Łucznik wz 1970

Wszystkie typy wiatrówek sprężynowych

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

malowany79

Post autor: malowany79 »

piotrpek, a ja mam prosbę o zdjęcia w większej rozdzielczości dorobionej rękojeści. Zastanawiam się na nabyciem Łucznika i wiele by mi pomogło to w pojęciu decyzji ;)
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

lukk pisze: Myślę, że dobrym pomysłem (poza wypolerowaniem końcówek sprężyn) byłoby dodanie tam metalowych podkładek, wypolerowanych na lustro. Bawił się ktoś w coś takiego?
Ja dołożyłem stalowe podkładki , po obu końcach sprężyn ... :D Pistolet zdecydowanie poprawił swoją kulturę pracy , Vo prawdopodobnie także wzrosło . Obecnie na dystansie 8m (na Bemowie) ostrzelałem bez problemu 10mm spiner ... :P ... i kulę ze śniegu o wymiarach piłki tenisowej na 36 metrze. Jak dla mnie to wystarczające wartości dla pistoletu , który i tak ma mi służyć tylko do pykania do tarczy ....
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Awatar użytkownika
piotrpek
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: piotrpek »

Prozak pisze: pomyślałem że może gdzieś dało by się zrobić bardziej "maczowy" chwyt do tego pistola i wtedy trafiłem tu i na zdjęcie Łucznika pana piotrpek , u kogo to można zamówić i dlaczego tak drogo ? ;)

[url=http://img191.imageshack.us/img191/3286/img0086ja.th.jpg]Obrazek[/URL]
to jest wersja robocza (papierzano-taśmowa) - nie są to okładki drewniane a jedynie próba złapania kształtu rękojeści i przemyślenia wersji drewnianej.
Chwyt się poprawił i nie muszę wyginać nadgarstka. Wyniki są też deko lepsze.
Też planuję wymianę szczerbinki ale z jednoczesnym montażem szyny 11mm.

[ Dodano: 2011-01-02, 22:26 ]
malowany79 pisze:piotrpek, a ja mam prosbę o zdjęcia w większej rozdzielczości dorobionej rękojeści. Zastanawiam się na nabyciem Łucznika i wiele by mi pomogło to w pojęciu decyzji ;)
ale nie pora jeszcze na zdjęcia w większej rozdzielczości :mrgreen:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Crosman 3576, 2xŁucznik KL.170, PRO77, Lider S-9, Sharp Innova 1210+Delta 3-9x40
Awatar użytkownika
Prozak

Post autor: Prozak »

Piotrpek a nie planuje pan może produkcji małoseryjnej ? :mrgreen:
Bajkal IZH 46 , Łucznik wz.70 "Macz" '75
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

Prozak pisze:Piotrpek a nie planuje pan może produkcji małoseryjnej ? :mrgreen:
http://nasze-wiatrowki.pl/viewforum.php?f=18
Rlyeh

Post autor: Rlyeh »

Taka dość zbliżona do fabrycznej z FWB65. Raczej nie ma opcji na półkę, ze względu na dźwignię naciągu?
Awatar użytkownika
piotrpek
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: piotrpek »

To są okładki z WALTER LP2

[ Dodano: 2011-01-03, 21:33 ]
green_thunder pisze:Prozak napisał/a:
Piotrpek a nie planuje pan może produkcji małoseryjnej ? :mrgreen:
NIE bo są tacy co robią to na co dzień

i ...

miałem za jakiś czas zapytać PREZESA [daras] co by przy swoim posiadanym sprzęcie jakieś "surówki" odstąpił niskim kosztem (po przemyśleniu) zainteresowanym aby dalszą obróbką różnorodność finalną zaprezentowały.

Wydaje mi się że większość z nas posiada jako taki sprzęt do obróbki średnio twardego drewna i wystarczą nam 2 klocki z drewna o wym. ok. 9.0x3.5x11.0 z wyfrezowanymi płaszczyznami styku dopasowanymi do rękojeści korpusu Łucznika + parę śrubek z gniazdami do drewna.

Wiec daras czy mógłbyś rozważyć możliwość spełnienia naszych marzeń (oczywiście odpłatnego).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Crosman 3576, 2xŁucznik KL.170, PRO77, Lider S-9, Sharp Innova 1210+Delta 3-9x40
Awatar użytkownika
Prozak

piotrpek pisze: Wydaje mi się że większość z nas posiada jako taki sprzęt do obróbki średnio twardego drewna i wystarczą nam 2 klocki z drewna o wym. ok. 9.0x3.5x11.0 z wyfrezowanymi płaszczyznami styku dopasowanymi do rękojeści korpusu Łucznika + parę śrubek z gniazdami do drewna.
Wiec daras czy mógłbyś rozważyć możliwość spełnienia naszych marzeń (oczywiście odpłatnego).
To jest bardzo dobra ta koncepcja :) , jestem za .
Awatar użytkownika
SlaweQ
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: SlaweQ »

Ponieważ pamiętałem, że kiedyś na eGunie widziałem wersje Walthera z chwytem 'matchowym',
postanowiłem trochę poszukać. Dokładnie jest to Walther LP3 Match.

Obrazek

Poniżej link do strony z fotkami różnych konstrukcji matchowych, między innymi Walther LP53, LP2/3 i wspomniany LP3 Match:

http://www.cityairweapons.com/photo.html

Uczę się strzelać od nowa 8-)
Awatar użytkownika
Prozak

Można jeszcze tak . Ale pewnie u nas ciężko taki materiał dostać .
http://www.youtube.com/watch?v=oiAkeoTz2Co
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Łucznik już po końcowym przeglądzie. Zamontowany zestaw uszczelek od Kolegi Kometes ; skórzana tłoka i gumowy oring na lufę. Takie tam 10 metrów, 2 łapki, stojąca podparta :

Obrazek

10 strzałów, HN sport Econ .
Ostatnio zmieniony 2011-01-18, 20:54 przez Hiszpan63, łącznie zmieniany 1 raz.
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Awatar użytkownika
tregarth

Post autor: tregarth »

O rzesz ku....
Pięknie, pięknie!
Awatar użytkownika
Nelo

Post autor: Nelo »

Jak tak się patrze na wasze wyniki z łucznika, to cholera zaczyna mi królik uciekać....ech.
Hatsan85 + PP 4x32AO
Qb78 + Hawke Eclipse 4x32
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Nelo pisze:Jak tak się patrze na wasze wyniki z łucznika,
Ale z jednej rączki już się tak nie da :/ ... jeszcze ... :mrgreen: To wdzięczny pistolet , tyle , że na większe odległości nie bardzo :( i bardzo wymagający jeśli chodzi o chwyt ... mała zmiana i postrzelane . Zobaczysz sobie Kornel w niedzielę ... :D
Awatar użytkownika
krzysztof
-#Kustosz
-#Kustosz

Post autor: krzysztof »

patrząc na twoja tarczkę - zazdrość bierze. I to z 10m! gratulacje. ja strzelałem z mojego na 6m, wdzięczny pistolet.
Krzysztof

Quackenbush i nowsze