Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali.... HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
... oooo , nie gniewam się ... to jest tłumik ..... jestem muzykiem ...
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali.... HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
Ślubek pisze:"– A wiecie, co to jest? To jest ustnik.
– Co?!
– Od trąbki. Jestem muzykiem."
:^)
... no o to właśnie chodziło ... Reszta tekstu : ... to jest tłumik , czy mam dokręcić rewolwer ?? ... czy jakoś tak ...
Szanowny Swawolny Hiszpanie, pozwól, że w nawiązaniu do sów Twoich:" Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy", uprzejmie doniosę o takim o to zdarzeniu.
Pojechałem se ja wraz moją Panią postrzelać na działkę. Wytłumaczyłem zasady celowania (przez lunetę), wycelowała w tarczę i... trafiła w szybę, która stała dobre 3 metry obok tarczy. I jak tu nie wierzyć że to Bóg kule nosi?
Strzelam na dystansie: "jak wzrok sięga" - w moim przypadku jest to ok. 12,5 metra.
Ludzkie słowo tego nie wypowie jak się cieszę gdy czasami trafiam.
I chwała Bogu, że dzięki Bogu, bo jak by tak nie daj Boże, to niech Pan Bóg broni!!!
zdecydowanie tak ,a najlepiej Bajkał karabinek.
skoro dygresje muzyczne mamy za sobą to może kilka słów o tym tłumiku?
na końcu lufy jest muszka, zapewne przykręcana, domyślam się ze można tam wkręcić tłumik?
jest dedykowany do tego modelu?
... noooo .... tłumik , jak sama nazwa wskazuje , służy w wiatrówce sprężynowej do tłumienia apetytu na posiadanie tłumika
Ten jest wtykany na lufę i kontrowany robaczkiem . Dociąża lufę i o to właściwie chodziło . Nie ma dedykowanych tłumików do Iż-a ... tam jest nietypiczny gwint . Starszy Pan ma gdzieś informację na temat skoku tego gwintu . Natomiast nasadzane tłumiki muszą być na lufę o średnicy 13-13,1 mm.
Nie, Mr. green thunder - na szczęście była to moja szyba oparta o ogrodzenie w celu osłonięcia przed wiatrem i innymi opadami, przejścia dla kotów, a że to była szyba z wyjścia alarmowego w trolejbusie, więc hartowana, kawałki szkła zbierałem przez trzy godziny i modliłem się o jakikolwiek tłumik dla mojej Pani.
Jakby Jej słowa mogły zabijać to dziś nie pisałbym o tym.
Strzelam na dystansie: "jak wzrok sięga" - w moim przypadku jest to ok. 12,5 metra.
Ludzkie słowo tego nie wypowie jak się cieszę gdy czasami trafiam.
I chwała Bogu, że dzięki Bogu, bo jak by tak nie daj Boże, to niech Pan Bóg broni!!!