Wiatrówka co2 ruchomy zamek bez blow backu

Wszystko co dotyczy wiatrówek CO2

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Arrogante

Wiatrówka co2 ruchomy zamek bez blow backu

Post autor: Arrogante »

Witam, jestem nowym użytkownikiem forum i tak jak was, fascynuje mnie bron. Niestety, dopiero zaczynam i chciałbym prosić was o polecenie jakiegoś fajnego sprzętu. Aktualnie posiadam plasticzaną C11 firmy crosman, na stalowe bb'sy 4,46 o prędkości wylotowej (podobno 160m/s). Jest on dosyć lipny pod kilkoma względami..
-Malo precyzyjny przy strzelaniu
-Korpus z materiału niskiej jakości
-Ząbek podtrzymujący kulki lubi się obluzować(lub częściowo ułamać) co powoduje wytrysk kulek przy wyciąganiu/wkładaniu magazynka
Jedyne co jest w nim zadowalającego to moc, jak na tak mała cenę(134zl) Wiem ze za te pieniądze to nawet nie powinienem się żalić, ale to tylko moja opinia.

Poszukuje repliki z dużą mocą 140m/s+, strzelającą stalowymi srucinami typu diabolo lub diabolo/bbs. Zależy mi żeby zamek był ruchomy co nadaje realizmu broni, jedyne czego nie znoszę w broni to Blowback, jest to kompletne marnowanie gazu dodatkowo zmniejsza celność, kosztem realizmu, ale to tylko moje zdanie :). Chce by pistolet trochę mi posłużył, wiec nie może być z lipnego tworzywa(najlepiej full metal/abs-metal)
Znalazłem dwa takie windguny, i szukam coś tego typu:
http://www.militaria.banzaj.pl/Wiatrowk ... klepy.html (Anics Skif A-3000)
http://www.militaria.banzaj.pl/Wiatrowk ... klepy.html (Anics Berkut A-2002)

Dodam, ze cena nie gra roli, ponieważ planuje kupić używkę i ewentualnie ja wyremontować z dodatkiem drobnego tuningu.
Co o tym sądzicie? Proszę o opinie. Pozdrawiam, Arrogante :)
Ostatnio zmieniony 2015-07-27, 23:33 przez Arrogante, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
JesperKyd
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: JesperKyd »

1. Hop http://nasze-wiatrowki.pl/viewforum.php?f=18
2. Popraw twoje bazgroły na polski.
BMK40 by Hogan + Hawke Vantage 4-12x40 & BMK20 by JesperKyd + PP 3-12x42AO & MP61 + Mizugiwa 2.5-7x28 & Marksman 2004 & cdn... :)
Arrogante

JesperKyd pisze:1. Hop http://nasze-wiatrowki.pl/viewforum.php?f=18
2. Popraw twoje bazgroły na polski.

Az tak ciezko sie doczytac ? Chyba Pan przesadza :)
Awatar użytkownika
Filo
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Filo »

Arrogante pisze: Az tak ciezko sie doczytac ? Chyba Pan przesadza :)
Staramy się tylko pielęgnować to , co nas wyróżnia spośród innych narodów . :>
Awatar użytkownika
JesperKyd
Ściepnik
Ściepnik

Arrogante pisze:Az tak ciezko sie doczytac ? Chyba Pan przesadza :)
Aż tak ciężko pisać jak należy?
Zaakceptowałeś regulamin, to się dostosuj.
BMK40 by Hogan + Hawke Vantage 4-12x40 & BMK20 by JesperKyd + PP 3-12x42AO & MP61 + Mizugiwa 2.5-7x28 & Marksman 2004 & cdn... :)
Arrogante

Załatwione. Wybaczcie, ale moje pisanie to kwestia przyzwyczajenia pisania na klawiaturze :)
Awatar użytkownika
JesperKyd
Ściepnik
Ściepnik

CP 88
CP 99
Lecz najlepszy jest Crosman 357:)
Awatar użytkownika
Gebi
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Gebi »

Crosman 357-6 (ostatnia cyfra wskazuje długość lufy w calach) dostępny jest powszechnie jako Crosman Vigilante. Różnice polegają na osłonie lufy i szynach montażowych. W swojej klasie cenowej, zdecydowanie najwszechstronniejszy i najcelniejszy z krótkich wiatrówek na CO2. Podatny na modyfikacje i przeróbki. Nie ma też problemu z zakupem dodatkowych magazynków (tanich). Najważniejsze jest to, że ma gwintowaną lufę i magazynki na śrut diabolo; stalowymi kulkami BBs też można strzelać, ale szkoda lufy, a i efekty nie takie, jak przy ołowiu.
Klasyczny "357" to dość realistyczna replika rewolweru, "Vigilante" trochę unowocześniony "taktycznie". To naprawdę dobry wybór, a po dopieszczeniu ... cudeńko.
Podzielam zdanie Kamrata JesperKyd.
Arrogante

Więc tak, P88 & P99 odpadają.
P88 ze względu na brak ruchomego zamka i mała moc. Natomiast P99 ze względu na blowback, co jest nieekonomiczne i pistolet z blowbackiem na pewno odpada :P

Powiem wam szczerze, że zaciekawił mnie ten Crosman 357. Nie szukałem rewolweru, lecz chyba się nad nim poważnie zastanowię :) Szkoda tylko, że dzyndzel od mocowania zaworu wystaje. Jak myślicie ? Ile maksymalnie fps bym wyciągnął po paru przeróbkach ?

A możecie jeszcze polecić jakieś godne tego wiatrówki z ruchomym zamkiem bez blowbacku na bb? :) Dobrze by było gdyby magazynek dodatkowo miał wzmacnianą metalowa końcówkę, ponieważ plastikowe magazynki mają tendencję do łamania się w miejscu gdzie zabierane są kulki.
Ostatnio zmieniony 2015-07-28, 11:35 przez Arrogante, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Gebi
Ściepnik
Ściepnik

Żaden dzyndzel nie wystaje, wszystko jest pod okładkami rękojeści. Tu nie fps-y się liczą, a celność.
Mistrzowie do kapselków strzelają na ponad 20 metrów ;)
Na 15 nie mają z tym żadnych problemów 8-)

EDIT:
Mój wygląda tak, po przeróbkach:
http://nasze-wiatrowki.pl/viewtopic.php?t=8656
Arrogante

Ten crosman jakoś do mnie nie przemawia :( Do tego z 15 metrów brak penetracji plastikowej butelki, mimo śrutu typu diabolo :P Chyba zostanę przy stalowych BB, możecie mi coś polecić ?
Awatar użytkownika
Gebi
Ściepnik
Ściepnik

jasiek23

Post autor: jasiek23 »

Wiatrówki rewolwerowe są fajne. Sam mam zamiar zakupić sobie w przyszłości takie cacko tylko że wybór padnie prawdopodobnie na replikę Colta Pythona. Ze swojej strony mogę Ci polecić Colta 1911 Commemorative. Mam go, trochę już kulek z niego wystrzelałem i muszę powiedzieć że jest bardzo ok: celność ok, blow back jest potężny a mimo to spokojnie wystrzelam 3 magazynki, jest ciężki, realistyczny. Planuje zakupić drewniane okładziny dedykowane do wersji ostrych jak i wiatrówkowych.

P.S Chciałbym także napisać swoje spostrzeżenie odnośnie kapsuł CO2. Zwykle używam Umarexów ale dziś strzelałem z kapsuły Walthera. Wprawdzie strzelałem czyszcząco-konserwującą i nie wiem czy oleje w niej zawarte mogą mieć jakikolwiek wpływ na moc ale...wyczułem że na Waltherze prędkość początkowa jest lepsza, dłużej utrzymuje się na jednym poziomie i analogicznie jest blow backiem (bardziej kopie ;) no i membrana jest grubsza i nie ma niekontrolowanego mikro wycieku przy dokręcaniu ) Piszę tą uwagę bo w innym temacie mówicie że CO2 to CO2 i nie ma lepszego i gorszego a tu jednak jest wyczuwalna różnica.
Awatar użytkownika
JesperKyd
Ściepnik
Ściepnik

jasiek23 pisze: P.S Chciałbym także napisać swoje spostrzeżenie odnośnie kapsuł CO2. Zwykle używam Umarexów ale dziś strzelałem z kapsuły Walthera. Wprawdzie strzelałem czyszcząco-konserwującą i nie wiem czy oleje w niej zawarte mogą mieć jakikolwiek wpływ na moc ale...wyczułem że na Waltherze prędkość początkowa jest lepsza.
No i po co traciłem kasę na chrono, jeśli można to wyczuć? Obrazek
Awatar użytkownika
Filo
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Filo »

jasiek23 pisze:Piszę tą uwagę bo w innym temacie mówicie że CO2 to CO2 i nie ma lepszego i gorszego a tu jednak jest wyczuwalna różnica.
Dokąd w kapsule znajduje się faza ciekło - gazowa , a nie sam gaz ( to pod koniec zawartości bombiczki ) to nie masz prawa wyczuć różnicy . Być może Walthera testowałeś przy wyższej temperaturze , bo temperatura gazu ma istotny wpływ na energię strzału .