witeg pisze:Chyba się jeszcze nie obudziłem. Robert poleca Slavię?
Witek - nigdy i nigdzie nie napisałem, że slavia jest zła, tylko, że obrzydliwa, archaiczna i obśliniona przez "znających" , ale ze zrobioną ogrywam te wszystkie harnasie, crosy, hw - poza hw-77, łoczywista...a sprężynki gazowe nie istnieją oprócz hw-90, podobnie jak jest coca cola jest tylko jedna..
(theobeny, choć były pierwsze, to jednak są b. niewygodne pod względem regulacji)
Robercie , parę sprężyn " druciannych " przetestowałem i jedną gazową Tytanową , i żadna druciana nie umywa się kulturą pracy do gazowej . Nowe wypiera stare ( nad czym ubolewam z racji wieku ) . Wystrzegam się się bezpodstawnej krytyki , ale przez Tytana przepuściłem z 10 , a może 15 paczek śrutu i nie zauważyłem żadnych zmian energii strzału .
JesperKyd pisze:Można obserwować tor lotu ów śruta.
KrzesłoArmata mówi, że prędkość w limicie to ok. 135 m/s
Jeśli byłby to śrut "sterowany" to spokojnie na 50 m można by go naprowadzać optycznie
A opad prawie 50 cm
Włodek, a ta tytanowska to taka pudełkowa, jak rozumiem ?
...a przy tym i tak pozostanę przy swoim zdaniu...pewnie wolałbyś KIA ceed niż Fiata 128/3p (tre porte), bo tam tak nowocześnie, że nawet obrotów nie ustawisz ?
Panowie wiem z tym kalibrem głupio pytałem, każdy musi sam sobie odpowiedzieć jaki mu pasuje. Ale wracając do tematu hatsan striker edge vortex- mógłby mi ktoś powiedzieć parę słów o nim? czy wart? czy awaryjny? Wiem, że jest wiele lepszych sprzętów ale też za inna kase. Wiem też, że pewnie nikt z Was nie posiada owego sprzeta, gdyż widzę tu sami zawodowcy, ale może coś się Wam o uszy obiło na temat?:)
Panowie a co sądzicie o :
1) Wiatrówka Gamo Whisper IGT 4,5 mm
2)Wiatrówka Gamo Socom Tactical 4,5 mm
3)Wiatrówka Gamo CFX 4,5 mm?
Jest to lepszy wybór od hatsana z vortexem? Panowie czy rzeczywiście karabinki ze sprężyna gazową maja same plusy jak to piszą producenci?
Dodam ze szukam sprzetu do 700zl, do podwurkowego, weekendowego strzelania. Jedyne czego oczekuje to żeby sprzęt nie rozleciał sie szybko jak poprzetnia chinka był wytrzymały w długi ekslatowaniu...
Czyli jak mam kupić sprzęt za 700 zł to lepiej dać sobie spokój? to jak nie długi to najdłuższy z możliwych Panowie cos dla amatora... tacy tez sobie chcą postrzelać;)
Ps a kojarzy ktoś Gamo Socom Extreme ? nic nie mogę znaleźć po polsku tylko obcojęzyczne info:(... Chyba ze ma ktoś jakąś używkę w dobrym stanie po modernizacji odsprzedać?
black24 pisze:Dodam ze szukam sprzetu do 700zl, do podwurkowego, weekendowego strzelania. Jedyne czego oczekuje to żeby sprzęt nie rozleciał sie szybko jak poprzetnia chinka był wytrzymały w długi ekslatowaniu...
Najpierw jakiś słownik byś zakupił
Czemu sprężyna gazowa ? Czemu hatsan lub gamo ???
Widzę ,ze jesteś z CK - może chcesz się przekonać ?? co potrafi stary 35letni karabinek ze zwykłą sprężyna "drucianą" - FWB300s (za 800zeta kupisz spokojnie )
Aha i ten stary 35letni sprzęt nie rozleci się jak chinka , jak go poszanujesz to posłuży jeszcze kilka- naście ładnych lat
black24 pisze:Dodam , że szukam sprzętu do 700zł, do podwórkowego, weekendowego strzelania. Jedyne czego oczekuję, to żeby sprzęt nie rozleciał się szybko jak poprzednia chinka, był wytrzymały w długi eksploatowaniu...
Cholera Pisz po polskiemu 27 słów i 9 błędów
Szanuj język polski, to będziemy i Ciebie szanować.
Nie przesadzajmy, do podwórkowego strzelania niekoniecznie trzeba kupować FWB.
black24 poczytaj sobie tematy w dziale "Kupujemy wiatrówkę" , zestaw polecanych budżetowych plujek się dość często powtarza. Poczytaj co napisano o sprężynach gazowych Gamo i Crosmana. Jeśli chcesz kupić wiatrówkę nową, wyjąć i strzelać wejdź na stronę Cekausa, popatrz co oferują, zdzwoń, pogadaj (opisy typu "oczekiwanie na dostawę" bywają mylące).
Decydując się na puszkobijcę z siłownikiem, odezwałbym się do Filo i dopytał o Tytana GS750, on ma tę wiatrówkę, rozbierał, poprawiał, jest zadowolony. Opcja kupienie Tytana i poprawki u Filo może nie byłaby najgłupszym rozwiązaniem. Zalety sprężyny gazowej Tytana to - sprawdzone karabinki były w limicie, sprężyna jest dostępna i tania.
Gamo to fajne wiatrówki, ale ja mam starą wersję Gamo Hunter 440 - dla mnie to taka kwintesencja wiatrówki rekreacyjnej. Nie mam natomiast doświadczenia z nowymi wynalazkami, bazując na opiniach innych - nowe modele poprawiano na gorsze.