remington vantage czy inna ?
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
- Ściepnik
-
- Ściepnik
Dociążnik trzeba wywalić , a w to miejsce ertalitowy kapelusz . Sprężyna o dwa zwoje mniej i mamy prawie limit . Uszczelka tłoka obligatoryjnie do wymiany . Prowadnica owszem do zrobienia , ale już niekoniecznie . Ma sporą długość , nieźle spasowana , więc spełnia swoje zadanie . Trochę polerowania i system gładko pracuje . Drewno , na szczęście pomazali lakierobejcą , to i pod spodem żadnych uszkodzeń nie ma . A sprężyna jest o dziwo przyzwoitej jakości . Pet , moim zdaniem jest zupełnie niepotrzebny . Odpowiednie smarowanie i strzela przyzwoicie , a i test śrutu też przechodzi .
@-piotrek- .. generalnie życzę przemyślanych ruchów podczas tuningu , bo już teraz wiadomo , że będzie Cię ten karabin kosztował o 60-70% więcej niż za niego zapłaciłeś , zanim będzie przyzwoicie strzelał .
Lub też po prostu zainwestuj kaskę , umów tunera i po robocie ciesz się bezstresowym strzelaniem , a nie zastanawianiem czy wszystko ok , a może nie ....
@-piotrek- .. generalnie życzę przemyślanych ruchów podczas tuningu , bo już teraz wiadomo , że będzie Cię ten karabin kosztował o 60-70% więcej niż za niego zapłaciłeś , zanim będzie przyzwoicie strzelał .
Lub też po prostu zainwestuj kaskę , umów tunera i po robocie ciesz się bezstresowym strzelaniem , a nie zastanawianiem czy wszystko ok , a może nie ....
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam
... często nie tam , gdzie celujemy

HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam

-
Na początku myślałem o zakupie gotowca, czyli zrobionego.Myślę jednak że można go poprawić we własnym zakresie- zobaczymy. Nie wiem czy sens jest u mnie sprężynę ucinać, połowa sprężyny jest krzywa, dałem ją na stronę prowadnicy. Jak będę toczył prowadnice i kapelusz to już do nowej sprężyny, tylko kwestia dobrania. Zresztą jak jutro nie będę miał co robić to chlasnę sprężynę a dociążnik tłoka całkiem wyrzucę.Uszczelka podobno ze slavii 634 pasuje i taką dam.
Tak wygląda w nowym kolorze, na sucho po pierwszym olejowaniu. Niestety zdjęcie słabe
Uploaded with ImageShack.us[/img]
Tak wygląda w nowym kolorze, na sucho po pierwszym olejowaniu. Niestety zdjęcie słabe

-
-
Jak skończe olejować i nawoskuje dam dobre zdjęcia, na żywo jest super, wygląda jak poważna wiatrówka
Na szybko wyjąłem dociążnik tłoka, test na śrut przechodzi 1/2 strzały 
Myślę że 150 zł trzeba będzie włożyć , przy cenie karabinka 289 z przesyłką. Oczywiście można więcej, ale ja myślę że nie warto.

Hiszpan63 pisze:@-piotrek- .. generalnie życzę przemyślanych ruchów podczas tuningu , bo już teraz wiadomo , że będzie Cię ten karabin kosztował o 60-70% więcej niż za niego zapłaciłeś , zanim będzie przyzwoicie strzelał
Myślę że 150 zł trzeba będzie włożyć , przy cenie karabinka 289 z przesyłką. Oczywiście można więcej, ale ja myślę że nie warto.
-
-
- Ściepnik
-
-
-
-
Jak na Exact ma 16.9J (dokładnie tyle, nie mniej) to do przekroczenia limitu brakuje mu 0.2J a wsadzając do sprężyny znacznie cięższą Barracude straci na prędkości ale zyska na Ek wystarczająco by ten limit przekroczyć. Osobiście tak miałem na każdej sprężynie ustawianej na równi z limitem, począwszy od Hatsana po HW. Ja to napisałem jako ciekawostkę bo jak dla mnie to może mieć i z "pińcset" tych Jouli, a mnie nic do tego, najważniejsze aby mu się przyjemnie z tego strzelało 

-
16.9 to kolego ma 50 % forumowych karabinków.. u mnie 16,9 to max ,przy czym odchyły w dół 5m/s.... Jeśli uwzględaniając wagę srutu na KTK ma Jula mniej to pewnie takie coś można pomiędzy bajki włożyć. Biorąc pod uwagę jakość chiny i możliwy każdodniowy spadek mocy faca na pewno nie bedzie.Nabuchodonozor pisze:Jak na Exact ma 16.9J (dokładnie tyle, nie mniej) to do przekroczenia limitu brakuje mu 0.2J
Ostatnio zmieniony 2013-02-08, 06:20 przez -piotrek-, łącznie zmieniany 1 raz.
-
-
-