BAŁAGAN NA NASZYCH STRZELNICACH......
Moderator: Hiszpan63
-
- Ściepnik
BAŁAGAN NA NASZYCH STRZELNICACH......
Witam kolegów.Zauważyłem, że duża część z nas strzela do tarcz wykonanych samemu.Te nazwijmy je ,,sklepowe,, są dość licho wykonane i drogie.Strzelanie do butelek jest raczej nietaktem bo nie da się tego posprzątać po sobie, zawsze coś zostanie .Ja akurat jestem zwolennikiem czystości tam gdzie strzelam . Pykam sobie i wielu innych kolegów na niestety zamkniętej , opuszczonej strzelnicy w Dąbrowie Górniczej.Stwierdzam fakt , że spora część użytkowników pozostawia tam taki (nie boje się użyć słowa) syf że głowa boli.Potrzaskane butelki i to w takich ilościach, że można by do huty oddać na przetop,papiery ,puszki, pozostałości po niedojedzonych grillach,buteleczki 0,5l wiadomo po czym itd...A wystarczy parę groszy ,jakiś lekki złom z piwnicy lub komórki , troszkę inwencji twórczej i można stworzyć naprawdę fajne tarcze ,podstawki pod nie i wiele innych ciekawych rzeczy do zasypywania gradem śrutu.A co najważniejsze nie zostaje po nas bałagan na miejscu strzelania i następnym razem kiedy wracamy na to samo miejsce możemy postrzelać w miłym otoczeniu a nie na śmietniku.Po to właśnie zacząłem ten nowy temat by pokazać niektórym kolegą, że można strzelać do fajnych celów niekoniecznie butelek i innych szklanych rzeczy.Na pewno macie fotki swoich tarcz, stojaków i różnych figurek ręcznie robionych . Wklejcie swoje fotki aby pokazać innym ze można , że się da zrobić coś samemu za naprawdę marna kasę i nie trzeba trzaskać butli.Najważniejsze w tym to że takie cele chowamy z powrotem do bagażnika i zabieramy ze sobą , bo szkoda nam włożonej w nie pracy.Tym sposobem będziemy mieli porządek tam gdzie strzelamy. Wstawiam fotki moich wynalazków stworzonych z odpadów lub jakiś pozostałości po remontach.Liczę na Was i Wasze fotki drodzy koledzy, może mordercy szkła się opamiętają.A tak fajnie było by zabrać ze sobą dzieci na strzelnice ale gdzie do takiego bajzlu hmm.......
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Ściepnik
-
-
- Ściepnik
Nasze forum odwiedzają tez goście i czytają nasze posty. Nie trzeba się rejestrować by poczytać co nieco ... Akurat w moim przypadku to Ty mnie na te stronkę sprowadziłeś swoja wypowiedzią na jakimś forum. Podałeś link i wszedłem, poczytałem i zostałem.
Ostatnio zmieniony 2011-05-04, 18:25 przez pala30, łącznie zmieniany 2 razy.
-
-
- Ściepnik
Na pewno nie. Dostałem tu wiele porad i wskazówek co to sprzętu i strzelania. I nawet zakupiłem drugą wiatrówkę. Coraz bardziej mnie wciąga te hobby i będę musiał poszukać jakąś dorywczą prace żeby w końcu kupić jakiś fajny karabinek. Pomalutku a do celu..pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 2011-05-04, 18:25 przez pala30, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Ściepnik
Bardzo fajny pomysł, widzę że wykorzystałeś blaszki dociążające przesyłki listowe.
Sam miałem kiedyś w swoim miejscu, uwieszoną jedną na 30 metrze. Fajnie dzwoniła po trafieniu
Pozwoliłem sobie przenieść temat do podforum
"Pomysłowy Dobromir"
Jest tu przedstawionych wiele pomysłów na cele reaktywne i inne akcesoria pomocne przy strzelaniu.
Co do ludzi zaśmiecających miejsca w których strzelamy, to tak jak Robert napisał, raczej na fora strzeleckie nie zaglądają
Sam miałem kiedyś w swoim miejscu, uwieszoną jedną na 30 metrze. Fajnie dzwoniła po trafieniu

Pozwoliłem sobie przenieść temat do podforum

Jest tu przedstawionych wiele pomysłów na cele reaktywne i inne akcesoria pomocne przy strzelaniu.
Co do ludzi zaśmiecających miejsca w których strzelamy, to tak jak Robert napisał, raczej na fora strzeleckie nie zaglądają

Uczę się strzelać od nowa

-
- Ściepnik
O... wynalazek znany mi jeszcze z czasów , gdy byłem jednorękipala30 pisze:O a tu nawet sam sobie pastorał zrobiłem

No niestety , ale na Bemowie do butelek strzelają też użytkownicy "scalonych" ...SlaweQ pisze:Co do ludzi zaśmiecających miejsca w których strzelamy, to tak jak Robert napisał, raczej na fora strzeleckie nie zaglądają

Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam
... często nie tam , gdzie celujemy

HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam

-
Ale ty masz fajny karabinek, niedawno kupiłeś. Nie drogi ale fajny.pala30 pisze:będę musiał poszukać jakąś dorywczą prace żeby w końcu kupić jakiś fajny karabinek. Pomalutku a do celu..pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 2011-05-04, 18:26 przez maximus, łącznie zmieniany 1 raz.
Diablik + Waver v10 2-10x38
-
-
-
- Ściepnik
Kolejny zarażonypala30 pisze:Coraz bardziej mnie wciąga te hobby i będę musiał poszukać jakąś dorywczą prace żeby w końcu kupić jakiś fajny karabinek. Pomalutku a do celu..pozdrawiam

PS. A fajny karabinek czasem udaje się ustrzelić. Dzisiaj jest taki HW 57.
BMK40 by Hogan + Hawke Vantage 4-12x40 & BMK20 by JesperKyd + PP 3-12x42AO & MP61 + Mizugiwa 2.5-7x28 & Marksman 2004 & cdn...