QB-78
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
-
-
- Administrator
-
Wątpię czy to takie proste. Z tego 7j, żeby wyciągnąć 16j to trzeba go rozebrać i ustawiać i też ma trochę za małą pojemność na te 16j. Nie wspomnę o tym, że zaraz za regulatorem jest zaworek w który uderza zbijak i ten zaworek trzyma powietrze w regulatorze. Cena nowego regulatora 16j to coś pod 600zł. Tu trzeba by inaczej pokombinować, a najlepiej oprzeć się na pomysłach działających.
PFTA
-
- Administrator
-
-
To ja z innej mańki. Pawełku a jak wygląda w niej gwint i czy ma ona zrobioną koronę lufy? Jak oceniasz pracę mechanizmu przeładowywania? Dużo polerki trzeba robić? Czy spust można w niej regulować i jak to wygląda w praktyce? A, i co to za lupka?
HW-80ksd + DOT 4-16x42AO, QB78 Deluxe - UKRADZIONY PRZEZ MACIEJA BAJKOWSKIEGO Z PSEUDO SERWISU WIARUS, Crosman 1077 + Leapers Mini 4x32, a Swawolna uber alles!
-
A więc tak. Na Gwintach się nie znam ale w QB jest gwint podobny do slavii dużo płytszy niż w airmaste-rze. Korona jest szczątkowa, taka mała fazka. Slavia zakończenie lufy ma "pół-okrągłe" z widocznym wgłębieniem zaś QB ma lufę uciętą na prosto. Przeładowanie na początku chodziło dość ciężko ale się troszkę wyrobiło więcej to kwestia wprawy. Lupka to zwykłe tasco zdjęte ze slavi ale jutro na nią wraca bo dziś przyszła BSA 3-12x40 Ao
Co Do spustu to na zewnątrz nie widać żadnej regulacji ale według tego:
http://images.google.pl/imgres?imgurl=h ... D%26sa%3DN
jest jakaś regulacja po rozebraniu. Porównując do mojej slavi jest podobnie miękki jednak ma za długą drogę (pierwszy stopień)
Dodam też jedno. Mam mało doświadczenia z wiatrówkami, mało ich miałem w rękach i nie mam pojęcia jak wygląda idealna korona a jak lipna. Po prostu ta wiatrówka mi się podoba ale ktoś inny może mieć całkiem odmienne zdanie.
Co Do spustu to na zewnątrz nie widać żadnej regulacji ale według tego:
http://images.google.pl/imgres?imgurl=h ... D%26sa%3DN
jest jakaś regulacja po rozebraniu. Porównując do mojej slavi jest podobnie miękki jednak ma za długą drogę (pierwszy stopień)
Dodam też jedno. Mam mało doświadczenia z wiatrówkami, mało ich miałem w rękach i nie mam pojęcia jak wygląda idealna korona a jak lipna. Po prostu ta wiatrówka mi się podoba ale ktoś inny może mieć całkiem odmienne zdanie.
The South will rise again!
-
- Ściepnik
-
-
- Ściepnik
Przywieź ją tu:
http://nasze-wiatrowki.pl/viewtopic.php?t=703
Damy, Czarkowi albo innemu Ligowemu medaliście, oni mają celnego cela
http://nasze-wiatrowki.pl/viewtopic.php?t=703
Damy, Czarkowi albo innemu Ligowemu medaliście, oni mają celnego cela

... z warzyw najbardziej lubię tytoń.
-
-
-
-
Miałem QB-78 - to była moja pierwsza wiatrówka.
Też miałęm tuningować, przerabiać... jednak jest to chinka. Metal z jakiego jest wykonana nei daje jej szans na przeżycie bardziej intensywnych przeróbek czy eksploatacji. Śruby poszły do wymiany po 2-4 odkręceniach. Po 3 rozłożeniach przestał działać zawór. Na początku wymieniałem części, dorabiałęm... a potem stwierdziłem że musiałbym tak naprawdę wykonać kopię tej wiatrówki, tylko w uczciwej stali.
Popatrzcie zresztą na zdjęcia w instrukcji rozkręcania (pare postów wyżej jest link) . Tam śruby już nie są orginalne lub zajechane.
Proponowałbym więc trochę więcej dystansu, mniej entuzjazmu, dobrze się przyjrzeć. Szkoda przeżyć potem takie rozczarowanie jak ja...
P.S. A, i wcale tak łatwo się nie przełądowuje. Proponuję zrobić sobie sesję na 200-300 strzałów. Wtedy pogadamy...
Też miałęm tuningować, przerabiać... jednak jest to chinka. Metal z jakiego jest wykonana nei daje jej szans na przeżycie bardziej intensywnych przeróbek czy eksploatacji. Śruby poszły do wymiany po 2-4 odkręceniach. Po 3 rozłożeniach przestał działać zawór. Na początku wymieniałem części, dorabiałęm... a potem stwierdziłem że musiałbym tak naprawdę wykonać kopię tej wiatrówki, tylko w uczciwej stali.
Popatrzcie zresztą na zdjęcia w instrukcji rozkręcania (pare postów wyżej jest link) . Tam śruby już nie są orginalne lub zajechane.
Proponowałbym więc trochę więcej dystansu, mniej entuzjazmu, dobrze się przyjrzeć. Szkoda przeżyć potem takie rozczarowanie jak ja...

P.S. A, i wcale tak łatwo się nie przełądowuje. Proponuję zrobić sobie sesję na 200-300 strzałów. Wtedy pogadamy...

Miłek Majstruk