Hatsan 90
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
-
- Ściepnik
... tu nie ma opłacalna , albo nie ... Nie jest jedyna , ale dobra i dostępna od ręki .variot pisze:Jedyna opłacalna opcja ?
... jestem tu jak Wszyscy , tylko czasem szabelką wywijam ... znaczy się ... batem ...variot pisze: jestes tutaj swego rodzaju szarą eminencją
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam
... często nie tam , gdzie celujemy

HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam

-
Rozumiem. A czy jest możliwe, żeby taki laik jak ja był w stanie samemu ustawić nową broń czy jednak zakup w ceakusie (defacto droższy o ok. 130zł niż stockowa wersja) to jedyne wyjście ? Dotyczy przykładowo tego Crosmana Vantage, którego można nabyć już za ok 320zł...
Slavia 631
Walther CP99 Compact
Walther CP99 Compact
-
- Ściepnik
Wszystko jest możliwe ... ale trzeba powolutku i z rozmysłem . Marne szanse byś sam wszystko zrobił poprawnie , ale nie niemożliwe .
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
... często nie tam , gdzie celujemy

-
-
green_thunder, taka odpowiedź mi pasuje. Konkretnie.
Hiszpan63, strasznie enigmatyczny z Ciebie rozmówca.
W takim razie nie pozostaje mi nic jak zakup Crosmana Vantage ze sklepu znanego tunera...
Tak przy okazji możecie mi powiedzieć na przyszłość jaką sensowną optykę można tam założyć razem z mocowaniem oczywiście. Naturalnie nie interesują mnie lunety wartości takiej samej, czy droższej niż sama wiatrówka.
Hiszpan63, strasznie enigmatyczny z Ciebie rozmówca.
W takim razie nie pozostaje mi nic jak zakup Crosmana Vantage ze sklepu znanego tunera...
Tak przy okazji możecie mi powiedzieć na przyszłość jaką sensowną optykę można tam założyć razem z mocowaniem oczywiście. Naturalnie nie interesują mnie lunety wartości takiej samej, czy droższej niż sama wiatrówka.
Slavia 631
Walther CP99 Compact
Walther CP99 Compact
-
...Hiszpan się kryguje, nie wypada mu ciagnąć Cię na siłę za uszy do sklepu, w którym tuninguje karabinkivariot pisze:Hiszpan63, strasznie enigmatyczny z Ciebie rozmówca.

...a lupka niestety, będzie kosztować tyle, co karabinek (+ montaż), taniej się nie da, ew. jakaś używka, ale tylko od usera z forum, żeby mieć pewność jej jakości...
-
Hehe zanim odpisałeś przeczytałem dział "O nas" w sklepie i połączyłem wątki hehe.
Sorry, że tak ciągnę temat ale zainteresowało mnie to wszystko, do podstawowego karabinka (Vantage) nie ma możliwości dobrania budżetowej lupki ? Montaż też jest tak skomplikowany, że trzeba to zlecać osobą trzecim ? Komplikuje się moja wizja...
Mimo wszystko prosiłbym o konkretne propozycję pasujące do Vantage. Może uda mi się kogoś namówić na prezent dla mnie

Interesuje mnie też co powinienem dokupić do takiej wiatrówki. Chodzi mi o wszystkie podstawy jak smary, olejki, szmatki, jaką amunicję itp rzeczy pierwszej potrzeby.
Sorry, że tak ciągnę temat ale zainteresowało mnie to wszystko, do podstawowego karabinka (Vantage) nie ma możliwości dobrania budżetowej lupki ? Montaż też jest tak skomplikowany, że trzeba to zlecać osobą trzecim ? Komplikuje się moja wizja...
Mimo wszystko prosiłbym o konkretne propozycję pasujące do Vantage. Może uda mi się kogoś namówić na prezent dla mnie

Interesuje mnie też co powinienem dokupić do takiej wiatrówki. Chodzi mi o wszystkie podstawy jak smary, olejki, szmatki, jaką amunicję itp rzeczy pierwszej potrzeby.
-
U nas budżetowa lupka to ok.300 zł, można kupić taniej Precision Point, całkiem przyzwoite lunety już od poniżej 200 zł w www.zielonysklep.pl/ . Nie szukaj tańszych lup " bogato" wyposażonych, czyli powiększenie ze 24x, srednica 50 mm i więcej, poświetlenie krzyża, bo im więcej tych bajerów to tym większa szansa na rozsypkę. Parametry 3-9X32, albo 3-9X40, 4-12X42 to w zupełności wystarczy, jak wolisz, to taniej będzie ze stałym powiększeniem, np. sześć razy (6x40, 6x42). Ja używam zmiennego powiększenia strzelam x6 do x9, to wystarcza, szczególnie początkującemu. Im większy zoom, tym bardziej obraz skacze. Siatka krzyża najlepiej mild-dot (MD), ale przymusu nie ma.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... d9c56.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... d9c56.html
Ostatnio zmieniony 2014-01-07, 19:58 przez green_thunder, łącznie zmieniany 1 raz.
-
-
Oprócz tego śrut, nie jakieś lotki, nie w osłonach z plastyku, tylko normalny ołowiany, z tanich polecam http://cekaus.pl/pl/srut-terenowy-ft/68 ... i-ktk.html
Zoraki HP 01, Sharp Tiger, IŻ 61 carbon design + M/S ...
---Przepraszam za swoje skandaliczne zachowanie na Bemowie i obiecuję, że to się więcej nie powtórzy.
---Przepraszam za swoje skandaliczne zachowanie na Bemowie i obiecuję, że to się więcej nie powtórzy.
-
No i jestem spełniony. Panowie dziekuje za tak porządne wsparcie. Po zakupie z pewnością będę miał jeszcze setki pytań głównie o optykę. Ale wszystko po kolei. Dzieki jeszcze raz! Mam tylko nadzieję, że do tego czasu Vantage pojawi się w sklepie. W każdym razie napisze do nich maila niebawem. Szykuj się Eminencjo - nadchodzę! 

Slavia 631
Walther CP99 Compact
Walther CP99 Compact
-
-
Końca nie widać
Tak sobie myślę i naszło mnie pewne pytanie - czy ta wiatrówka (Crosman Vantage) jest w ogóle na tyle mocna i celna by pakować do niej lunetę ? Czy to jak pakowanie turbiny do malucha ?
Myślałem o czymś takim:
http://www.zielonysklep.pl/luneta/535-L ... x40AO.html
i pewnie wymagane jest to:
http://www.zielonysklep.pl/montaze/55-M ... SOKI-.html

Myślałem o czymś takim:
http://www.zielonysklep.pl/luneta/535-L ... x40AO.html
i pewnie wymagane jest to:
http://www.zielonysklep.pl/montaze/55-M ... SOKI-.html
Slavia 631
Walther CP99 Compact
Walther CP99 Compact
-
Nie ma obowiązku zakładania lunety na karabinek posiadający otwarte przyrządy celownicze zwłaszcza, gdy ktoś ma dobre oczy i celowanie do kapsla od coli na 50 m nie stanowi dla niego problemu.
...a jak założysz wysoki montaż do karabinka z niską baką (czyli miejscem, gdzie przykładasz policzek) np. slavia 630, to zaraz przekonasz się, dlaczego nie powinieneś go zakładać...
...a jak założysz wysoki montaż do karabinka z niską baką (czyli miejscem, gdzie przykładasz policzek) np. slavia 630, to zaraz przekonasz się, dlaczego nie powinieneś go zakładać...
Ostatnio zmieniony 2014-01-07, 23:18 przez green_thunder, łącznie zmieniany 1 raz.