Montaż do lunety
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
Montaż do lunety
Jaki będzie najlepszy montaż do lunety gamo na wiatrówkę Hatsan?????
-
-
- Ściepnik
Najlepszy będzie
BKL jednoczęsciowy.
możesz rozważyć też SportsMatch i B-Square.
Niestety wszystkie one kosztują.
z tańszych: jest jeszcze AccuShot i montaże Delty, jak jest z Deltą nie wiem, ale Accushota raczej nie polecam - a to dlatego, że jest niewiele lepszy od chińskich montaży a wiele od nich droższy.
Myślę, że minimum to
Accushot 2-częściowy średni - koło 60zł za nowy
choć naprawdę bardziej polecam poszukać używki SM'a dwuczęściowego - ja kupiłem za 80zł nieużywany (ale rozpakowany z pudełka) więc używany powinno Ci się udać dopaść taniej.
BKL jednoczęsciowy.
możesz rozważyć też SportsMatch i B-Square.
Niestety wszystkie one kosztują.
z tańszych: jest jeszcze AccuShot i montaże Delty, jak jest z Deltą nie wiem, ale Accushota raczej nie polecam - a to dlatego, że jest niewiele lepszy od chińskich montaży a wiele od nich droższy.
Myślę, że minimum to
Accushot 2-częściowy średni - koło 60zł za nowy
choć naprawdę bardziej polecam poszukać używki SM'a dwuczęściowego - ja kupiłem za 80zł nieużywany (ale rozpakowany z pudełka) więc używany powinno Ci się udać dopaść taniej.
... z warzyw najbardziej lubię tytoń.
-
Gamo takie z allegro? z białymi bądź złotymi napisami? to chińszczyzna na poziomie tasco i żaden montaż nie pomoże. Hatsan rozwali ją jak nie po 1 to po kilku pudełkach śrutu. By coś doradzić to montaż 1 częściowy koniecznie, najlepiej na 4 śruby. Szynę przemyć benzyną czy spirytusem (odtłuścić) można posmarować rozpuszczoną kalafonią szynę i montaż a potem porządnie dokręcić. Dużo daje z mojego doświadczenia jakiś element stopujący. Czy to fabryczny kołek w montażu czy coś własnej roboty.
Swoją drogą intrygują mnie lunety Gamo te "oryginalne" z tłoczonymi napisami. Tylko jedna firma w Polsce je sprzedaje. Kaliber. http://kaliber.com.pl/katalog.php?kateg ... nd=Poka%BF
Jeśli fabryka Gamo zakłada je na swoje najsilniejsze modele to może są coś warte? ceny też przystępne (kiedyś je sprzedawali na allegro) za model 3-9x40 chcieli jakieś 170 -190zł z tego co pamiętam.
Swoją drogą intrygują mnie lunety Gamo te "oryginalne" z tłoczonymi napisami. Tylko jedna firma w Polsce je sprzedaje. Kaliber. http://kaliber.com.pl/katalog.php?kateg ... nd=Poka%BF
Jeśli fabryka Gamo zakłada je na swoje najsilniejsze modele to może są coś warte? ceny też przystępne (kiedyś je sprzedawali na allegro) za model 3-9x40 chcieli jakieś 170 -190zł z tego co pamiętam.
The South will rise again!
-
Accushot średni - za swój egzemplarz dałem 40 PLN. Żyje. Co więcej, ma się wyśmienicie, żadnych wyszczerbień, nie ślizga się. Lupy zmieniam jak rękawiczki, do każdej jest osobny montaż - i nie mogę powiedzieć, żebym nie był zadowolony z tego montażu. Uściślając - by Leapers.
A jaki montaż będzie najlepszy - jak już koniecznie chcesz w ten sposób zabić biedne Gamo
, to dobierz wysokość montażu pod lupę, tzn. nie bierz wysokiego montażu, jeśli spokojnie wejdzie na niski lub średni. Nie podałeś nam żadnych parametrów patrzałki, więc średnio możemy pomóc.
A jaki montaż będzie najlepszy - jak już koniecznie chcesz w ten sposób zabić biedne Gamo

-
- Ściepnik
-
-
- Ściepnik
Koledzy nie chcę zakładać nowego tematu bo mam tylko jedno małe pytanie. Jaka musi być wysokość stopki w montażu na tubus 30mm żeby pasował do obiektywu x42. Chodzi o to by luneta nie była odsadzona wysoko, ale tak, że wejdzie jeszcze spokojnie osłona Butler Creek i został minimalny luz lub żeby go nie było?
Bo zaczyna się zabawa...
CZ 550 Ebony Edition + Swarovski Z4i 2,5-10x56
ZH 304 + Zeiss 2,5-10x52
Iż 12
CZ 550 Ebony Edition + Swarovski Z4i 2,5-10x56
ZH 304 + Zeiss 2,5-10x52
Iż 12