Witam
Wysłałem mail do sprzedawcy barel300, kiedy będzie kolorowy w sprzedaży. Odpowiedział, że kontener ( ) wypłynie w marcu i najprawdopodobniej przybędzie pod koniec kwietnia. Więc trochę trzeba będzie poczekać.
Potwierdził również, że to jest Sharp Ace Deluxe.
Teraz módlmy się, aby piraci nie napadli naszego statku.
Pozdrawiam
EDYTA: Dla zainteresowanych kilka zdjęć poglądowych.
PANZER.PL!!! pisze:koszt INNOVY 230zl korpus 150zl ósemka 37zl iglica i zawór 50zl czyli SHARP ACE za 500zl? może ale on też pewnie będzie potrzebował przeróbek
Spokojnie panowie.
Cena 500 zł jest tylko orientacyjna, nie ostateczna. Przez te 2 miesiące może się wszystko zmienić: może $ stanieć, może znaleźć się inny importer z Polski/Europy i wtedy taniej by wyszło za więcej sztuk...
Poczekamy - zobaczymy. Nie wiem jak reszta, ale ja wstrzymam się z zakupem Sharpa.
Pozdrawiam
EDYTA:
Starszy_Pan pisze:
PANZER.PL!!! pisze:koszt INNOVY 230zl korpus 150zl ósemka 37zl iglica i zawór 50zl czyli SHARP ACE za 500zl? może ale on też pewnie będzie potrzebował przeróbek
Sądząc ze zdjęć - brak "ósemki"
Może i ósemki nie ma, ale pomiędzy lufą a "cylindrem" (nie wiem jak to nazywacie) jest coś czarnego. Wydaje mi się, że spełnia to taką samą rolę, lecz oczywiście mogę się mylić.
PANZER.PL!!! pisze:...może ale on też pewnie będzie potrzebował przeróbek
Jedną rzecz do poprawki już widzę. Zdarcie tego czegoś kolorowego i nałożenie normalnej oksydy.
To może być ciężkie i pracochłonne poza tym jest to nakładane metodą anodowania więc będziesz musiał zerwać całkiem niezłą warstwę, dal zainteresowanych linki galwanizeri z Ursusa zajmują się anodowaniem aluminium jak dostanę korpus, podjadę zapytać ile by kosztowało poczernienie.
Sądząc ze zdjęć - brak "ósemki"
ósemka bedzie, pisałem ogólnie o kosztach
Każdy ma jakieś upodobania, wiec jedni wolą militarny wygląd a inni nowoczesny, mnie ACE w kolorze niebieskim pasuje, ale mnie nie stać na jego kupno(może kiedyś jak bedzie tańszy) liczy się wykonanie i jego precyzja w strzelaniu!!!
Ostatnio zmieniony 2010-02-22, 18:40 przez PANZER.PL!!!, łącznie zmieniany 1 raz.
tak jak na zdjęciu widać są tam śrubki łączące lufę i korpus pompki
Tak są - całe trzy. W "Stadard Sharpie" były dwie.
Osłona lufy to rurka fi 14 x 2. Śruby są M4 (? z pamięci) czyli skok 0,7 mm, czyli "trzymają" po 3 nitki gwintu o wysokości ok. 0,6 mm - w PCA - IMHO - mało !!