Cześć,
Niedługo dotrze do mnie HW-40. Chciałem podpytać się bardziej doświadczonych kolegów w jaki sposób należy zakonserwować wiatrówkę przed pierwszym użyciem??
HW 40 PCA
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
- Ściepnik
Co najwyżej rozkonserwowaćAlcapone pisze: w jaki sposób należy zakonserwować wiatrówkę przed pierwszym użyciem??

Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam
... często nie tam , gdzie celujemy

HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam

-
Hiszpan63 pisze:Co najwyżej rozkonserwowaćAlcapone pisze: w jaki sposób należy zakonserwować wiatrówkę przed pierwszym użyciem??... masz strzelać . Nic nie paciaj . Jak postrzelasz kilka paczek śrutu , to będziesz mógł się dopytywać co ewentualnie przesmarować
Piszą chłopaki, że tłok może być zabrudzony - wolałem się podpytać.
Po przeczytaniu paru tematów odnośne śrutu zdecydowałem się na Jsb exact express 4,52mm. Planuje strzelać z odległości +10m. Będzie ok?
-
- Ściepnik
Będzie dobrze . Spokojnie ogarniesz 15 i 20m.
... nowy czy używany ?? ... w nowym czasem jest ciut oleju . Nie przeszkadza . Wypluje w trakcie strzelania .Alcapone pisze:Piszą chłopaki, że tłok może być zabrudzony - wolałem się podpytać.
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
... często nie tam , gdzie celujemy

-
Uspokoiłeś mnie. Sprzęt? Nówka. Co myślisz o śrucie Jsb E.E. 4,52mm?Hiszpan63 pisze:Będzie dobrze . Spokojnie ogarniesz 15 i 20m.... nowy czy używany ?? ... w nowym czasem jest ciut oleju . Nie przeszkadza . Wypluje w trakcie strzelania .Alcapone pisze:Piszą chłopaki, że tłok może być zabrudzony - wolałem się podpytać.
-
- Ściepnik
-
-
Tak się składa, że posiadam od ok 15 lat HW40 i muszę przyznać, że to cholernie niezawodny i trwały sprzęt, a praktycznie nie konserwowany był prawie wcale. Tak, że tu bym się nie martwił specjalnie na kolegi miejscu.
Co do śrutu to sprzedawca na samym początku polecił mi pistoletowy, tarczowy 4,5mm H&N Finale Match z płaskim łebkiem i takiego się trzymałem przez długie lata. Ostatnio z ciekawości wypróbowałem tańszy 4,5mm H&N 8,18 gr Sport Glatt i okazał się jak na moje umiejętności równie dobry. Z tym, że mój pistol jest jeszcze gładkolufowy.
Co do śrutu to sprzedawca na samym początku polecił mi pistoletowy, tarczowy 4,5mm H&N Finale Match z płaskim łebkiem i takiego się trzymałem przez długie lata. Ostatnio z ciekawości wypróbowałem tańszy 4,5mm H&N 8,18 gr Sport Glatt i okazał się jak na moje umiejętności równie dobry. Z tym, że mój pistol jest jeszcze gładkolufowy.