Dostałem w prezencie małą FT - Dinozaura. Wysokość od śrub 155mm

Figurka wycięta laserowo z blachy zacnej grubości 2,5mm, podstawa również. Całość nie malowana, ale oksydowana!!. Laser pozwolił uzyskać szczegóły wyglądu - łapki, oko, nawet ślady zębów w paszczy. KZ o średnicy 25mm. Lizak - blacha 3mm w doskonałym ocynku. Ja dla lepszego widoku machnąłem go sprayem.

Śrut zdejmuje farbę ja dobre piaskowanie. natomiast ślady na oksydzie i na czystym ocynku są minimalne.
Podstawa 140 x 10mm ma wycięte sześć otworów (8mm) na unieruchomienie figurki do podłoża. Cztery w narożach i cztery w kwadracie 35 x 35mm w środku podstawy. Śruby montażowe ocynk z nakrętkami z blokadą.

Blokada figurki najprostsza z możliwych - z wykorzystaniem blaszki (oczywiście ocynk) długości 35mm, montaż - dwie śrubki ocynk na "krzyż" z nakrętkami z blokadą.
Łańcuszek założony ad hoc, zobaczymy jaki będzie w komplecie w innych figurkach.
Pierwsze wrażenie - wykonanie doskonałe, krawędzie nie kaleczą, zabezpieczenie antykorozyjne wyśmienite. Tylko ceny nie znam!! Musze zajrzeć na stronę Spinera.
Dla chłopaków z terenu Trójmiasta. U Spinera zawsze można postrzelać - 40 m, wielu dmuchaczy spotyka się również na torze łuczniczym przy ul. Hallera.