Jaka wiatrówka

Wszystkie typy wiatrówek sprężynowych

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

norbert ra

Jaka wiatrówka

Post autor: norbert ra »

Witam wszystkich użytkowników forum .Zamierzam zacząć przygodę z rekreacyjnym strzelaniem dla przyjemności .Chciałbym nabyć dobry sprzęt który charakteryzowałby się celnością,siłą i skutecznym zasięgiem . Przed zakupem chciałbym zasięgnąć opinii forumowiczów .Na sprzęt bez lunety mogę przeznaczyć do ok 2 Tys zł ,chyba można juz kupić cos dobrego za tę cenę .Co do stanu....nie wiem .Zawsze można kupić cos dobrego używanego w dobrej cenie tylko aby i stan był dobry .Chciałbym w przyszłości zamontować lunetę więc dobrze aby nie była łamana .Jaki polecacie system sprężynowa czy inny ?
Liczę na pomoc i czekam na prepozycie .
co myślicie o tych modelach ? mam nadzieję że nie zostanę skrytykowany za dodanie linków.
pozdrawiam Norbert
http://allegro.pl/hammerli-cr20s-cr-20s ... 81984.html

http://allegro.pl/anschutz-superair-200 ... 89189.html

http://allegro.pl/fwb-lg-601-wyczynowy- ... 17105.html
Awatar użytkownika
Cortez

Post autor: Cortez »

Cóż....ciężko cokolwiek doradzić - bo napisałeś to w dziale o wiatrówkach sprężynowych.... ;)
Daystate Merlyn S + Nitrex 3-9x42/SS 10x42
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

norbert ra pisze:Chciałbym w przyszłości zamontować lunetę więc dobrze aby nie była łamana
:shock: ...jakżeż ja błądziłem do tej pory...
witeg
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: witeg »

Wiatrówki z drugiego i trzeciego linka są przeznaczone do strzelania tarczowego, celne bardzo, energii zbyt wiele nie mają, więc jeśli szukasz "siły" to zły adres.
Zależnie od tego czy te 2 tys. to kasa zalegająca w kieszeni na drobne wydatki, czy poważna suma podejście możesz mieć różne. W pierwszym przypadku po prostu kup co się podoba, w drugim zastanów się 10 razy.
Za te pieniądze możesz wybierać w najlepszych seryjnie robionych wiatrówkach sprężynowych, albo na styk skompletować sensowny zestaw do PCP. Plusem sprężyn jest to że potrzebujesz tylko karabinek i śrut (ewentualnie celownik optyczny), minusem odrzut utrudniający trafianie, przy PCP dochodzi parę gadżetów, ale ponoć łatwiej trafiać.
norbert ra

Post autor: norbert ra »

Przepraszam że umieściłem temat w tym dziale jeżeli jest administrator proszę o przeniesienie go w adekwatne miejsce :)
green_thunder ............... dziś usłyszałem taka opinię ? czy to jest prawda .... że do łamanej wiatrówki nie pasuje luneta .Jestem świeży więc proszę o wyrozumiałość bardziej obeznanych z tematyka kolegów ;)

W takim razie inaczej się zapytam ,szukam celnej i o dużej energii wiatrówki bez podziału czy to łamana czy tez inna . Cena 2 tyś chcę przeznaczyć na karabinek a z czasem mogę dokupywać pozostałe akcesoria ale bez przesadnego wydania pieniędzy .Wszystko z umiarem drodzy panowie ;) Wiem że pisze jak amator i za takiego sie uważam tak więc liczę na wyrozumiałość .
pozdrawiam Norbert
Awatar użytkownika
Cortez

Post autor: Cortez »

Jeśli chcesz przeznaczyć do 2K zł na sam karabinek (zakładam, że sprężynowy), to pamiętaj, że wiele z nich - tych z wyższych półek nie ma otwartych przyrządów celowniczych. W tym przypadku najlepiej poszukać na forach używek z optyką w komplecie. ;)
Daystate Merlyn S + Nitrex 3-9x42/SS 10x42
Awatar użytkownika
Michał
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Michał »

Pozdrów tego który Ci powiedział że do łamanej nie pasuje optyka,czy to łamana czy dolny naciąg,boczny optyka będzie pasowała jeśli wiatrówka posiada prowadnice (frezy) pod montaż na który montuje się optykę.
Ostatnio zmieniony 2013-04-11, 22:45 przez Michał, łącznie zmieniany 1 raz.
HW97 .177,Remington Summit .177,Lov2 .177,C 2240 .177-Walther 2x20,Colt 1911,Hatsan 135 .22,CP1-M .177,CP1 .177,SPA p10 .22
witeg
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: witeg »

Sprężyna, Gas Ram, czy PCP?
Jak duża ta energia ma być? Poniżej, czy powyżej ustawowego limitu 17J - powyżej musisz rejestrować i możesz strzelać jedynie na koncesjonowanych strzelnicach.
Wiesz co? Zrób może sobie niedzielną wycieczkę do stolicy. :) Wiosna w końcu przyszła, z Łomży aż tak daleko nie masz. Wpadnij na bemowską strzelnicę, będziesz miał okazję zobaczyć, przymierzyć się, postrzelać z różnych wiatrówek, przy okazji zostaniesz uświadomiony, przeszkolony z obsługi, BHP i innych takich..... Wątek tasiemcowy jest na forum, jak zdecydujesz się to i ktoś dokładnie wytłumaczy jak trafić.
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

Prosto , w temacie , w budżecie , wysokiej jakości ... HW95 :! ... łamana , może być spokojnie 16J , solidny sprzęt na lata . W kwocie do 2000 zł kupisz z optyką i po tuningu .
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Awatar użytkownika
rommer

Post autor: rommer »

Hiszpan63 pisze:Prosto , w temacie , w budżecie , wysokiej jakości ... HW95 :! ... łamana , może być spokojnie 16J , solidny sprzęt na lata . W kwocie do 2000 zł kupisz z optyką i po tuningu .
Potwierdzam - w tych pieniądzach 2000 zł to bardzo dobre rozwiązanie . Sam nie mogę się nacieszyć tym sprzętem do teraz - oczywiście z Hogana pomocą :) .

Pozdrawiam
HW 95 T by Hogan + DOT 4-16x42 , HW 40