Pierwsza wiatrówka HW 30-50

Wszystkie typy wiatrówek sprężynowych

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Wasiek

Pierwsza wiatrówka HW 30-50

Post autor: Wasiek »

Witam wszystkich. Wiem, że niektórym zawracam głowę, ale chcę być pewny... Muszę wybrać pierwszą wiatrówkę, zastanawiam się nad tymi dwoma konkretnymi modelami.. Na początek wiem, że muszę ogarnąć bliskie dystanse, ale w przyszłości chciałbym sięgać dalej.. jaką odległość są w stanie celnie pokonać oba modele, wiem różnią się wagą, ceną, drewienkiem i stopka. Proszę was o rady :)
madraks

Post autor: madraks »

Ją to widzę tak:
Hw 30 ogarnia 30m.
Hw50 ogarnia 50m.
Ale co ja tam wiem.....
MP-61 Ultra
HW 45 Black Star .22(.177)
Wasiek

Też tak to widzę i mam dylemat... jestem laikiem, wybieram pierwszą wiatrówkę.
madraks

Ją wziąłbym pięćdziesiątce,ta trzydziestka jakaś,taka mała.....
MP-61 Ultra
witeg
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: witeg »

Idź do sklepu, weź do ręki jedną i drugą, wybierz tą która do ciebie zagada. To że komuś pasuje HW 30, nie znaczy, że będzie pasować tobie.
Wasiek

nie mam za bardzo gdzie pomacać.
madraks

Zawsze masz 14dni na zwrot,poniesiesz tylko koszt przesyłki....
MP-61 Ultra
witeg
Ściepnik
Ściepnik

To równie dobrze możesz rzucić monetą, co zdawać się na opinie innych. Ja bym wybrał HW50, kto inny HW30 i obaj mielibyśmy rację. Wybór między tymi karabinkami to kwestia gustu, osobistych preferencji, upodobań. Oba to po prostu dobre karabinki sprężynowe. Hw50 jest wiekszy, HW30 ma lepszy PR*.

*Szczur pyta chomika:
- Jak to jest? Mamy podobne futerka, łapki, uszka, pyszczki, nawet zęby, mnie ludzie nienawidzą, a ciebie kochają?
- Masz chujowy PR.
;)
Wasiek

chodzi mi też o ten dystans... kupię HW30, będę chciał postrzela za jakiś czas dalej i nie będzie dawała rady... jaka maks celna odległość obu wiatrówek ?
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

Nie wierz za grosz w opinie sklepów. Skontaktuj się z którąś z grup w Twojej okolicy http://forum-bron.pl/viewforum.php?f=135 i umów. Chłopaki bardzo lubią chwalić się swoim sprzętem, chętnie dają spróbować, ich informacje są rzetelne, do sprawdzenia, nie to, co od sprzedawcy ze sklepu, który każdego chętnego traktuje jak klienta-barana i wciska mu śrut oztay. :sciana:
...przy tym może ktoś mieć ciekawą używkę, ci ludzie nie oszukują, jak handlarze z allegro...niejednokrotnie lepszą, bo już zrobioną...
Wasiek

Kolego Robercie z tego co wyczytałem to większośc bierze sprzęt od Cekausa albo Hogana.. czy oni traktują klienta tak jak pisałeś ?
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

Hogana znam tylko korespondencyjnie, Hiszpana osobiście, za obu gwarantuję. Obaj nie lubią ludzi typu "...i chciałabym, i boję się...", wolą konkrety...
Awatar użytkownika
SlaweQ
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: SlaweQ »

Wasiek pisze:Kolego Robercie z tego co wyczytałem to większośc bierze sprzęt od Cekausa albo Hogana.. czy oni traktują klienta tak jak pisałeś ?
Nie, bo to znani na forach tunerzy i naprawiacze sprzętu strzelającego, a nie typowi dla All... "handlowcy" :roll:

Co do karabinka, to z 30-ki po tuningu będziesz miał około 9 J (więcej nie wart)
Z 50-ki około 11 J (więcej nie warto).
30-ka jest małym, składnym, celnym karabinkiem, który przy strzale praktycznie nie kopie, po mimo że to sprężyna - miałem.
50-ki z których strzelałem były na fabrycznych 'bebechach' i raczej nic ciekawego o nich nie powiem.
Tu niech napisze ktoś, kto miał zrobiony karabinek i z niego strzelał.

Jeśliś duży chłop, to raczej 50-ka, jeśliś średniej lub mikrej budowy do 30-ka.
Przy tych energiach oba naciągają się jednakowo łatwo.

Uczę się strzelać od nowa 8-)
Wasiek

duży chłop to ze mnie nie jest...
witeg
Ściepnik
Ściepnik

Tylko z tego co wiem Hogan nie handluje wiatrówkami. :idea:
O sklepie pisałem, żeby pomacać, o słuchaniu sprzedawcy nic nie wspominałem. Spotkanie na wspólnym strzelaniu, może być lepszym rozwiązaniem, choć jest spora szansa, że do rozważań nad kupnem dojdą kolejne warianty. :lol: