Wymiana lufy w dianie 46 na gwintowaną czy gwint w starej?

Wszystkie typy wiatrówek sprężynowych

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Awatar użytkownika
Tytus
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Tytus »

Jeszcze jeden pomysł przychodzi mi do głowy. Przerysować ostatnie 10 cm lufy, coś jak w lufach FX'ów.
Tylko kto to by chciał zrobić ?

Piotrek
A ja mam motylka, nie muszkę.
witeg
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: witeg »

Piotrek, tak żeby fakty ustalić - pytałeś o rysowanie lufy D46 w Koceptusie i tam nie mieścił się system z lufą? Na długość?
Co do rysowania końcowych 10cm, nie znam się ale tak na chłopski rozum, jakby dało się umocować do rysowania ostatnich 10cm, to pewnie można byłoby przeciągnąć już rysy po całości. :roll:
Natomiast przyszedł mi do głowy inny "miś" - jeśli kwestią jest długość to może po prostu wystarczy upitolić kawałek lufy, druga sprawa może można wymontować lufę z systemu i rysować samą lufę.....
A jak nie to faktycznie pozostaje kupienie nowej lufy, albo polowanie na jakiegoś taniego wykopka z dobrą lufą. Tylko pewnie trzeba Przemka na przesłuchanie wziąć, których luf szukać, bo on wszystkim wiatrówkom najpierw w dziurkę zagląda i sprawdza co tam mają w środku. :D
Awatar użytkownika
Tytus
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Tytus »

Ba, kiedy ja właśnie byłem z problemem u Przemka, a maszynkę mieli ponoć wypożyczoną z Konceptusa. Lufy nie da się raczej wyjąć bez jej zniszczenia, jest ponoć zakuwana/wklejana. Giwerka leży puki co u brata, jak ją kiedyś odkupię to pewnie będę kombinował dalej.

Piotrek
A ja mam motylka, nie muszkę.