Wyniki strzelań na 50 m i więcej

Moderator: Hiszpan63

Awatar użytkownika
Seamaster

Post autor: Seamaster »

Witajcie Panowie :)
Pogoda dzisiaj sprzyjała :) postrzelaliśmy trochę z moim serdecznym przyjacielem Maciejem ze Slavii 634 używając przyrządów otwartych :D Ulubiony dystans 50m, pozycja leżąca, (do teraz bolą łokcie :D ) Oto wyniki:
Moja najlepsza tarczka:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fb3 ... 8bc49.html
Ale to małe miki w porównaniu do tego jakie skupienie wystrzelał przyjaciel ( strzelał z mojego karabinka, przyrządy ustawione nie pod niego ):
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3bc ... a7ff0.html#

:D
Slavioza i cykloza :P
Awatar użytkownika
AdamWawa

Post autor: AdamWawa »

Seamaster pisze:Witajcie Panowie :)
Pogoda dzisiaj sprzyjała :) postrzelaliśmy trochę z moim serdecznym przyjacielem Maciejem ze Slavii 634 używając przyrządów otwartych :D Ulubiony dystans 50m, pozycja leżąca, (do teraz bolą łokcie :D ) Oto wyniki:
Moja najlepsza tarczka:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fb3 ... 8bc49.html
Ale to małe miki w porównaniu do tego jakie skupienie wystrzelał przyjaciel ( strzelał z mojego karabinka, przyrządy ustawione nie pod niego ):
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3bc ... a7ff0.html#

:D
Powinieneś odsprzedać Slavkę przyjacielowi :mrgreen:
Zoraki HP 01, Sharp Tiger, IŻ 61 carbon design + M/S ...
---Przepraszam za swoje skandaliczne zachowanie na Bemowie i obiecuję, że to się więcej nie powtórzy.
Awatar użytkownika
Seamaster

Za nic, nigdy :P ma identyczną, tylko musi niestety oddać do serwisu, coś z nią nie halo. Moja Slavia zostaje u mnie do końca... mojego lub jej :lol:
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

Seamaster pisze: Oto wyniki:
... to tylko dowód , że nie istnieje coś takiego jak zmierzch chwały Slavii. Czy to się komu podoba czy nie , jest to najlepszy karabinek w klasie do 15J z serii rekreacyjnej i łupi wszelką konkurencję pod względem osiągów , możliwości , serwisu i kompatybilności ze strzelcem . Cena to osobne zagadnienie , podobnie jak uroda . Steyr też paskudny , cena z kosmosu i jak widać pierwszeństwa nie zapewnia bez udziału dobrego strzelca :! Tym samym zakup choćby używanej Slavii rokuje przyjemność ze strzelania i trafiania z optyką lub bez .. :P
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Awatar użytkownika
Seamaster

Amen :D i dzięki :)
Przemku jak zobaczyłem :shock: twoje wyniki strzelone Slavką na 50 m do tarczek 14x14 to długo nie mogłem pozbierać żuchwy z podłogi :mrgreen: Też tak chcę :P Trzeba będzie jakąś lunetkę sprawić, mam BSA 3-9x40 na HW 30s ale nie będę zdejmował, a co tam, nabędę jakąś nową. Nie śmiem podpytywać ale jaką masz na Slavce ? ;)
Pozdrovionka
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Moje Slavie cieszą już od dawna innych użytkowników :D Preferowałem DOC-a , a czasami BLOG-a 3,5-10x40 ... ;)
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Nabuchodonozor

Post autor: Nabuchodonozor »

Przepraszam że się wtrącę ale,
Hiszpan63 pisze:Czy to się komu podoba czy nie , jest to najlepszy karabinek w klasie do 15J z serii rekreacyjnej i łupi wszelką konkurencję pod względem osiągów , możliwości , serwisu i kompatybilności ze strzelcem .
A co byś Przemku powiedział jakby zestawić ją z HW50s ?
Oba są "do 15J", Slavia 634 kosztuje jakieś 800zł, u Was w Cekausie po czarach 890zł a HW 960zł więc cenowo są "prawie że".
Zdania wielu są tutaj mocno podzielone ale jestem ciekawy Twojej opinii.
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

To jeszcze powiedz ile kosztuje HW50 po czarach :! , to wtedy pominiemy porównywanie cenowe ... :lol: Energetycznie zbliżone (Slavia do 15J) (HW50 max. 13,5) Po ułożeniu Slavia 14, a HW 13 J . Wtedy pracują "miodnie". Na plus dla Slawii zdecydowanie łatwiejsze/łagodniejsze łamanie bez efektu karate . Nawet dzieci dają sobie radę :!. Do tego rzadko poruszany aspekt niesamowicie ergonomicznej osady (fakt , że paskudnej) , ale pozwalającej na wiele kombinacji składania się do strzału i wysoce stabilnego trzymania .

HW poprawił osady na plus . Bardzo dobre otwarte z wymiennymi insertami , ale niestety nie pochwalę Recorda . Nigdy mi nie pasował i tu wolę polerowany spust Slavii :P Dla chcących oszczędzić nawet 200-300 zł , chcących się uczyć strzelania do 50m. to Slavia powinna być tą pierwsza , nawet jeśli później zamienią na HW ... i niekoniecznie lepsze wyniki ...
Nabuchodonozor

Post autor: Nabuchodonozor »

Faktycznie, niedopatrzenie z mojej strony, HW po czarach to jakieś dodatkowe 130zł :/
Awatar użytkownika
Seamaster

Witajcie Panowie,
Wklejam tarczkę z dzisiejszego strzelania Slavią 634 - 50m z otwartych :mrgreen:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6b8 ... dd9d1.html
W tytule jest mowa 50m i więcej.... no więc pokusiliśmy się dziś na to więcej :mrgreen:
Było to typowe puszkobijstwo....Razem z Maciejem i nowo przybyłym kolegą Mariuszem strzelaliśmy do puszki po piwie, bezalkoholowym oczywiście ;) .... z jakichś 85 m :mrgreen: dalej już było ogrodzenie i koniec strzelnicy :mrgreen: Puszeczka była bardzo zmasakrowana, ewidentny trup :mrgreen:
Muszę przyznać że od dzisiaj polubiłem puszkobicie :P
Awatar użytkownika
esmar

Post autor: esmar »

Postrzelałem wczoraj RS'em 40m. Lekkie podmuchy wiatru starałem się przeczekać bo RS wrażliwy na nie jest, szczególnie przy niskoenergetycznym karabinku (187 m/s).
Cieszy mnie środkowe skupienie, potrenujemy trochę i spróbujemy 50m - może tragedii nie będzie ;)
Obrazek
HW30S(C)_RV7
TX 200 HC_RV9
Awatar użytkownika
esmar

Post autor: esmar »

Przestało padać, poszedłem, cel: "hiszpańskie skupienie" :lol:
Parametry jak wczoraj ale bez podmuchów wiatru.
Rozgrzewka, ustawienie lunety i jedziemy - 5 strzałów w punkt, rozum mówi kończ będzie pięknie, niestety, pazerność nie pozwala, 6-ty jeszcze wchodzi ale komary na moich uszach wybijają z koncentracji :evil:
Obrazek
HW30S(C)_RV7
TX 200 HC_RV9
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

esmar pisze:cel: "hiszpańskie skupienie" :lol:
... :lol: :lol: ... ale wynik , jak najbardziej godny :! ... dobrze jest .... :D
Awatar użytkownika
Seamaster

:D REWELACJA, gratuluję koledze :) oraz coraz bardziej pragnę na Slavci posadzić lunetkę i spróbować sił... Poznań - Międzychód 80 km, niedaleko, może kiedyś postrzelamy razem, zapraszamy oczywiście do nas (duuuże piwo) ;)
Awatar użytkownika
mahonxx

Post autor: mahonxx »

Oczywiście zapraszamy do Poznania i do zaPoznania kolegę z za Poznania :mrgreen: tzn. z Międzychodu. Jeden kolega dojeżdża do nas z Lwówka, to jakoś w pół drogi.
Zobacz TU
Ostatnio zmieniony 2013-05-12, 14:49 przez mahonxx, łącznie zmieniany 1 raz.
www.wsststrzelec.pl
AATX200+mDOT hatsan 25 supercharger+Alchemik inside HW100_BushnellXLTremington 1858 new army .44