Hatsan 80 czy Air Master 400 lub 300?

Wszystkie typy wiatrówek sprężynowych

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Awatar użytkownika
maximus

Post autor: maximus »

Seweryni i twardy cyngiel mają rację. Jak nie masz pieniędzy strzelaj z otwarych i zbieraj na szkło. A jak koniecznie ze szkłem to PP i jakaś wiatróweczka np h80. No i rada ode mnie mam nadzieję że się nie pogniewasz. Jeśli pytasz nas o radę to uszanuj to co mówimy a nie próbuj nas przekonywać do swojego zdania. A to nie dlatego że pozjadaliśmy wszystkie rozumy tylko dlatego że każdy znas przechodził już ten etap przez który ty teraz brniesz. My też kombinowaliśmy jak koń pod górkę i uwierz że wielu z nas żałuje teraz że nie posłuchało bardzie doświadczonych kolegów, zaoszczędziło by to nam czasu i wydanych pieniążków.
Diablik + Waver v10 2-10x38
Awatar użytkownika
jarn
Administrator

Post autor: jarn »

Szczerze na początek lunetka PP 4x32 powinna wystarczyć. Kolega ma ją na B-coś i jest w 7 niebie, a i ja jestem jakością obrazu zaskoczony, znacznie lepszy od lunety PP 3-12x42.
AA EV2 + EB10x42
forumiinne

Post autor: forumiinne »

twardy.cyngiel pisze:
Lepiej kup osobno ten karabinek, np. na Incorsie za 290 zł plus lupka PP w Zielonym Sklepie za 199 zł...
Tam karabinek odpada bo w dobrej cenie jest tylko kaliber 5,5mm, ale za zielony sklep dziękuję, ceny zupełnie do przyjęcia. Jeśli zostanie sianka to 3-9x, albo 6x lub 4x. W poniedziałek będę miał cenę h80 w 2 sklepach w Lodzi.

[ Dodano: 2008-07-12, 15:27 ]
maximus pisze: ...Jeśli pytasz nas o radę to uszanuj to co mówimy a nie próbuj nas przekonywać do swojego zdania. ...
Nikogo nie zamierzam przekonywać do swoich racji, bo jeszcze takowych w tej dziedzinie nie posiadam. Dobrze to ująłeś, ze kombinuje jak koń pod górę, chodzi o to aby k€pić najlepiej i najtaniej w tym przedziale cenowym. Obecnie najbliżej jestem h80, a co do lupki zobaczymy ile zostanie kasy. Może zgodnie z sugestia 4x albo 6x wystarczy... i na nią wystarczy...

18 błędów, nie przesadzasz? Szanuj język polski i czytających.
Ostatnio zmieniony 2009-01-11, 13:48 przez forumiinne, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Maruda

Post autor: Maruda »

Na moim Jeżyku siedzi Delta 6x42. Jestem z niej bardzo zadowolony. Dla niektórych minusem może być krzyż myśliwski, ale mnie to nie przeszkadza. Strzelanie do tarczy mnie nie bawi.
twardy.cyngiel

Post autor: twardy.cyngiel »

forumiinne pisze:
Tam karabinek odpada bo w dobrej cenie jest tylko kaliber 5,5mm
Faktycznie w Incorsie zdrożało - promocja się skończyła czy jak? W Skorpio za to staniało - jest za 270 zł z dolnym naciągiem w polimerze:
http://www.skorpio-wiatrowki.pl/catalog ... cPath=1_66
forumiinne

Post autor: forumiinne »

No i kupiłem: Hatsan 85 + Leapers 3-9x40. Czekam na przesyłkę, za jakiś czas dam znać jakie wrażenia.
Wszystkim za cenne uwagi i nakierowanie mnie serdecznie dziękuję, zwłaszcza ze zdaje sobie sprawę ze pewnie powieliłem nie jeden już taki watek.
Dajcie znać jakiego śrutu używacie, ja na początek kupiłem Exact ale 25zl, i czy od razu wskazany jest jakiś drobny tuning (i od czego zacząć).

Proszę zwróć uwagę na pisownię.
Ostatnio zmieniony 2009-01-11, 13:51 przez forumiinne, łącznie zmieniany 1 raz.
Rlyeh

Post autor: Rlyeh »

Odnośnie poprawiania, to np. tu:
http://nasze-wiatrowki.pl/viewtopic.php?t=56