maciejka pisze:Strzelam ciężkim śrutem 5,5 z s16 czy to chrono wykona pomaiary energia ~40J.
Pozdrawiam Maciek
Witam
Zmierzy i więcej Praktycznie nawyższą prędkość jaką udało mi się zmierzyć wyniosła ponad 500m/s na kulce z folii aluminiowej. W przyszłym roku zrobię test na strzelnicy z bronią palną . Pozdrawiam: Radek
Mam pytanie do konstruktora. Ponieważ zestrzeliło mi się jedną diodę nadawczą podczerwieni, a nie znałem typu zastosowanej w urządzeniu, kupiłem TSHA 5202. Mają odwrotną polaryzację, ale to drobiazg, a długość emitowanego promieniowania 875 nm. I moje pytanie, czy taka długość fali ma wpływ na wynik pomiaru?
Maruda pisze:Mam pytanie do konstruktora. Ponieważ zestrzeliło mi się jedną diodę nadawczą podczerwieni, a nie znałem typu zastosowanej w urządzeniu, kupiłem TSHA 5202. Mają odwrotną polaryzację, ale to drobiazg, a długość emitowanego promieniowania 875 nm. I moje pytanie, czy taka długość fali ma wpływ na wynik pomiaru?
Witaj -na wynik nie będzie miało wpływu, ale może mieć na czułość. A płytka cała
Wyślę diodę do wymiany z kartką świąteczną.
pozdrawiam
Radek
Dzięki. Chrono działa, bo całość jest schowana w pudełku. A tak na marginesie, już udało mi się co nieco zdewastować. Najbardziej spektakularne bylo trafienie w plastykową rurę wodociągową, dobrze chociaż że nie w gorącą.
hyena pisze:Mnie by bardzo się podobało przeglądanie ostatnich 10 pomiarów, a nawet 20
Jest już rejestr 200 pomiarów prędkości oraz możliwość zapisu do pamięci eeprom (wyniki są pamiętane po wyłączeniu zasilania - można je skasować). Układ ten sam. Przykładowy zapis V001 245.1m/s, V002 246.5m/s ......V200 243.2m/s.
No to fajnie. No to jak to robimy żeby mój pamiętał tyle pomiarów.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Ok Radek dawaj dane na PW chyba sobie Ciebie zapisze na stałe w przelewach, bo aktualizacja oprogramowania jest konieczna, a napewno znając Ciebie jeszcze napewno coś wymyślisz
Ok Radek dawaj dane na PW chyba sobie Ciebie zapisze na stałe w przelewach, bo aktualizacja oprogramowania jest konieczna, a napewno znając Ciebie jeszcze napewno coś wymyślisz
Wyślę w styczniu. Jeszcze jest wyliczane dla prędkości odchylenie standardowe:)
A ja bym chciał jeszcze tak ,żeby mi pisał na ekranie : Cześc hyena no to co dzisiaj mierzymy ?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.