HATSAN 105 lub 150 lub...

Wszystkie typy wiatrówek sprężynowych

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

figielp

HATSAN 105 lub 150 lub...

Post autor: figielp »

Co powiecie o tych karabinkach? A możne alternatywa z bocznym lub dolnym naciągiem.
Ostatnio zmieniony 2012-12-22, 01:51 przez figielp, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
krzysztof
-#Kustosz
-#Kustosz

Post autor: krzysztof »

Po pierwsze: poczytaj regulamin forum i go przestrzegaj.
Następnie: może Ci ktoś na tak ogólne pytanie odpowie, choć po Twoim entree to śmiem wątpić.
Krzysztof

Quackenbush i nowsze
figielp

O co Ci biega z regulaminem??
Nie znalazłem materiałów w szukajce, nie strzelacie z tych wiatrówek??

Poryłem po Google i oprócz tego, że to nowe sprzęty to nic więcej sensownego nie poszukałem, nie jestem za łamańcami, jeździłem na różne zawody i kiedyś LOK udostępniał mi wiatrówkę z bocznym naciągiem, miała mega kopa i wyniki się kręciło, LOK mi zlikwidowali to i zabawa się skończyła, a sprzęt był dopieszczony i zawsze jako grupa strzelaliśmy tylko z jednej plujki. Kiedyś szukałem tego typu sprzętu, ale nawet nazwy nie pamiętam z czego strzelałęm, czy ponad limit,nich będzie poza, bez znaczenia, rejestrować mogę...
Ostatnio zmieniony 2012-12-22, 10:46 przez figielp, łącznie zmieniany 1 raz.
TiGorilla

Post autor: TiGorilla »

Chodzi o to byś się przywitał.
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

figielp pisze:o co Ci biega z regulaminem??
... O pisownię , między innymi ... :P ... zdania zaczyna się z ....
figielp pisze:nie strzelacie z tych wiatrówek??
Mało kto ma te "grzmoty" :> ... To karabiny skonstruowane do bardzo wysokich energii . W naszym 17-sto Julowym limicie są zduszone , przez to kopią , są niezbyt celne , o kiepskiej kulturze pracy ... W sumie same minusy za kupę pieniędzy , za które można mieć zdecydowanie lepszą wiatrówkę :P
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
figielp

Kinkong pisze:Chodzi o to byś się przywitał.
To poszukaj czy mnie nie ma w przywitali
http://nasze-wiatrowki.pl/viewtopic.php ... d1f1#92592
TiGorilla

Post autor: TiGorilla »

Przepraszam :oops: :oops: :oops:
figielp

Hiszpan63 pisze:
figielp pisze:o co Ci biega z regulaminem??
... O pisownię , między innymi ... :P ... zdania zaczyna się z ....
figielp pisze:nie strzelacie z tych wiatrówek??
Mało kto ma te "grzmoty" :> ... To karabiny skonstruowane do bardzo wysokich energii . W naszym 17-sto Julowym limicie są zduszone , przez to kopią , są niezbyt celne , o kiepskiej kulturze pracy ... W sumie same minusy za kupę pieniędzy , za które można mieć zdecydowanie lepszą wiatrówkę :P
Hiszpan63 jakiś przykład w tym przedziale cenowym?? SLAVIA podobno rewelacja, rozglądam się za czymś co nie jest ŁAMANE, złe doświadczenia ze sprzętów zmasakrowanych -LOKowskich oczywiście, za to tą co miałem przez lata z bocznym naciągiem z mocą ponad 17J była fajna zabawa, wymagała treningów i treningów i kiedyś udało sie w wieku 18 lat wypstrykać 5 miejsce na wielkopolskę w Poznaniu, wygrali Ci co mieli KOMBINEZONY i sprzęt jakiego za młodu nie widziałem na oczy- jakaś kadra ...

To mówicie, że szału nie zrobię HATSANEM ani 105 ani 150... cóż ryje dalej co ewentualnie w zamian
figielp

Kinkong pisze:Przepraszam :oops: :oops: :oops:
OK jestem nauczony witać się na kazdym FORUM.
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

figielp pisze: rozglądam się za czymś co nie jest ŁAMANE,
... i błąd :idea: ... ale o tym , to całe epizody napisano ... czytać :!
za to tą co miałem przez lata z bocznym naciągiem z mocą ponad 17J
... a to podaj nazwę karabinka :idea: ... jako , że z LOK-ami sporo do czynienia miałem , to ciekaw jestem kogo było stać (i po co) na zupełnie nie matchowy sprzęt .
i kiedyś udało sie w wieku 18 lat wypstrykać 5 miejsce na wielkopolskę w Poznaniu, wygrali Ci co mieli KOMBINEZONY i sprzęt jakiego za młodu nie widziałem na oczy- jakaś kadra ...
... czyli z całą pewnością strzelałeś z energią max 7,5 Jula ... :P

Za kwotę w okolicach 900 zł , to się kupuje Hatsana 95+wiadro śrutu i jeszcze na optykę styknie . Lub właśnie Slavię , chociaż wcale nie koniecznie . Jak do Kpn-u to znajdzie się używany Haenel 312 z diopterem i jeszcze na pewno pare używek . Nim wtopisz kasę , to dobrze zastanów się czego chcesz od karabinka , oceń swoje możliwości ... czytaj , a potem kupuj .. :idea:
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
figielp

Jak strzela 7,5J to ja wiem i takie G oddawaliśmy na magazyn, dzięki za porady, zabieram się za czytanie :D
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

figielp pisze:Jak strzela 7,5J to ja wiem i takie G oddawaliśmy na magazyn,
... :shock: :shock: ... oj , chyba jednak nie wiesz co potrafi dobre 7,5 J .. :/ ... sporo lektury przed Tobą , aczkolwiek warto się wczytać ;)
figielp

Hiszpan63 pisze:
figielp pisze:Jak strzela 7,5J to ja wiem i takie G oddawaliśmy na magazyn,
... :shock: :shock: ... oj , chyba jednak nie wiesz co potrafi dobre 7,5 J .. :/ ... sporo lektury przed Tobą , aczkolwiek warto się wczytać ;)
Powiem tak,ojciec pracował w policji -kiedyś milicji imieli ją w magazynie,wychuchana, przerobiona,siedzieli z rożnymi ludziskami nad nią i ją mocno dopieszczali, poświęcili jej sporo czasu, kopa miała sporego, te treningowe faktycznie byly słabsze,a w tej grzebali w bebechami wygrzebali coś tam więcej... ja tam sie nie kłócę, wiedza taka sobie, wiem tylko tyle, że mieliśmy spisane jej nr i zawsze tylko tą pobierali i mieli układ ze nikt jej nie dostaje w łapy, niestety przyszedł dzień gdzie zlikwidowali/przenieśli magazyn i sprzęt poszedł... i od tego czasu przestało mnie bawić strzelanie ze sprzętu gdzie powtarzalność była cieniutka, a znajomi nie mają dobrego sprzętu(nie walającego się Bóg wie gdzie)jak ktoś ma to jakiegoś copa co kula się w gratach i jak im się przypomni to kupią śrut, postrzelają i znowu zakopana w gratach.
Kiedyś sąsiad pożyczył i strzelił w drzwi od garażu, przestrzelił 1,5cmdeskę, płytę pilśniowa i przestrzelił jeszcze osłonę kratki klapy silnika od MALUCHA i był zdruzgotany uszkodzeniem lakieru hehehe,
to były fajne czasy... fajne nagrody ... fajne spotkania, nikt z tej ekipy dzisiaj nie strzela, nikogo nie udało się zarazić tym sportem, dzisiaj są inne priorytety
figielp

Znalazłem coś takiego
http://allegro.pl/hatsan-105-i2896879273.html
jakiś inny port ładowania... może ktoś zna ten sprzęt??
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Kup sobie to : ... http://www.militaria.pl/crosman/wiatrow ... _p6998.xml ... Wysoka energia , w drewienku , przyzwoite wykonanie i póki co jest promocja . Zechcesz , to pogrzebierz w bebeszkach i będzie jeszcze lepiej . Nie , to bedziesz strzelał z fabrycznej . Tak czy siak , o niebo lepiej od tych hatsanów 100 - coś tam ... :P