Wyniki strzelań na 50 m i więcej

Moderator: Hiszpan63

Awatar użytkownika
SlaweQ
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: SlaweQ »

Jestem pod wrażeniem Przemku.

Wychodzi na to, że czego byś nie wziął strzelającego do ręki, to będziesz celne strzelał :D

Pewnie nawet z kija z Twojego podpisu :mrgreen:

Uczę się strzelać od nowa 8-)
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

SlaweQ pisze:Wychodzi na to, że czego byś nie wziął strzelającego do ręki, to będziesz celne strzelał

Pewnie nawet z kija z Twojego podpisu
... Obrazek ...
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Awatar użytkownika
Januszpelle

Post autor: Januszpelle »

Witam wszystkich.

Spróbuję wstawić swoją tarczkę strzelaną na 50m z pozycji siedzącej przy stoliku na podpórce.
Wiatrówka HW 100 od Krzysztofa z Łodzi. Przy okazji przesyłam podziękowania Krzysztofowi za tak zacny sprzęcik.

Janusz
Obrazek
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

SlaweQ pisze:Jestem pod wrażeniem Przemku.
... teraz , to ja sam jestem pod wrażeniem ... 48m , mój TX , express 4,52 , Burek x6 ... górna dziura to 15 strzałów , prawa i lewa po 5 śrutów ... Ta duża to około 15x11 mm , bez pomiarów mikrometrycznych bo na desce po prostu odpryskiwała politura ..

Obrazek

Ale to nie wszystko .. :idea: Strzeliłem z AA ProSport-a Sławka , exact RS , Blog x9 :? odległość 48m ... 8 strzałów . Miało być 10 , ale odpuściłem 8-)

Obrazek

W naturze nieco ponad 1cm kwadratowy ... :P

Dobry , dobry to był strzelecki wtorek .. :D
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
TiGorilla

Post autor: TiGorilla »

Gratuluję :lol:
Ja o takich wynikach mogę tylko pomażyć :oops:
Jeszcze raz gratuluję :D
Awatar użytkownika
esmar

Post autor: esmar »

Dla mnie bajka, gratki!
Postawa (niektórym pozycja źle się kojarzy :mrgreen:) "bemowska"?
HW30S(C)_RV7
TX 200 HC_RV9
cheng13
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: cheng13 »

Gratulacje, Ty Przemek faktycznie i z kija byś dał radę.....
Od dzisiaj używam terminu "hiszpańskie skupienie" :P
orzeszki....koniecznie :)
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

esmar pisze:Postawa (niektórym pozycja źle się kojarzy ) "bemowska"?
... o przepraszam , nie napisałem ... Tak , postawa bemowska :lol: , tak jak wszyscy na naszych zdjęciach ... ;)
cheng13 pisze:Od dzisiaj używam terminu "hiszpańskie skupienie"
Miałoby to miły wydźwięk , gdyby tak za każdym razem wychodziło ... brak wiaterku i dobry dzień strzelecki ... ;) ... ale wynik cieszy .... :P
Awatar użytkownika
esmar

Post autor: esmar »

Hiszpan63 pisze:brak wiaterku i dobry dzień strzelecki
haha, u mnie, przy tych warunkach na 25m z podpartego leżaka tak mam, trzeba trenować, cel "hiszpańskie skupienie" :P
HW30S(C)_RV7
TX 200 HC_RV9
Awatar użytkownika
Seamaster

Post autor: Seamaster »

Witam szanownych kolegów, jestem na tym forum od dzisiaj. Mój ulubiony dystans strzelecki to 50 metrów, dlatego chciałbym tutaj zaprezentować kilka swoich wyników. Strzelam obecnie ze Slavii 634 Ultra, przy użyciu fabrycznych przyrządów otwartych, na temat tego karabinka mogę napisać tylko same ochy i achy ;) Jedna tarczka to wynik strzelania z AR2078A, karabinka co2 z fabrycznym diopterkiem (jedyna modyfikacja to wymiana insertu muszki na taki od HW 30s - fabryczny był krzywy :mrgreen: oraz smarowanie to tu to tam silikonem w sprayu) - nie wiem jak to to strzela ponieważ muszka tunelowa nie jest w osi karabinka podobnie jak diopter który jest przekrzywiony do osi karabinka w stosunku do muszki w drugą stronę :mrgreen: A jednak.... może to taki urok produktu z pola ryżowego... ;) strzela (już jakieś 10 tys śrutów) więc nic tam nie ruszam :D
Proszę poniżej linki:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e10 ... fe037.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0c7 ... 8c706.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/58c ... 159ed.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/76d ... 7e91f.html
Slavioza i cykloza :P
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Dobre ... ;) ... nawet bardzo ...
Awatar użytkownika
Seamaster

Dzięki Przemek :) Slavia to wersja Ultra, kupiłem 4 -letnią, używaną z przebiegiem 2 pudełek śrutu ;) Poprzedni właściciel nabył w Cekausie... więc pewnie ją w rączkach miałeś ;) Dzięki, świetna robota :)
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Jeśli była serwisowana , to być może dotykałem ... :lol: .. generalnie nie ma to żadnego znaczenia . Natomiast nie ukrywam , że Slavia , to .... SLAVIA .. :!
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

...oprócz slavii, to i wzrok trza mieć, łee :evil: (jeśli mówimy o otwartych)...
Awatar użytkownika
Seamaster

Witam szanownych kolegów ponownie i dziękuję za dobre słowa dot. mojego poprzedniego postu ;) Ponieważ tutaj wcześniej pojawiły się wyniki strzelań z kbks pozwolę sobie dodać również 3 tarczki jakie kiedyś miałem okazję wystrzelać. Karabinek to radziecki kbks Ural z diopterem, insert w muszce kołowy. Dodam od siebie że to najfajniejszy sprzęt z jakiego dotąd strzelałem (podobno wygrywano takim olimpiady) :) i trochę szkoda że miałem okazję wykonać tylko 3 serie :( Odległość oczywiście 50 m, pozycja leżąca.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f0a ... de0d9.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f58 ... 66d39.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e3c ... bb77e.html