Muszę powiedzieć że jestem zbudowany. Myślałem że nie dożyję nowych polskich wiatrówek.
Oj chyba nadchodzi czas na karabinek...

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
Ciekawe rozwiązanie.DZIKIslupsk pisze:A mi najbardziej podoba się projekt SlaweQGdyby jeszcze była z 4-taktem hhmmmm miód. Ale właściwie dla czego by nie zrobić pewnej dowolności dla klienta? Przecież jeden i ten sam "Skorpion" może występować jako Bullik, struzel i zwykły karabinek. W takiej konfiguracji zaspokoił by pragnienia chyba wszystkich konsumentów. Oczywiście gdyby cena nie była zaporowa.
Pozdrawiam: Mateusz
Mam taką wizję ale na ile da się ją urealnić życie pokaże.Kombat69 pisze:Ciekawe rozwiązanie.DZIKIslupsk pisze:A mi najbardziej podoba się projekt SlaweQGdyby jeszcze była z 4-taktem hhmmmm miód. Ale właściwie dla czego by nie zrobić pewnej dowolności dla klienta? Przecież jeden i ten sam "Skorpion" może występować jako Bullik, struzel i zwykły karabinek. W takiej konfiguracji zaspokoił by pragnienia chyba wszystkich konsumentów. Oczywiście gdyby cena nie była zaporowa.
Pozdrawiam: Mateusz![]()
Kasować za system stałą kwotę i otworzyć klientowi furtkę na trzy podstawowe osady + opcja specjalna (custom) . W odpowiednich relatywnych cenach.
A nie oszukujmy się jeżeli chodzi o osady to było by Nas czym raczyć.
Pozdrawiam!
Od czegoś trzeba zacząć i ten krok (powyżej) wydaje mi się jedynie słuszny. Myślę, że wiele osób chciałoby mieć krótką, a wyśmienitą wiatrówkę, mnie już od dawna wkurza obijanie się pokrowca o nogi, transportowo też byłaby OK., a najważniejsze, że nie byłaby podobna zupełnie do niczegoHiszpan63 pisze:I tak ma byćdaras pisze:No to teraz projekt osady do której był stworzony ten system:
Dokładnie tak - tego typu konstrukcji raczej nie wynaleziono z myślą o wiatrówkach. Ale ponieważ niektórzy obcokrajowcy stosują wiatrówki do polowania, w tym w gęstych lasach i krzakach oraz tępienia szkodników, w tym w zamkniętych pomieszczeniach no to potrzeba się znalazła. Dodatkowo wiatrówki kupują często miłośnicy militariów oraz Call of Duty więc jakiś tam popyt, również w celach rekreacyjnych, istnieje...JesperKyd pisze:IMHO bulik tzn bullpup sprawdza się doskonale w peemach do walki w zamkniętych pomieszczeniach i nie wiem czy wiatrówka w tym układzie jest ok.
Też troszkę mnie to zastanawiało i dlatego poprzednio napisałem że nie wiem czy wiatrówka bullpup jest dobrym rozwiązaniem.maximus pisze:W ogóle nie wyobrażam sobie komfortowego złożenia do tego typu karabinka.