lukasz 23, Trudno pogodzić wymagania (dolny naciąg), cenę i dobrą jakość. W tym przedziale cenowym jest niestety cisza.
Jest na iweb-ie Hw97 KT 4,5mm ale trzeba by dołożyć grosza.
Wklejam bo nie wiem czy masz dostęp do tamtego K/S.
radoslaw787 pisze:Wiatrówka z 2013r. i w bardzo dobrym stanie.
A o tym to nie wiedziałem. Mnie wystarczy ten za 50, porównywalny ze slaviowym. Tylko nie mam pojęcia czy w tym obecnym spuście Gamo można podobną poprawkę zrobić.
Summit rozwali tą lupkę z zestawu szybciej niż karabinek przestrzelisz,mi padła po kilkudziesięciu strzałach,po powrocie z serwisu powtórka z rozrywki.Jedno co można pochwalić w tym karabinku to dobra jakość użytych materiałów,i jakość wykonania,chociaż lakierowana osada nie każdemu przypadnie do gustu.A bez ingerencji w system to na dzień dobry jak to napisał Przemek mamy broń pneumatyczną.
Szkoda że mam tylko 1000 zł na wiatrówke i kolejne 300 zł na lunete.
Może będzie łatwiej jak odpuszczę sobie z dolnym naciągiem na rzecz klasycznej łamanej.
Za 1,3 K zł kupisz spokojnie w dziale K/S na forach wiatrówkowych lekko używany zestaw ( już po tuningu). Celowałbym w HW-95 (łamana), lub HW-97 (dolny). Bywają też inne cudeńka pod koniec sezonu. Cierpliwie wertuj oferty....i raczej nie z Alle...
Do rzeczy używanych mam złe wspomnienia w gre wchodzi tylko nowa sztuka sklepowa, jak ma coś sie rozpindolić to wole żeby to była moja wina lub wada fabryczna.
Ale nowe w wiatrowkach nie znaczy lepsze. Nie należy tez mylić tuningu wiatrówki z (wieś)tuningiem samochodów.
Zakup używanej wiatrówki po dobrym tuningu to naprawdę dobra inwestycja. Takie wiatrówki wytrzymują dłużej jak i lepiej się z nich strzela.
No ale to już wybór kupujacego.
Dziękuje za poświęcony czas dla amatora ale zostanę na kupnie nowej, tylko co wybrać aby posłużyło, będę strzelał dużo przeważnie w weekendy. Jak już kupie to mało prawdopodobne będzie że będę pieścił sprzęt miedzy strzelaniami nie wykluczając oczywiście przeglądu i smarowania.