Wiatrówka na start jak co i kiedy.
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
- Ściepnik
-
- Administrator
Bez urazy, ale zachowujesz się tak, jakbyś nie potrafił samodzielnie myśleć.Gluzar pisze:A wchodząc na takie forum jak to jako nowicjusz i prosić o pomoc w wybraniu wiatrowki na początek a ktoś cię nazywa pipa. naprawdę takie coś zniechęca.
Czytałeś fora, to powinieneś potrafić na tyle znać parametry wiatrówek, aby chociaż zdefiniować swoje oczekiwania. "nie satysfakcjonuje mnie strzelanie na dystansie 10 m" to zbyt mało. Do czego chcesz strzelać (tarcza/FT), kaliber (4,5/5,5/6,3 mm), napęd (PCP/PCA/CO2/sprężyna), materiał (drewno/polimer) - parametrów jest sporo. Określ, czego potrzebujesz, to wtedy nikt nie będzie musiał używać szklanej kuli.
Ja, gdy zaczynałem, wiedziałem, że chcę długiego czterotaktu 4,5 mm napędzanego CO2 (na PCP nie było mnie stać). Takie sobie przyjąłem założenia na podstawie lektury forów. Nie pytałem nikogo o zdanie - wybrałem jedyną wiatrówkę w ofercie kilku sklepów, która spełniała te założenia. Musiałem poczekać, aż sklep mi ją sprowadzi, ale po prostu mi się podobała. Nawet nie przeszła "ucywilizowania"! :^)
A więc da się, trzeba tylko poczytać i wyciągnąć (samodzielnie!) wnioski.
Dzięki temu mam satysfakcję z wyboru, a to, że ten karabinek ma pewne minusy? No cóż, nie mogę na nikogo tego zwalić. To była moja kasa i moja decyzja. Ale ma u mnie miejsce dożywotnio, bo to jest kawałek mojego życia.
"My od lat już gawędzimy o Maryni
i to nawet, szczerze mówiąc, nie o całej..."
i to nawet, szczerze mówiąc, nie o całej..."
-
"Ten od pipy" był na tym forum długo przed tobą, kolego. I nie szuka awantury, tylko mówi jak jest. Po prostu przestałem owijać w bawełnę. Jak dorosły facet chce sobie kupić karabinek i nie może skombinować jeszcze 500 pln to - no cóż. Po drugie, tematów typu "wiatrówka na start" jest pełno - nie ma sensu zakładać nowych - SZUKAĆ I CZYTAĆ! Kiedyś byłem jak "pipa" - teraz zakombinuję, przegnę pałkę a kasę zorganizuję. Dzięki takiej postawie mam PS-a w orzechu przy gównianych zarobkach.
MaxStone aka KWP
MaxStone aka KWP
Ja nie jestem sfrustrowany, mnie tylko ludzie wkurwiają
-
- Ściepnik
-
- Ściepnik
Skoro dla Ciebie wiatrówka jest celem, a nie środkiem, to Twój wybór, ale wymyślanie innym od "Pip" nie jest mówieniem "jak jest", tylko "jak Ci się wydaje". W dodatku z bufoniastym zadęciem... A że tematów "kupię wiatrówkę do 374,36zł to insza inszość. Takie czasy. Każdy chciałby mieć na smarkfonie aplikację - Zakup wiatrówki, bo Google przekraczają możliwość pojmowania.MaxStone pisze:(...) Dzięki takiej postawie mam PS-a w orzechu przy gównianych zarobkach.
Gdy patrzę na niektórych ludzi stworzonych na obraz i podobieństwo boże, to cieszę się, że moimi praprzodkami były małpy...
-
Wiatrowka kupiona :-) crosman remington vantage ultra że strony cekaus.pl pierwsze wrażenia super sprawa.
Pierwsze strzelanie z dystansu około 35 metrów w puszkę 8 na 10 strzałów. Wiatrówka nie kopie a siłę ma. Narazie strzelanie z podstawowych przyrządów celowniczych za jakieś 2-3 miesiące będę się rozglądać za optyką do mojego rodzynka:-) później jakąś walizka i full zestaw. Powiem tak, strzelalem dzis z niej 1 raz i już się zakochałem.
Pierwsze strzelanie z dystansu około 35 metrów w puszkę 8 na 10 strzałów. Wiatrówka nie kopie a siłę ma. Narazie strzelanie z podstawowych przyrządów celowniczych za jakieś 2-3 miesiące będę się rozglądać za optyką do mojego rodzynka:-) później jakąś walizka i full zestaw. Powiem tak, strzelalem dzis z niej 1 raz i już się zakochałem.
-
- -#Brązowy Dobromir
-
- Ściepnik
-
-
-
- Ściepnik
-
-
- Ściepnik
Witam serdecznie. Jestem nowy i też miałem niedawno dylemat co kupić na początek. Chciałem coś ze sprężyną gazową więc było crosman lub hatsan. Co ciekawe w tym samym sklepie tylko na różnych zmianach rozmawiałem ze sprzedawcami i każdy dokładnie takie same powody podawał za i przeciw tylko jeden za hatsanem a drugi za crosmanem. Kupiłem nitro crosmana i jestem bardzo zadowolony, na 15m skupienie w 2cm H&N a na 30m crosman premier 9 na 10 kapsli nie ma szans. Teraz czekam na zamówiony QB78 od Beorn-a.

-
-