Hej dział mi się wydaje odpowiedni jeśli nie to z góry przepraszam wróciłem na forum nie było mnie długo
I oto moje pytanie czy tłumik oferowany na tej stronie: Tłumik
Będzie w znacznym stopniu wyciszał strzały mam zamiar strzelać w piwnicy w bloku do kulochwytu który jest metalowy i chciałbym wyciszyć ten proces ogólnie.
Wiatrówka: Hatsan mod 90 4.5mm + Hawke Vanatage 3x9 50 AO
Pistolet: KJW Beretta M9 GG
Karabin: Classic Army Nemesis X9
Ja też trenuję w piwnicy w bloku i używam tłumika od sharpa innowa na moje BSA..Nie jest za piękny ale w 100% spełnia swoje zadanie.Myślę że ten z linku także będzie skutecznie wyciszał strzał.Na pewno nie wygłuszy całkowicie bo dźwięk odbija się od betonowych płyt ,ale na pewno pomoże stworzyć warunki względnej ciszy i spokoju sąsiadów
A jak strzelasz do metalowego kulochwytu przyklej warstwę grubego papieru lub kitu balistycznego na ściankę tam gdzie trafia śrut bo dość mocno brzęczy nie wyciszony.
Ostatnio zmieniony 2012-02-25, 20:13 przez pala30, łącznie zmieniany 1 raz.
Roziu87 pisze:mam zamiar strzelać w piwnicy w bloku do kulochwytu który jest metalowy i chciałbym wyciszyć ten proces ogólnie.
.. więcej hałasu narobi trafienie w ten metalowy kulochwyt ... ale tłumik pewnie też się przyda ..
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali.... HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
Nie stosowałem.Ale gazety są ok .Najlepiej stara książka telefoniczna.To stosowałem i sprawdza się doskonale.Niestety moja jest już prawię przestrzelona
Kit balistyczny też jest niedrogi i tłumi ok masz link...
pala30 pisze:Nie stosowałem.Ale gazety są ok .Najlepiej stara książka telefoniczna.To stosowałem i sprawdza się doskonale.Niestety moja jest już prawię przestrzelona
Kit balistyczny też jest niedrogi i tłumi ok masz link...
Dzięki za link gdzieś mam może panoramę firm starą i wykorzystam ale nie w tym tygodniu.
Ten kit się trzyma metalu ? czy tylko tył wypchać ?
No jak bym same 10 trafiał to mogę tylko tył wyłożyć
Wiatrówka: Hatsan mod 90 4.5mm + Hawke Vanatage 3x9 50 AO
Pistolet: KJW Beretta M9 GG
Karabin: Classic Army Nemesis X9