HW97k nowy model, nowa osada

Wszystkie typy wiatrówek sprężynowych

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Awatar użytkownika
Shelter_kc

HW97k nowy model, nowa osada

Post autor: Shelter_kc »

Witam,
na stronie Weihrauch'a pojawił się nowy model karabinu HW97/97k. Nowa osada jest dwustronna. Czy ktoś z Was miał okazję trzymać to w rękach czy testować?
Pozdrawiam,
Konrad
Rock&roll to nie rurki z kremem
Awatar użytkownika
Grossus

Post autor: Grossus »

Szanowny kolego, byłoby miło gdybyś coś więcej powiedział, albo podał obrazek o który model ci chodzi, ponieważ na stronie http://www.weihrauch-sport.de/seiten/de ... wehre.html oraz http://www.weihrauch-sport.de/seiten/en ... wehre.html nic specjalnego się nie pojawiło od jakiegoś roku. Chyba że te HW 97 Black Line oraz HW 97 Black Line-STL. Z przyrządami otwartymi to zawsze było HW77/77K.
http://www.wsststrzelec.pl/
"A teraz szybko zanim dotrze do nas że to bez sensu" - Król Julian
Awatar użytkownika
Shelter_kc

przepraszam... z tymi otwartymi zagalopowałem się. Już rozmawiałem z Dębowym i wyprostował moje mętne zeznania. W zasadzie to prosiłbym o zmaknięcie tematu.
Awatar użytkownika
mildot
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: mildot »

Ostatnimi czasy posiadam tylko 7,5J sprzęt i jakoś zaczyna mi brakować czegoś "mocniejszego". Powoli dochodzę do wniosku, że pistolet do tarczy jest ok, a z karabinka to fajniej jednak do kapselków i innych takich... Matchówka jest ciężka i chyba nie dla mnie.

Zacząłem się zastanawiać nad zbyciem Anschutza 2001 i zastąpieniem go pełnoenergetycznym karabinkiem.

Nowe HW97 Black Line STL spodobał mi się. Ciekaw jestem tylko jak ta osada z tworzywa w praktyce się sprawdzi. Najbardziej ciekaw jestem czy jest pusta wewnątrz i czy trzeba będzie ją dociążąć tak jak w Hatsanach 90. No i za niewiele większą kasę moża miec nowego Walthera LGV Competition...
:-D
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

mildot pisze:Najbardziej ciekaw jestem czy jest pusta wewnątrz
... nie jest , to lany plastik .
mildot pisze: czy trzeba będzie ją dociążąć tak jak w Hatsanach 90.
... to akurat bardzo indywidualna kwestia , ale w osadzie jest niewielka "kieszeń" właśnie na fanaberie z dociążeniami.
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Awatar użytkownika
mildot
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: mildot »

Dzięki za odpowiedź Przemku. Taką informację widziałem na filmie z "testowania" HW97 Black Line, ale to była tylko subiektywna ocena jednego gościa który twierdził, że wyważenie jest w porządku i nie leci na lufę.

Oczywiście tak jak mówisz dokładne wyważenie to sprawa bardzo indywidualna.

Spojrzałem teraz na aktualne ceny. HW97 Black to około 1600-1700zł. Black STL w Incorsie to 2000zł.

Przy tej cenie chyba zdecydowanie bardziej warto popatrzeć w stronę LGV. Ceny LGV Challenger podobne. Wersje Master tylko nieco droższe, ale z dużym prawdopodobieństwem nie trzeba dokładać na poprawki jak w HW97. Wersje LGV w drewienku to około 2000zł, a Competition to około 2300-2500zł.

No i najważniejsze: LGV jest klasycznym łamańcem, więc ładowanie śrutu to czysta przyjemność w porównaniu z wszelkimi dolnymi i bocznymi naciągami. :)
:-D
robfra

Post autor: robfra »

mildot pisze:LGV jest klasycznym łamańcem, więc ładowanie śrutu to czysta przyjemność w porównaniu z wszelkimi dolnymi i bocznymi naciągami. :)
Jarek pomacaj i postrzelaj z HW97K. Ładowanie śrutu łatwe i przyjemne. "Golas" waży 4050g i bardziej ciąży na lufę przez dźwignię naciągu. No i ma połówkę tłumika.
Awatar użytkownika
Shelter_kc

Jednak podtrzymuje. Jest nowy, nowy model i nie chodzi o KT. Osada do zludzenia przypomina hw77 lecz jest ambi. Dostepna jest juz w ofercie popularnego sklepu internetowego. W moim odczuciu to idealna oferta dla osob szukających ambi w klasycznej osadzie. Ja juz kupilem KT wiec pozamiatane.
Awatar użytkownika
Grossus

Post autor: Grossus »

Pojawiła się faktycznie nowa osada od Weihraucha. Wsadzili w nią 97K i powstało to: http://www.akhobby.pl/index.php?a=opis&k=&id=849 a na stronie Weihraucha jest wsadzona 77/77K. Co ciekawe na stronie Wiehraucha nie ma 97K w tej nowej osadzie. Ot ciekawostka. :) Wracając do osady, to bardzo ładnie się prezentuje, kolor pokrycia jakby ciemniejszy, baka bardziej zarysowana, chwyt niestety wygląda dalej na taki krótki jak był, ale za to ogólnie takiej lekkości i finezji trochę dostała przez to karabinek ładnie się prezentuje. Skoro różnica w cenie pomiędzy nimi to tylko 29PLN (w AKHobby) to bardzo kusząca propozycja. Ciekawe jak leży w dłoni nowa osada.
http://www.wsststrzelec.pl/
"A teraz szybko zanim dotrze do nas że to bez sensu" - Król Julian