Lufa do Hatsan55

Wszystkie typy wiatrówek sprężynowych

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Awatar użytkownika
Starszy_Pan

Post autor: Starszy_Pan »

OT:
Eryczek pisze:Hymm proszę was o to ,że ja mam starszy model wiatrowki Hatsan55 wtedy jeszcze jak bylo kupowane to nie byla lufa gwintowana (Byly wtedy gwintowane lufy ale tylko na pozwolenie) wiec proszę was żeby wy pomogli mi zanieść lufę gwintowaną do starszego modelu wiatrówki. Hatsan 55
Eryczku :! Że masz dysleksję - widzimy wszyscy, że nie chce Ci się pisać po polsku - widać :!
Ale proszenie o pomoc w zaniesieniu lufy do Londynu to już q..wa przegięcie :-@
Sharp 1210+Barska 3-12x40AO; Iż61 CPR2*+CCCP; Iż 61 CPR1 + kolimator, Gamo Compact; Iż38
*/ CPR=CustomPabloRudnik
Awatar użytkownika
mildot
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: mildot »

I poczytać, poszukać samemu też się koledze nie chce. Tylko podajcie linka, napiszcie...

Się rozleniwiło coś koleżeństwo...

A porównałeś kostkę swojej gładkiej lufki z ogólnodostępnymi fotkami nowszych gwintowanych lufek?

A może tak Eryczku wrzuć nam tu foteczkę swojej lufki chociaż???

Nie chce Ci się wyraźnie coś ruszyć konceptem i tak od siebie, aktywnie w swojej sprawie zadziałać. Aż sam się sobie dziwię, że chciało mi się tyle odpisać. Ale to chyba tylko przez Twoje podejście do języka - poruszyło mnie do głebi... ;)

Hatsana pierwszej generacji to już wiekszość na śmietnik wyniosła więc mała szansa że ktoś go dokładnie pamięta. Jak zobaczymy foteczkę kostki to się porówna z nowymi generacjami i cosik będzie można powiedzieć...
:-D
Awatar użytkownika
Negza
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Negza »

Eryczku. Jest na tym forum temat, gdzie znajdziesz zwymiarowaną kostkę lufy Hatsana nowego typu. W ostatnim poscie TEGO TEMATU jest załącznik .pdf
Weź suwmiarkę, albo co tam masz do mierzenia, zmierz swoją kostkę i porównaj sobie. Zwróć szczególną uwagę na położenie osi lufy i osi zawiasu lufy.
Podpowiem Ci, że górna krawędź nowej kostki będzie dwa milimetry poniżej górnej krawędzi cylindra Hatsana starego typu (według tego rysunku). Jak jest w praktyce, nie wiem, bo nigdy nie przymierzałem nowej kostki lufy do starego cylindra.
Wiatrówki różne
Awatar użytkownika
Michał
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Michał »

Ale nawet Hatsanowskie niby oryginalne lufy są gówno warte !!! Podpisze się pod tym obiema "ręcami" !!! Gówno i raz jeszcze gówno !!! Kebaby myślą że w Dupę i w rynek będą nam wchodzić oferując niby coś markowego,kto sobie pozwoli będzie mial.Tak markowe tylko z marki,reszta to chłam ODRADZAM !!! Hatsan,Sharg to tylko IMITACJA !!! Jak są jakieś obiekcje,proszę o PW!!! (rozwieję nadzieje !!!)
HW97 .177,Remington Summit .177,Lov2 .177,C 2240 .177-Walther 2x20,Colt 1911,Hatsan 135 .22,CP1-M .177,CP1 .177,SPA p10 .22
Awatar użytkownika
Filo
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Filo »

Michał pisze:Ale nawet Hatsanowskie niby oryginalne lufy są gówno warte !!! Podpisze się pod tym obiema "ręcami" !!! Gówno i raz jeszcze gówno !!! Kebaby myślą że w Dupę i w rynek będą nam wchodzić oferując niby coś markowego,kto sobie pozwoli będzie mial.Tak markowe tylko z marki,reszta to chłam ODRADZAM !!! Hatsan,Sharg to tylko IMITACJA !!! Jak są jakieś obiekcje,proszę o PW!!! (rozwieję nadzieje !!!)
Michałku , aleś Ty dzisiaj cięty . Trudno Cię poznać :D .
Awatar użytkownika
Michał
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Michał »

Fakt,jakoś tak wyjsznelo... kuźwa bo wszystko ma swe granice... Eeeee poniosło mnie,masz rację Włodziu... czekam i czekam żeby wysłać do Ciebie flintę i sam się nie mogę doczekać !!! Ci co starsi i w temacie wiedza o czym piszę,wiec tłumaczyć nie trzeba...
Ostatnio zmieniony 2015-06-12, 21:13 przez Michał, łącznie zmieniany 1 raz.
HW97 .177,Remington Summit .177,Lov2 .177,C 2240 .177-Walther 2x20,Colt 1911,Hatsan 135 .22,CP1-M .177,CP1 .177,SPA p10 .22
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

Filo pisze:Michałku , aleś Ty dzisiaj cięty . Trudno Cię poznać
... ale ma 100% racji :!
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Awatar użytkownika
Negza
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Negza »

Ale czym się tak podniecacie?
Że ktoś się uparł na przeszczep dziadowskiej lufy do dziadowskiego systemu?
A niechże mu strzela na zdrowie, jak się uda!
Sam używam czasem Hatsana II generacji po minimalnych poprawkach z ręcznie krzywioną przeze mnie lufą, żeby nie "patrzyła w górę" i właściwie guzik mnie obchodzi, że trudno trafić ambitny cel. W dodatku całkowicie świadomie kupiłem sobie ten karabin.
Nie wszystko co daje frajdę musi być takie IDEALNE.
Wiatrówki różne
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

Negza pisze:Nie wszystko co daje frajdę musi być takie IDEALNE.
.. a to akurat też 100 % racji . Już się zapomniało , że nie aż tak dawno ludkowie kupowali hatsany , żeby postrzelać , samemu przy nich pogrzebać , pokombinować , poprawić i zrobić coś indywidualnego . Tyle , że dzisiaj pakowanie lufy za prawie 200 zł w stary system jest ... hmmm ... nieopłacalne ???

W poniedziałek grzebnę w szpargałach ... zdaje się mam gdzieś kompletna lufkę do pierwszej generacji ...
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)