Hatsan Vortex seria 150/155 lub 125/135 ewentualnie 105
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
- TROLL
Hatsan Vortex seria 150/155 lub 125/135 ewentualnie 105
Witam.
Noszę się z zamiarem zakupu nowej wiatrówki, trochę poszukałem, poczytałem i zauważyłem, że na tym forum strasznie neguje się prawie każdy sprzęt który nie jest HW; AA czy Slavią. Poszukałem więc na innych forach, między innymi trafiłem na Airgun-Hunting i kilka artykułów o Hatsanach, zainteresowały mnie głównie te o symbolach 125 i 135, a także 150, 155 lub trochę taniej 105 i zauważyłem, że większość opinii jest o 180* odmienne niż tutaj - jak to faktycznie z tymi sprzętami jest?
Dodam, że interesują mnie wersje Vortex i, że bardziej skłaniam się ku tym dolno-naciągowym, ale tam martwi mnie system ładowania.
Pozdrawiam i zachęcam do wyrażenia swoich opinii o ww. wiatrówkach.
Noszę się z zamiarem zakupu nowej wiatrówki, trochę poszukałem, poczytałem i zauważyłem, że na tym forum strasznie neguje się prawie każdy sprzęt który nie jest HW; AA czy Slavią. Poszukałem więc na innych forach, między innymi trafiłem na Airgun-Hunting i kilka artykułów o Hatsanach, zainteresowały mnie głównie te o symbolach 125 i 135, a także 150, 155 lub trochę taniej 105 i zauważyłem, że większość opinii jest o 180* odmienne niż tutaj - jak to faktycznie z tymi sprzętami jest?
Dodam, że interesują mnie wersje Vortex i, że bardziej skłaniam się ku tym dolno-naciągowym, ale tam martwi mnie system ładowania.
Pozdrawiam i zachęcam do wyrażenia swoich opinii o ww. wiatrówkach.
-
-
- Ściepnik
-
-
-
-
- TROLL
Ale co to ma do tego jak dany karabin jest wykonany? Przez to, że tamto forum jest inne, to nie wiem użyto innych materiałów do jego budowy? Inaczej go wykonano? Czy o co chodzi, że tu jest to badziew i szmelc, a tam w miarę dobra wiatrówkagreen_thunder pisze:Na tamtym forum ludzie preferują hatsany powyżej 100, bo to jest forum gości zabijających małe zwierzątka, ot tak, po prostu...nawet nie zjadają...

Yyy no, ale przecież Ty kolego też tam jesteś zarejestrowany i się udzielasz... to jak to jest?bo to jest forum gości zabijających małe zwierzątka

No, będzie trzeba tak zrobićHiszpan63 pisze:... kup , postrzelaj , wyraź opinię ...

Ale tak poza tym, chętnie poznam opinie posiadaczy tych karabinków tutaj - jeśli takowi są i zechcą się nimi podzielić.
-
-
- Ściepnik
Chodzi o to, że optymalnie pracują plując z energią większą niż 17J. W przypadku polowania to może być zaletą, w przypadku polskich realiów po prostu wygodniej jest mieć wiatrówkę w limicie.mtx pisze:Ale co to ma do tego jak dany karabin jest wykonany? Przez to, że tamto forum jest inne, to nie wiem użyto innych materiałów do jego budowy? Inaczej go wykonano? Czy o co chodzi, że tu jest to badziew i szmelc, a tam w miarę dobra wiatrówka
-
Powiem tak wielu ,wielu ludzi ma i strzela z powodzeniem hatsanami . Z powodzeniem rekreacyjnie czyli rozwalą puszki i butelki.
Jest tez grupa która ma dopracowane modele poprawione i nawet celnie do tarczy strzelają .
Na facebooku w jednej z grup wiatrowkowych jeden kolega strzela z hatsana 95 nie wiele gorzej niż HW80.
Jest tez grupa która ma dopracowane modele poprawione i nawet celnie do tarczy strzelają .
Na facebooku w jednej z grup wiatrowkowych jeden kolega strzela z hatsana 95 nie wiele gorzej niż HW80.
-
- Ściepnik
-
-
- TROLL
Akurat to mnie w ogóle nie przeszkadza, sam do małych nie należę, a bardziej tych XXL (197cm wzrostu i 115kg wagi), tym bardziej, że głównie bawi mnie strzelanie z pozycji leżącej, więc tu chyba waga i rozmiar karabinka będą na "+" ?JesperKyd pisze:1. To wielkie kobyły są.
Powiem tak: Ani cenie ani nie cenie, po prostu są diametralnie różne i zaciekawiło mnie dlaczego.Jeśli tak bardzo cenisz sobie opinie z forum tych zwyrodnialców
Co do zwyrodnialców, to chyba troszkę się zagalopowałeś, spotkałem się tam z użytkownikami którzy także się tutaj udzielają, ot choćby wspomniany wcześniej kolega @green_thunder
Niczego nie podważam i nie staram się tego robić, tak jak napisałem wyżej zaciekawiło mnie to diametralnie odmienne zdanie i tu kolega @witeq jako jedyny merytorycznie wytłumaczył o co chodzi.dlaczego starasz się podważyć nasze opinie i rady
Mimo, że jestem młody nie mam ryjoksiążki i nie zamierzam miećzbisz41 pisze:Na facebooku w jednej z grup

-
- Ściepnik
Wszystkie wymienione przez Ciebie modele to pudełkowe FAC-e z wysilonymi systemami, niereformowalne i ogólnie mało cenione karabinki na forach NORMALNYCH podkreślam normalnych. Jak za jakieś trzy tygodnie dotrę na ul. Obrońców Helu do kuzynki to może dasz sobie wytłumaczyć o co biega w tym hobby, na 100% nie o szmoc.
Strzelam bo lubię :-) AR 50 PCP.
( Celuj w księżyc- jeśli nie trafisz, trafisz między gwiazdy )
( Celuj w księżyc- jeśli nie trafisz, trafisz między gwiazdy )
-