weihrauch
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
weihrauch
Witam Kolegów Strzelców
waham się i nie bardzo mogę podjąć decyzję - mam zamiar kupić Weihrauch sprężynę i wybrałem dwa modele hw95Lux i hw97k - jeden i drugi mają cos w sobie. Wcześniej myślalem o hw98.
- Hw 95L jest lżejszy przez co można go swobodniej nosić np: podczas plenerowego strzelanka, jest składny, ładny i z tlumiczkiem wygląda bardzo okazale natomiast,
- Hw97k jest przepiękny, na dalekie dystanse, z bardzo dobrymi opiniami na forach, wada: cięęęężar oraz brak otwartych.
Pomóżcie w zakupie, cena prawie taka sama.
w grę wchodzi również tuning Waldka (hogana)
z góry dzieki
waham się i nie bardzo mogę podjąć decyzję - mam zamiar kupić Weihrauch sprężynę i wybrałem dwa modele hw95Lux i hw97k - jeden i drugi mają cos w sobie. Wcześniej myślalem o hw98.
- Hw 95L jest lżejszy przez co można go swobodniej nosić np: podczas plenerowego strzelanka, jest składny, ładny i z tlumiczkiem wygląda bardzo okazale natomiast,
- Hw97k jest przepiękny, na dalekie dystanse, z bardzo dobrymi opiniami na forach, wada: cięęęężar oraz brak otwartych.
Pomóżcie w zakupie, cena prawie taka sama.
w grę wchodzi również tuning Waldka (hogana)
z góry dzieki
tomeklupus
Slavia 631lux + Leapers 3-9x32 ao
-
Widzisz, ja miałem ostatnio Hw90 i po pewnym czasie stwierdziłem, że jest dla mnie za ciężki...
W pewnym sklepie przymierzyłem się do HW97k i pomyślałem sobie - to jest TO!
Wyobraź sobie moje zdziwienie, kiedy uświadomiłem sobie że oba karabinki mają tą samą wagę. Wtedy pewien Mistrz
powiedział - "jeśli karabin wygodny chcesz posiadać, patrz na wyważenie, nie na wagę mój młody padawanie".
Dobra, koniec z żartami.Fakt jest taki, że czasem cięższy karabinek mniej męczy przez wyważenie, gdzie tu fizyka?
W pewnym sklepie przymierzyłem się do HW97k i pomyślałem sobie - to jest TO!
Wyobraź sobie moje zdziwienie, kiedy uświadomiłem sobie że oba karabinki mają tą samą wagę. Wtedy pewien Mistrz

Dobra, koniec z żartami.Fakt jest taki, że czasem cięższy karabinek mniej męczy przez wyważenie, gdzie tu fizyka?
HW90k "Dębowe"
-
aha aha
dzieki dzieki
czyli skłaniamy się w strone 97k no dobrze,
muszę koniecznie gdzieś postrzelac obmacać sprzęt.
Jest gdzieś w wawie takie miejsce (magiczne) gdzie spotykają się Striełoki wymieniając swoje doświadcznia i sukcesy a przy tym taki mały robal jak ja może przyjść powiedzieć cześć i poobmacywać sprzęt, bo nie wiem jaki kupić?????
pozdrawiam
dzieki dzieki
czyli skłaniamy się w strone 97k no dobrze,
muszę koniecznie gdzieś postrzelac obmacać sprzęt.
Jest gdzieś w wawie takie miejsce (magiczne) gdzie spotykają się Striełoki wymieniając swoje doświadcznia i sukcesy a przy tym taki mały robal jak ja może przyjść powiedzieć cześć i poobmacywać sprzęt, bo nie wiem jaki kupić?????
pozdrawiam

tomeklupus
-
Zapraszamy w niedziele http://nasze-wiatrowki.pl/viewtopic.php?t=6595
Zoraki HP 01, Sharp Tiger, IŻ 61 carbon design + M/S ...
---Przepraszam za swoje skandaliczne zachowanie na Bemowie i obiecuję, że to się więcej nie powtórzy.
---Przepraszam za swoje skandaliczne zachowanie na Bemowie i obiecuję, że to się więcej nie powtórzy.
-
-
- Ściepnik
-
Na pewno wolałbym hw77 long, niż hw97 k ! Posiadałem oba, więc mogę porównać. 77 jest idealnie wyważony, mnie 97 latał w postawie "stojąc". HW97k to taki mit, jak parę innych jeszcze.
http://www.guns.com.pl/hw77_a.html
http://www.guns.com.pl/hw77_a.html
-
dziękuje bardzo - własnie tak się zastanawiałem nad hw77 - rozwiał Pan wszelkie moje wątpliwości.
Widzę, że posiada Pan BSA lightning - jak się sprawuje??? można ją jakoś porównać do hw77 (jeśli chodzi o cenę to jest na podobnym poziomie)
jeszcze raz dziekuje i za link też!!
ps
można zdjąć z tej wiatrówki muszkę???
Widzę, że posiada Pan BSA lightning - jak się sprawuje??? można ją jakoś porównać do hw77 (jeśli chodzi o cenę to jest na podobnym poziomie)
jeszcze raz dziekuje i za link też!!

ps
można zdjąć z tej wiatrówki muszkę???
tomeklupus
-
- Ściepnik
-
Tomku musisz jeżeli masz taką możliwość przyjechać na Bemowo i z każdego modelu oddać kilka/naście strzałów. Sam stwierdzisz która najlepiej Ci leży. Każdy ma inną budowę ciała i to co innemu będzie pasowało jak ulał Tobie może nie koniecznie.
Strzelałem z 97K z TX z Prosporta teraz z 98 i śmiem twierdzić że wszystkie to ten sam poziom.
Przy 77 poniesiesz największą stratę przy odsprzedaży.
A greena nie słuchaj bo jeszcze się taka wiatrówka nie znalazła coby mu przypasowała.

Strzelałem z 97K z TX z Prosporta teraz z 98 i śmiem twierdzić że wszystkie to ten sam poziom.
Przy 77 poniesiesz największą stratę przy odsprzedaży.

A greena nie słuchaj bo jeszcze się taka wiatrówka nie znalazła coby mu przypasowała.

Ostatnio zmieniony 2013-03-02, 11:50 przez blind1, łącznie zmieniany 1 raz.
-
ze stajni Weihrauch jest jeszcze jeden karabin który wpadł mi w oko - HW 95 luxus. Lufa klasycznie łamana; lżejszy od hw77 i hw97 - również bedzie tak celny, z podobną energią jak 77 i 97????? miałem go w dłoniach i rzeczywiście czuć różnicę w wadze; składnie leży;
pozdraiwam
pozdraiwam
tomeklupus
-
-
- Ściepnik
tomeklupus pisze:wybrałem dwa modele hw95Lux
Tomasz ja tu widzę, że Ty dokonałeś już wyboru i potrzebujesz powierdzenia, że to jedyny i słuszny wybór. Jak najbardziej na świecie podoba Ci się HW 95 luxus to po prostu kuptomeklupus pisze:jest jeszcze jeden karabin który wpadł mi w oko - HW 95 luxus

Weihrauch HW 97 KT + Delta Optical Titanium 4-16x42 MD, Tanfoglio Witness 1911
-
czy szukam potwierdzenia ??? może troche tak a to dlatego, ze Hogan (Waldek) poleca mi go, natomiast inni Koledzy Profesjonaliści w temacie - no cóż te chce znać ich zdanie.
sorki za smędzenie i ciągnięcie (jak flaki z olejem) tematu, ale no, rzeczywiście oferta jest duża, wachlarz wiatrowek ogromny - i stąd moje dociekania.
dzieki Piotrze za odpowiedz, nie mogłem się skupić w jej przeczytaniu
na Bemowo muszę koniecznie a potem do Hogana
dzieki wszystkim
sorki za smędzenie i ciągnięcie (jak flaki z olejem) tematu, ale no, rzeczywiście oferta jest duża, wachlarz wiatrowek ogromny - i stąd moje dociekania.
dzieki Piotrze za odpowiedz, nie mogłem się skupić w jej przeczytaniu

na Bemowo muszę koniecznie a potem do Hogana

dzieki wszystkim
tomeklupus
-