Skif A-3000

Wszystko co dotyczy wiatrówek CO2

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Awatar użytkownika
daras
-#Złoty Dobromir
-#Złoty Dobromir

Skif A-3000

Post autor: daras »

Jak powszechnie wiadomo pistolet Skif A3000 prócz ładnego wyglądu są pomyłką technologiczną. Musiałem podnieść magazynek 1,5mm, aby był w osi z lufą, wtedy okazało się że przy założonym zamku nie mogę zatrzasnąć magazynka. Po zmierzeniu okazało się że brakuje mi dosłownie 0,5 mm, no i teraz problem co zrobić aby uzyskać te brakujące dziesiątki. Druga sprawa to gdzie można kupić uszczelki zaworu?
guntuning.com
Awatar użytkownika
hyena

Post autor: hyena »

Z tego co wiem, własciwie nie można nigdzie kupić żadnych częsci do tego pistoletu. Ja bym na twoim miejscu skoczył do szewca może jakaś guma się znajdzie. Lub szukał coś co może sie nada od armatury. Urelast powinien zdać egzamin, ale nie wiem czy jest do zdobycia w handlu.Można spróbować też dać kilka warstw z uszczelki korka po coca-coli. Ale nie wiem czy zda egzamin. Ewentualnie próbować coś z innego pistoletu spasować.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Awatar użytkownika
Maruda

Post autor: Maruda »

Nie wiem jak jest w Sifie, bo w moim K19, zrobiłem pod nabój krążek z gumy, z której byly robione fartuchy dla rentgenologów. Dokręcam mocno nabój i gaz trzyma kilka dni.
Awatar użytkownika
hyena

A pan Maruda nie wie że układów sie nie zostawia pod cisnieniem, bo się układają uszczelki :shock: :shock:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Awatar użytkownika
Maruda

Post autor: Maruda »

A panu Marudzię to zwisa i powiewa, bo temu K19 już nic nie jest w stanie zaszkodzić, ani pomóc. :P
Awatar użytkownika
daras
-#Złoty Dobromir
-#Złoty Dobromir

Sobie mówię dzisiaj tak "jak nie złapie wieloryba to nie będę Stefkiem chyba. No i złapałem wieloryba a do tegojeszcze jakąś cholerna kijankę. Poszperałem w moich narzędziach i znalazłem oto taki frezik

Obrazek

Zamontowałem więc frez na wiertarkę stołową,zamek wkręciłem w imadło i heja frezować brakujące 0,5 mm. No i wyfrezowałem, a że jak mówiłem ścianka była dość cienka to wyfrezowałem w 2 miejscach na wylot (to jest ta kijanka). o ile pierwsze to od góry w niczym nie przeszkadza bo jest to jaskółczy ogon na którym zamocowana jest szczerbinka o tyle z boku przeciąłem ti i niestety widać. Teraz zakleiłem to poxipolem zobaczymy jak wyschnie. Jednak co najważniejsze zamierzony efekt został osiągnięty i mogę zatrzasnąć magazynek. Teraz tylko wymienić uszczelkę na silkonową którą kupiłem w sklepie z armaturą.

Obrazek
guntuning.com
Awatar użytkownika
Ur.
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Ur. »

Mówiłem, że dasz radę... Stefku ;)
... z warzyw najbardziej lubię tytoń.
virus

Post autor: virus »

:lol:
HW97K by Hogan + DOT 6x24x42 MD
IŻ-38
Awatar użytkownika
hyena

Daras a nie lepiej było zrobić to kamieniem szlifierskim, bo w sumie to trochę jest spaszczone, ale najważniesze że działa. Ale to wszystko jest napał bo musi już być teraz natychmiast. :mrgreen: :mrgreen:
Awatar użytkownika
maximus

Post autor: maximus »

Życie jest za krótkie żeby czekać, lepiej zrobić szybko i już strzelać :mrgreen:
Diablik + Waver v10 2-10x38
Awatar użytkownika
daras
-#Złoty Dobromir
-#Złoty Dobromir

Jak byś mi powiedział że rozebrałeś cały zawór to byś mi oszczędził pół dnia pracy, a Ty mi piszesz żebym szlifował 0,5mm, i zamiast 10 min frezowania to robiłbym to 3 dni. Kolego ja nie mam czasu i wszystko muszę robić szybko. Zresztą sam zobaczysz jak wyszło.
guntuning.com