik

Ciemne okulary trzeba założyć i nikt się nie przyczepi, że z kolegami wchodzisz. ;)