HW50

Wszystkie typy wiatrówek sprężynowych

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

zbisz41

HW50

Post autor: zbisz41 »

Witam.
Mam prośbę dp kolegów kilka pytań w temacie HW50s?
I tu prośba do tych którzy mają lub mieli do praktyków nie teoretyków ;) potrafię korzystać z googla :D
Ze względu na słabe zdrówko nie mogę strzelać z cięższych karabinków z tego powodu rozstałem się z HW97KT
Obecnie bawię sie pistoletami ale bardzo żal karabinka .
Potrzebuje lekkiego a zarazem w miarę dobrego celnego w oko wpadł mi pierw HW30 lecz on znowu za lekki i malutki a Juli ma tyle co moje pistolety ;)
Bardzo podoba mi się HW50s i z urody i opisów jednak wolałbym opinię człowieka który na co dzień go ma i strzela nim jak i innymi,
Mam pytania :
-waga 3,1 kg to raczej lekki ?
-naciąganie powiedzmy kobieta o mizernej posturze da radę ?
-celność jeśli się mu nie przeszkadza 25 -30 m?
-kop da się z tym życ?
Pewnie kupie nowy i dam do Hogana ale muszę wiedzieć czy mi podejdzie, nie mam gdzie go pomacać ani w realu zobaczyć.
Pozdrawiam

ps slavia zostawmy , raz że nie dostępne dwa cena nowych prawie taka jak HW ;)
witeg
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: witeg »

zbisz41 pisze:ale muszę wiedzieć czy mi podejdzie
Wybacz ale tego nikt Ci nie powie. Teoretycznie może być cudo, a w praktyce nie podchodzi z powodów różnych, czasem irracjonalnych. Nie misiam. Było kilka karabinków, na które napaliłem się jak szczerbaty na suchary, wziąłem do ręki i odłożyłem z ulgą. Co gorsza wszyscy zachwyceni tymi karabinkami byli zachwyceni szczerze i zachwyt był uzasadniony.
- raczej tak
- zależy od kobiety
- jedna dziura
- wg jednych z nim się nie da, wg drugich bez niego się da, ale to bez sensu
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

.. średnio lekki ..
.. średnio da radę ... HW30 lepszy ...
.. celność ok ... HW 30 jeszcze celniejszy na tym dystansie ...
.. z każdym kopem można żyć , opanować , akceptować ... albo nie ...

I wiele więcej Julianów miał nie będziesz , bo znośne HW50 , to ma max 13 J , a miodne HW30 .. 10 J . Różnica żadna na tych Twoich dystansach .
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
zbisz41

Jakbym kochał szmoc to pytałbym o co innego ;) różnica faktycznie nie wielka jednak tych kilka julianków przyda sie do kładzenia celów reaktywnych.
Dla mnie na korzyść ważny jeszcze jest wygląd i tu HW50 ma ładniejszą osadę ...wykończenia :D
Dziękuję za te informacje , wiele jeszcze muszę przemyśleć.... i tak na koniec to ja sam muszę wybrać :smutek:
Tak naprawdę chcę sie upewnić że HW50s nie jest jakimś kiepskim złomem, wydaje mi się ze grono Swawolnych jest najlepszym środkiem do schładzania gorącej głowy :noniemoge:
Awatar użytkownika
Cortez

Post autor: Cortez »

Daystate Merlyn S + Nitrex 3-9x42/SS 10x42
Awatar użytkownika
mironTG
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: mironTG »

Ja Ci tu zaraz dam na HW pisać "kiepski złom" normalnie zamawiaj kolejkę w GCR. Moja rada jest taka............... nie możesz dźwigać kup sobie nielubianego przeze mnie PCP-a i po problemie, 10 magazynków wiadro śrutu i do końca lata nawet zadku ze stołka nie musisz podnosić HA :mrgreen: Acha dla tych nie wiedzących, GCR to takie CENTRUM RECHABILITACJI do którego Zbysiu ma bardzo bliziutko albo już się zbliża bardziej jak mi nie przestanie HW obrażać. :D A tak poważnie nie miałem w dłoni 50-tki ale 30-stka trochę ma małą osadę.
Strzelam bo lubię :-) AR 50 PCP.

( Celuj w księżyc- jeśli nie trafisz, trafisz między gwiazdy )
zbisz41

Walka jak juz to pomiędzy HW30 i HW50 :gwizdze:
Awatar użytkownika
mironTG
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: mironTG »

Targaj jak pisałem za 50-tką. I jak pisałem DASZ RADĘ :mrgreen:
Strzelam bo lubię :-) AR 50 PCP.

( Celuj w księżyc- jeśli nie trafisz, trafisz między gwiazdy )
zbisz41

Spóźniłeś sie jestem już po GCR i po pierwszym zawale :noniemoge:
No dobra kombinuję coś w kierunku 50-siątki ....po ostatniej rozmowie z lekarzem zapewne ostatni karabinek :upp:
A tak na marginesie ciężko żyć bez ....karabinka ;)
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

zbisz41 pisze: jestem już po GCR i po pierwszym zawale
... a to akurat, obciach się chwalić :> ... rowerek , pobiegać , spacerki po lesie dynamiczne i nie będziesz miał dylematów przy różnicy wagowej rzędu 05 kg ...
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
zbisz41

A wiesz hm biegać mi nie wolno ...ale dziennie marszo biegi z pieskiem kilkukilometrowe są ...w niedziele 10 km ...zawsze :D
Rowerek też się zdarzy ....w sumie to schudłem ponad 20 kg ....niestety sercxe jeszcze można by minąć ;) ale kręgosłup ni huhu :mrgreen:
A w temacie to nie potrzebuje jakieś tam mocy miałem cudny HW97KT i ok... teraz dla relaksu ot tak strzelić sobie jakąś tarczkę (bardzo lubię :roll: ) , zestrzelić jakieś metalowe ptaszki , spinnerki .
Wydaje mi się ze HW50s z swoimi 14J spełni moje mizerne potrzeby ,naprawdę wiem ze są lepsze mocniejsze tylko dla mnie będą tak jak Hw97 tylko powodem do rozczarowań i nie spełnionych oczekiwać ;)
To ma być frajda ot zabawa ma byc i jest :D
Awatar użytkownika
mildot
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: mildot »

Mi tam się widzi, że Tobie CZ200 potrzeba. Albo jakiego Loguna Solo. Do tego pompka to i przysiady pocwiczysz. ;)
:-D
zbisz41

CZ200 potrzeba.
Nawet nie wiesz jak blisko jesteś moich marzeń :)
Swego czasu dziennie wchodziłem na stronę cekaus i śliniłem się do cezetki ;) Niestety nie kupie po to żeby raz na miesiąc strzelić.
Dodatkowe koszty butla, przetoczka lub pompka plus respirator .... :noniemoge:
Awatar użytkownika
Jacentus
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Jacentus »

mildot pisze:Do tego pompka
Pompka chyba nie, bo Zbyniu zazipałby się :P
Daystate MK3 FT-R
witeg
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: witeg »

To nie pie...dol tylko realizuj te marzenia, brutalnie mówiąc, czas kiedy mogłeś ich realizację odkładać na później minął. Można to nazywać kryzysem wieku średniego, można też świadomością, że jak nie teraz to ni nigdy.