"Karabinek" Tytan - tuningowanie

Wszystkie typy wiatrówek sprężynowych

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Awatar użytkownika
Filo
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Filo »

Z olejowaniem bywają niespodzianki . IŻ38 jest robiony z jakiegoś gatunku syberyjskiego drewna , które białe i jednolite przed olejowaniem , daje zaskakujące efekty po olejowaniu . http://olx.pl/oferta/wiatrowka-iz-38-vo ... 5e18bd7be0 .To zdjęcie to olejowana osada karabinka Roberta Sochy .
Obrazek
Awatar użytkownika
Pan Sołtys

Post autor: Pan Sołtys »

Obejrzałem sobie tego IŻa - interesujące te plamki. Ja na razie przystopowałem z eksperymentami na mojej kolbie bo pierd...lnął mi piec CO i muszę zainstalować nowy (na szczęście już go przywieziono) tak więc będę robił za polskiego hydraulika amatora, a niejako przy okazji zregenerują mi się kciuki służące za "prowadnice" papieru ściernego, którym docieram kolbę.
Przyszła też paczuszka z akcesoriami do tuningu, chyba nie odważę się założyć obu sprężyn, bo sprzedawca ostrzega, że mogę przekroczyć "święty" próg 17kJ, a przez wrodzone lenistwo nie będę ubiegał się o kwity wymagane przy rejestracji.
Dzięki za wskazanie tego IŻa w cętki.
Strzelam na dystansie: "jak wzrok sięga" - w moim przypadku jest to ok. 12,5 metra.
Ludzkie słowo tego nie wypowie jak się cieszę gdy czasami trafiam. :mrgreen:
I chwała Bogu, że dzięki Bogu, bo jak by tak nie daj Boże, to niech Pan Bóg broni!!!
Awatar użytkownika
Ślubek
Administrator

Post autor: Ślubek »

Pan Sołtys pisze:"święty" próg 17kJ
:mrgreen:
"My od lat już gawędzimy o Maryni
i to nawet, szczerze mówiąc, nie o całej..."
Awatar użytkownika
Cortez

Post autor: Cortez »

17kJ...WOW!!!!!!!! :mrgreen: Dobrałeś śrut?
Daystate Merlyn S + Nitrex 3-9x42/SS 10x42
Awatar użytkownika
Pan Sołtys

Nie ma co się szczerzyć, Szanowny Swawolniku Ślubek, są to sprawy wielce poważne - za czasów miłościwie nas uwierającego bohaterskiego Związku Radzieckiego, wszystko było bohaterskie, a teraz w demokratycznej ponoć nie wiadomo dokładnie, której RP związanej Konkordatem z panami w czarnych, gustownych kieckach, wszystko co się da jest święte.
Także i ten próg siedemnasto kilo Julowy - poniżej legalny, powyżej już jakby mniej.
A pan sprzedawca do zestawu tuningowego, asekuracyjnie dołączył informację, że "plujka" może tę świętość przeskoczyć iże On, sprzedawca nie bierze odpowiedzialności za to, że mi nocą kolbami do drzwi załomocą
A ja tu w prymitywnych warunkach garażowych nie sprawdzę przcież, cz przypadkiem z 1/1000 tego Jula nie :shock: przekraczam - więc na ten wszelki wypadek założę se jedną sprężynę :shock:
Strzelam na dystansie: "jak wzrok sięga" - w moim przypadku jest to ok. 12,5 metra.
I chwała Bogu, że dzięki Bogu, bo jak by tak nie daj Boże, to niech Pan Bóg broni!!!
Awatar użytkownika
Ślubek
Administrator

Post autor: Ślubek »

Kiedyż ja, szanowny Panie Sołtysie, nie szczerzę się ze świętości. Gdzieżbym śmiał owe świętości moim szczerzeniem kalać...
Wyszczerzyłem się na myśl o tych tysiącach Juli, które raczyłeś Pan, bohatersko, acz chyba trochę z rozpędu, wymienić...
:mrgreen:

Z bratnimi pozdrowieniami, kreślę się,
Ślubek ;^)
"My od lat już gawędzimy o Maryni
i to nawet, szczerze mówiąc, nie o całej..."
Awatar użytkownika
Pan Sołtys

Wybacz (cie) starszemu człowiekowi te kila - popełniłem je w ferworze tworzenia tekstu - biję się w moją chudą pierś :oops: aż dudni i oczywiście odszczekuję. :oops:
Awatar użytkownika
Pan Sołtys

Zgodnie z sugestiami bardziej ode mnie doświadczonych Swawolników zdecydowałem się na olejowanie, i tylko olejowanie,, choć wcześniej, jako że mnie pilnik swędział to i w ostateczny kształt leciuchno zaingerowałem. Co prawda kciuk i "wskazywacz" prawej przedniej, od docierania mam odrobinkę bardziej "wrażliwe", ale zadowalający mnie (na razie) efekt osiągnąłem. Osada rzeczywiście jest miła w dotyku. Zachęcony moimi poczynaniami mam zamiar dobrać się do tuningu i liftingu drugiej mojej chinki p.t. Sea Lion", którą przygarnąłem od wyjeżdżającego do Szkocji
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
Michał
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Michał »

Mogłeś smarnąć ciemniejszą bejcą spirytusową.
HW97 .177,Remington Summit .177,Lov2 .177,C 2240 .177-Walther 2x20,Colt 1911,Hatsan 135 .22,CP1-M .177,CP1 .177,SPA p10 .22
Awatar użytkownika
Filo
Ściepnik
Ściepnik

Mogłeś smarnąć ciemniejszą bejcą spirytusową.
Dodać do oleju Bitexu :> .
Awatar użytkownika
Michał
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Michał »

...i kaszanki... 😃
HW97 .177,Remington Summit .177,Lov2 .177,C 2240 .177-Walther 2x20,Colt 1911,Hatsan 135 .22,CP1-M .177,CP1 .177,SPA p10 .22
Awatar użytkownika
Filo
Ściepnik
Ściepnik

Michałku , co ten Twój emotikon taki bledziutki ? Niedożywiony , cy cóś .
zbisz41

Post autor: zbisz41 »

kaszanka przeczyściła :mrgreen:
Awatar użytkownika
Pan Sołtys

Wiem, wiem mogłem zrobić więcej i inaczej, ale przez wrodzone lenistwo odechciało mi się i będzie tak jak jest. Po za tym nie wybieram się z tym na żadne randesvous, ani inną randkę.
A jak mi się znudzi to pizdnę do najbliższego śmietnika i po zabiegu.
Awatar użytkownika
mironTG
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: mironTG »

Nie zapomnij popsuć bo jakiś GEBIL :D jeszcze coś nawyrabia jak znajdzie. :( Ja mojego chinola zaspawałem i przykręciłem do ściany stodoły :D
Strzelam bo lubię :-) AR 50 PCP.

( Celuj w księżyc- jeśli nie trafisz, trafisz między gwiazdy )