Witam,
na stronie Weihrauch'a pojawił się nowy model karabinu HW97/97k. Nowa osada jest dwustronna. Czy ktoś z Was miał okazję trzymać to w rękach czy testować?
Pozdrawiam,
Konrad
HW97k nowy model, nowa osada
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
HW97k nowy model, nowa osada
Rock&roll to nie rurki z kremem
-
Szanowny kolego, byłoby miło gdybyś coś więcej powiedział, albo podał obrazek o który model ci chodzi, ponieważ na stronie http://www.weihrauch-sport.de/seiten/de ... wehre.html oraz http://www.weihrauch-sport.de/seiten/en ... wehre.html nic specjalnego się nie pojawiło od jakiegoś roku. Chyba że te HW 97 Black Line oraz HW 97 Black Line-STL. Z przyrządami otwartymi to zawsze było HW77/77K.
http://www.wsststrzelec.pl/
"A teraz szybko zanim dotrze do nas że to bez sensu" - Król Julian
-
-
- Ściepnik
Ostatnimi czasy posiadam tylko 7,5J sprzęt i jakoś zaczyna mi brakować czegoś "mocniejszego". Powoli dochodzę do wniosku, że pistolet do tarczy jest ok, a z karabinka to fajniej jednak do kapselków i innych takich... Matchówka jest ciężka i chyba nie dla mnie.
Zacząłem się zastanawiać nad zbyciem Anschutza 2001 i zastąpieniem go pełnoenergetycznym karabinkiem.
Nowe HW97 Black Line STL spodobał mi się. Ciekaw jestem tylko jak ta osada z tworzywa w praktyce się sprawdzi. Najbardziej ciekaw jestem czy jest pusta wewnątrz i czy trzeba będzie ją dociążąć tak jak w Hatsanach 90. No i za niewiele większą kasę moża miec nowego Walthera LGV Competition...
Zacząłem się zastanawiać nad zbyciem Anschutza 2001 i zastąpieniem go pełnoenergetycznym karabinkiem.
Nowe HW97 Black Line STL spodobał mi się. Ciekaw jestem tylko jak ta osada z tworzywa w praktyce się sprawdzi. Najbardziej ciekaw jestem czy jest pusta wewnątrz i czy trzeba będzie ją dociążąć tak jak w Hatsanach 90. No i za niewiele większą kasę moża miec nowego Walthera LGV Competition...
:-D
-
- Ściepnik
... nie jest , to lany plastik .mildot pisze:Najbardziej ciekaw jestem czy jest pusta wewnątrz
... to akurat bardzo indywidualna kwestia , ale w osadzie jest niewielka "kieszeń" właśnie na fanaberie z dociążeniami.mildot pisze: czy trzeba będzie ją dociążąć tak jak w Hatsanach 90.
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam
... często nie tam , gdzie celujemy

HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam

-
- Ściepnik
Dzięki za odpowiedź Przemku. Taką informację widziałem na filmie z "testowania" HW97 Black Line, ale to była tylko subiektywna ocena jednego gościa który twierdził, że wyważenie jest w porządku i nie leci na lufę.
Oczywiście tak jak mówisz dokładne wyważenie to sprawa bardzo indywidualna.
Spojrzałem teraz na aktualne ceny. HW97 Black to około 1600-1700zł. Black STL w Incorsie to 2000zł.
Przy tej cenie chyba zdecydowanie bardziej warto popatrzeć w stronę LGV. Ceny LGV Challenger podobne. Wersje Master tylko nieco droższe, ale z dużym prawdopodobieństwem nie trzeba dokładać na poprawki jak w HW97. Wersje LGV w drewienku to około 2000zł, a Competition to około 2300-2500zł.
No i najważniejsze: LGV jest klasycznym łamańcem, więc ładowanie śrutu to czysta przyjemność w porównaniu z wszelkimi dolnymi i bocznymi naciągami.
Oczywiście tak jak mówisz dokładne wyważenie to sprawa bardzo indywidualna.
Spojrzałem teraz na aktualne ceny. HW97 Black to około 1600-1700zł. Black STL w Incorsie to 2000zł.
Przy tej cenie chyba zdecydowanie bardziej warto popatrzeć w stronę LGV. Ceny LGV Challenger podobne. Wersje Master tylko nieco droższe, ale z dużym prawdopodobieństwem nie trzeba dokładać na poprawki jak w HW97. Wersje LGV w drewienku to około 2000zł, a Competition to około 2300-2500zł.
No i najważniejsze: LGV jest klasycznym łamańcem, więc ładowanie śrutu to czysta przyjemność w porównaniu z wszelkimi dolnymi i bocznymi naciągami.

:-D
-
Jarek pomacaj i postrzelaj z HW97K. Ładowanie śrutu łatwe i przyjemne. "Golas" waży 4050g i bardziej ciąży na lufę przez dźwignię naciągu. No i ma połówkę tłumika.mildot pisze:LGV jest klasycznym łamańcem, więc ładowanie śrutu to czysta przyjemność w porównaniu z wszelkimi dolnymi i bocznymi naciągami.
-
Jednak podtrzymuje. Jest nowy, nowy model i nie chodzi o KT. Osada do zludzenia przypomina hw77 lecz jest ambi. Dostepna jest juz w ofercie popularnego sklepu internetowego. W moim odczuciu to idealna oferta dla osob szukających ambi w klasycznej osadzie. Ja juz kupilem KT wiec pozamiatane.
Rock&roll to nie rurki z kremem
-
Pojawiła się faktycznie nowa osada od Weihraucha. Wsadzili w nią 97K i powstało to: http://www.akhobby.pl/index.php?a=opis&k=&id=849 a na stronie Weihraucha jest wsadzona 77/77K. Co ciekawe na stronie Wiehraucha nie ma 97K w tej nowej osadzie. Ot ciekawostka.
Wracając do osady, to bardzo ładnie się prezentuje, kolor pokrycia jakby ciemniejszy, baka bardziej zarysowana, chwyt niestety wygląda dalej na taki krótki jak był, ale za to ogólnie takiej lekkości i finezji trochę dostała przez to karabinek ładnie się prezentuje. Skoro różnica w cenie pomiędzy nimi to tylko 29PLN (w AKHobby) to bardzo kusząca propozycja. Ciekawe jak leży w dłoni nowa osada.

http://www.wsststrzelec.pl/