alternatywa dla kapsuł 88g co myślicie ????

Wszystko co dotyczy wiatrówek CO2

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Michał ar20

alternatywa dla kapsuł 88g co myślicie ????

Post autor: Michał ar20 »

Kolega w niedziele na Bemowie podpowiedział mi trochę ciekawych rzeczy, pogrzebałem trochę i znalazłem coś takiego, Co o tym myślicie???? Kartusz 300 bar 180 zł 50zł wężyk do gaśnicy

http://www.serwis.wiarus.org/kartusze-co2-do-wiatrowek
Awatar użytkownika
domino

Post autor: domino »

Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez domino, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

domino pisze:Po co przeplacać
Toć Miki pisał o tych przerabianych nabojach :/ ... jak zrobi buuuum :-? , to dopiero się będzie pieniążki liczyło ...
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Hiszpan63, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

Michał, jeśli masz zamiar potrzymać trochę tego aera, to o co chodzi ? Trzeba troszkę zainwestować, każde hobby kosztuje...chytry dwa razy traci... ;)
...czy wiesz, ile mnie kosztuje litr spreżonego powietrza ? ...nawet nie pytaj... 8-)
Awatar użytkownika
domino

Hiszpan63 pisze:domino napisał/a:
Po co przeplacać

Toć Miki pisał o tych przerabianych nabojach
gdzie w ofercie jest napisane że są przerabiane :?
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez domino, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

domino pisze:gdzie w ofercie jest napisane że są przerabiane
Przeczytaj pierwsze zdanie oferty , a potem zastanów się , ile kosztowałoby odlanie takiego naboju :P

To jest zwykły nabój co2 88g , przerobiony na wielokrotne ładowanie ... kropka :P
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Michał ar20

Post autor: Michał ar20 »

Chyba odpuszczę ten kartusz i zakupie adapter na 2x12g dzięki za rady Do zobaczenia w Niedziele :)))))
Awatar użytkownika
domino

Hiszpan63 pisze:Toć Miki pisał o tych przerabianych nabojach ... jak zrobi buuuum , to dopiero się będzie pieniążki liczyło ...
jakoś kartusz jednorazowy 88 gram nie robi bum, znamy taki przypadek :? dopiero jak mu założyć zawór robi bum, znamy taki przypadek :? zaiste :idea:
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

domino, ... sam napisałeś :
domino pisze:Po co przeplacać
(w domyśle ; za porządnie wykonany kartusz z dużym zapasem tolerancji na ciśnienie) i zaproponowałeś samoróbkę za 89 zł :/ ... to ja Ci odpisuję ; ... po co przepłacać :-? wkręć w zużyty nabój zaworek , kup wężyk i masz prawie to samo ... prawie ...

... a o przepłacaniu , możemy mówić , jak znajdziesz taki sam produkt za 1/3 ceny u Mikiego ...
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Hiszpan63, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
domino

Hiszpan63 pisze:. a o przepłacaniu , możemy mówić , jak znajdziesz taki sam produkt za 1/3 ceny u Mikiego ...
:?
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

... ależ oczywiście :oops: .... miało być 1/2 ceny ... :mrgreen:
Awatar użytkownika
daras
-#Złoty Dobromir
-#Złoty Dobromir

Post autor: daras »

Ja powiem tylko że w takie przerabiane kapsuły to bym się nie bawił. Dlaczego? Ano dlatego że kiedyś chciałem przerobić te jednorazówki. Okazało się jednak że ścianki są dość cienkie, a jak to nagwintować to ścianki robią się jeszcze cieńsze.
1000 razy bezpieczniejsze są kartusze Mikiego.
guntuning.com
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

green_thunder pisze:...czy wiesz, ile mnie kosztuje litr spreżonego powietrza ? ...nawet nie pytaj...
... no jak do północy przed strzelaniem , płuca wypluwasz , żeby kartusz napompować , to nie dziwota , że potem jesteś jakiś taki ... zielony ... :mrgreen:
domino pisze:jakoś kartusz jednorazowy 88 gram nie robi bum, znamy taki przypadek dopiero jak mu założyć zawór robi bum, znamy taki przypadek zaiste
... nie jest ważne co się stało / nie stało , ale ważne co może się wydarzyć ...

Michał ar20, Zakup adaptera umożliwi Ci stosowanie 8 gramowych bombiczek do produkcji śmietany. W niskich temperaturach jest mniej wrażliwa i umożliwia strzelanie zimą . Oczywiście mniej strzałów i potrzeba stosować podkładki bo są krótsze , ale jest to możliwe ...
daras pisze: chciałem przerobić te jednorazówki. Okazało się jednak że ścianki są dość cienkie, a jak to nagwintować to ścianki robią się jeszcze cieńsze.
... o to właśnie chodziło ...
Awatar użytkownika
shreq

Post autor: shreq »

green_thunder pisze:...czy wiesz, ile mnie kosztuje litr spreżonego powietrza ? ...nawet nie pytaj... 8-)
Ile? :)
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

...no...złotego... :(