Obudowa Radeckowego chrona
Moderator: Hiszpan63
-
- -#Złoty Dobromir
-
-
-
- -#Złoty Dobromir
-
- -#Złoty Dobromir
Chronografy na starych płytkach posiadają gniazdo od zasilacza, które trzeba odlutować i zamontować w obudowie. Nowe płytki mają dodatkowo gniazdo USB z którym trzeba zrobić to samo. Niestety inaczej się nie da tego rozwiązać, mikro wyłączniki są tak niskie że obudowa w tym miejscu musi być obniżona.
guntuning.com
-
Różne warianty połączeń włącznika i gniazda zastosowanego przez Darka w obudowie:
1-(od lewej) z akumulatorem i ładowarką
Gniazdo zewnętrzne stosowane do ładowania akumulatorka.
Najkorzystniej zastosować szybką ładowarkę procesorową. Nie wolno używać innych zasilaczy - tylko przeznaczone do ładowania akumulatora
2- z baterią i zasilaczem
Przełącznik umożliwia zmianę źródeł zasilania
Jest to wersja bezpieczna - nie ma możliwości połączenia ze sobą źródeł zasilania.
3 - z baterią i zasilaczem
Jest możliwość połączania źródeł zasilania i ich wzajemne oddziaływanie.
Przy stosowaniu zasilacza trzeba pamiętać o odłączeniu przełącznikiem zasilania z baterii.

1-(od lewej) z akumulatorem i ładowarką
Gniazdo zewnętrzne stosowane do ładowania akumulatorka.
Najkorzystniej zastosować szybką ładowarkę procesorową. Nie wolno używać innych zasilaczy - tylko przeznaczone do ładowania akumulatora
2- z baterią i zasilaczem
Przełącznik umożliwia zmianę źródeł zasilania
Jest to wersja bezpieczna - nie ma możliwości połączenia ze sobą źródeł zasilania.
3 - z baterią i zasilaczem
Jest możliwość połączania źródeł zasilania i ich wzajemne oddziaływanie.
Przy stosowaniu zasilacza trzeba pamiętać o odłączeniu przełącznikiem zasilania z baterii.

Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez radecek, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Ściepnik
Powitać towarzystwo
Się muszę pochwalić
Poczta dostarczyła dziś prezesową obudowę do radkowego chrono, odsapnąwszy więc po obiadku wziąłem sie za składanie całości.
Trochę grzania lutownicą, upychania kabelków i efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania.

Sposób podłączenia kabelków według schematu nr 2, podpowiedzianego przez Radka.
Jestem ciekaw działania chrono w plenerze, pisałem wcześniej, że miałem problem z dziwnymi wynikami.
Teraz chrono jest zabudowane, zabiorę w niedziele na "Orła" to zobaczymy.
Jeszcze raz dzięki Radkowi i Darkowi za dobre pomysły i chęć wprowadzenia ich w życie.

Się muszę pochwalić

Poczta dostarczyła dziś prezesową obudowę do radkowego chrono, odsapnąwszy więc po obiadku wziąłem sie za składanie całości.
Trochę grzania lutownicą, upychania kabelków i efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania.

Sposób podłączenia kabelków według schematu nr 2, podpowiedzianego przez Radka.
Jestem ciekaw działania chrono w plenerze, pisałem wcześniej, że miałem problem z dziwnymi wynikami.
Teraz chrono jest zabudowane, zabiorę w niedziele na "Orła" to zobaczymy.
Jeszcze raz dzięki Radkowi i Darkowi za dobre pomysły i chęć wprowadzenia ich w życie.
Uczę się strzelać od nowa

-
-
- Ściepnik
-
- -#Złoty Dobromir
-
-
- -#Kustosz
-
-
- -#Srebrny Dobromir
W końcu i ja zmajstrowałem sobie obudowę do Chrono.

Przełącznik umożliwia zasilanie chrono z baterii, umiejscowionej wewnątrz obudowy, lub z gniazda zasilacza zamocowanego na obudowie. Będzie jeszcze wyprowadzone gniazdo pod wtyczkę do komputera. Do kompletu będzie podstawka do postawienia chrono w pionie i przedłużka szyny. Oryginalne przyciski są zdublowane na obudowie.

Przełącznik umożliwia zasilanie chrono z baterii, umiejscowionej wewnątrz obudowy, lub z gniazda zasilacza zamocowanego na obudowie. Będzie jeszcze wyprowadzone gniazdo pod wtyczkę do komputera. Do kompletu będzie podstawka do postawienia chrono w pionie i przedłużka szyny. Oryginalne przyciski są zdublowane na obudowie.
-
- -#Złoty Dobromir