Chronograf

Pomysł Rafała aby wrzucać tu nasze pomysły

Moderator: Hiszpan63

Awatar użytkownika
radecek

Post autor: radecek »

maciejka pisze:Strzelam ciężkim śrutem 5,5 z s16 czy to chrono wykona pomaiary energia ~40J.
Pozdrawiam Maciek
Witam
Zmierzy i więcej :) Praktycznie nawyższą prędkość jaką udało mi się zmierzyć wyniosła ponad 500m/s na kulce z folii aluminiowej. W przyszłym roku zrobię test na strzelnicy z bronią palną 8-). Pozdrawiam: Radek
maciejka

Post autor: maciejka »

Krzysztof mam cyclona i loguna s16 obie w wercji FAC 5,5,Pozdrawiam Maciek
do Radka jaką drogą mogę wejść w posiadanie Twojego cuda?
Awatar użytkownika
Cezar

Post autor: Cezar »

Najlepiej PW, kupić za gotówkę/przelew i z głowy :lol:
dla siebie żyjesz dniem dzisiejszym, dla swoich bliskich-każdym kolejnym...

żyj , a nie istniej
PS+GS
Awatar użytkownika
Maruda

Post autor: Maruda »

Mam pytanie do konstruktora. Ponieważ zestrzeliło mi się jedną diodę nadawczą podczerwieni, a nie znałem typu zastosowanej w urządzeniu, kupiłem TSHA 5202. Mają odwrotną polaryzację, ale to drobiazg, a długość emitowanego promieniowania 875 nm. I moje pytanie, czy taka długość fali ma wpływ na wynik pomiaru?
Awatar użytkownika
radecek

Maruda pisze:Mam pytanie do konstruktora. Ponieważ zestrzeliło mi się jedną diodę nadawczą podczerwieni, a nie znałem typu zastosowanej w urządzeniu, kupiłem TSHA 5202. Mają odwrotną polaryzację, ale to drobiazg, a długość emitowanego promieniowania 875 nm. I moje pytanie, czy taka długość fali ma wpływ na wynik pomiaru?
Witaj -na wynik nie będzie miało wpływu, ale może mieć na czułość. A płytka cała :)
Wyślę diodę do wymiany z kartką świąteczną.
pozdrawiam
Radek
Awatar użytkownika
Maruda

Dzięki. Chrono działa, bo całość jest schowana w pudełku. A tak na marginesie, już udało mi się co nieco zdewastować. Najbardziej spektakularne bylo trafienie w plastykową rurę wodociągową, dobrze chociaż że nie w gorącą.
Awatar użytkownika
radecek

hyena pisze:Mnie by bardzo się podobało przeglądanie ostatnich 10 pomiarów, a nawet 20
Jest już rejestr 200 pomiarów prędkości oraz możliwość zapisu do pamięci eeprom (wyniki są pamiętane po wyłączeniu zasilania - można je skasować). Układ ten sam. Przykładowy zapis V001 245.1m/s, V002 246.5m/s ......V200 243.2m/s.
Awatar użytkownika
hyena

Post autor: hyena »

No to fajnie. No to jak to robimy żeby mój pamiętał tyle pomiarów.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Awatar użytkownika
daras
-#Złoty Dobromir
-#Złoty Dobromir

Post autor: daras »

Jedyne wyjście wysłać procesor do Radka, albo poprosić o drugi już przeprogramowany. Sam się na to pisze.
guntuning.com
Awatar użytkownika
radecek

hyena pisze:No to fajnie. No to jak to robimy żeby mój pamiętał tyle pomiarów.
Wymieniamy procesor :)
daras pisze:Jedyne wyjście wysłać procesor do Radka, albo poprosić o drugi już przeprogramowany. Sam się na to pisze.
Może taniej będzie wysłać nowy - 8zł priorytetem
Awatar użytkownika
daras
-#Złoty Dobromir
-#Złoty Dobromir

Post autor: daras »

Ok Radek dawaj dane na PW chyba sobie Ciebie zapisze na stałe w przelewach, bo aktualizacja oprogramowania jest konieczna, a napewno znając Ciebie jeszcze napewno coś wymyślisz :)
guntuning.com
Awatar użytkownika
radecek

Ok Radek dawaj dane na PW chyba sobie Ciebie zapisze na stałe w przelewach, bo aktualizacja oprogramowania jest konieczna, a napewno znając Ciebie jeszcze napewno coś wymyślisz :)
Wyślę w styczniu. Jeszcze jest wyliczane dla prędkości odchylenie standardowe:)
Awatar użytkownika
Maruda

Mnie to też czeka. ;)
Awatar użytkownika
hyena

Post autor: hyena »

A ja bym chciał jeszcze tak ,żeby mi pisał na ekranie : Cześc hyena no to co dzisiaj mierzymy ? :mrgreen: :mrgreen:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Awatar użytkownika
Maruda

Ty nie podpuszczaj Radka, bo zrobi jeszcze tak że będziesz musiał podawać wzrost i wagę, a jak nie będzie się zgadzać, to napisze Hyena ty oszuście. :lol: