Pomocy!!!

Wszystkie typy wiatrówek sprężynowych

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

wojtek 18

Pomocy!!!

Post autor: wojtek 18 »

Witam :D
Drodzy panowie i panie nie wiem co mnie podkusiło ale zgodziłem się pogrzebać w sąsiada pseudo karabinku jakiś tytan b4 no i że na praktykach mam zajęcia z tokarkami to postanowiłem że przerobie nieco tłok splanowałem go i dorobiłem ten stożek ale pojawił się problem nie wiem jaką uszczelkę tam wsadzić cylinder ma coś koło 25,9mm..
Czytałem że crosman ma coś koło tylu tylko nie wiem jaki
jest jeszcze jakiś karabinek co dało by się spasować uszczelkę???
wojtek 18

Tylko żebyśmy się zrozumieli robię to tylko dla kasy i to nie jest mój karabinek od razu mówię (sąsiad dobrze płaci) :mrgreen:
A i od razu się podszkolę na tym chinolku :D
Awatar użytkownika
Iperyt68

Post autor: Iperyt68 »

Panie wojtek 18, ręce i kalesony opadają! Nie jestem pewny czy w pełni rozumiesz o czym piszesz (bez urazy)? bierzesz kasę za coś, na czym się nie znasz, bez skrępowania przyznajesz się że naciągasz sąsiada (do tego się to co napisałeś sprowadza), jesteś zbyt zapracowany (leniwy?) by pogrzebać w sieci i znaleźć to co Cię interesuje. Na zakończenie zwracam Ci uwagę, że elementarne zasady dobrego wychowania wymagają by zaczynać od zwrócenia się do płci pięknej jako pierwszej oraz pisać dużą literą zwroty grzecznościowe, czyli "Drodzy Panie i Panowie". Na zakończenie dodam, że po takich tekstach to Starzy Wyjadacze Cię po prostu oleją.... . Pozdrawiam i obym się nie doczekał mechanika samochodowego naprawiającego mój wehikuł dzięki konsultacjom na forach internetowych albo lekarza albo..., nie to koszmar jakiś.
Vivere militare est
Awatar użytkownika
daras
-#Złoty Dobromir
-#Złoty Dobromir

Post autor: daras »

Dorób nową uszczelkę teflonową.
guntuning.com
Awatar użytkownika
forestkorsze
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: forestkorsze »

wojtek 18, Pierw wiedza, zdobywanie informacji, a później grzebanie. W Twoim przypadku , to kup drugi karabinek tego modelu , oddaj sąsiadowi wraz z tym , który spieprzyłeś , mówiąc mu , że będzie na części i przeproś swojego sąsiada , bo nie wiedziałeś co czynisz.
[scroll]# GAMO FALCON # SLAVIA 634#[/scroll]
witeg
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: witeg »

No dobrze. Opier...l dostałeś to teraz posłuchaj rady Darasa i dorób uszczelkę. :) Wymiary masz, wzory znajdziesz w necie. Jak ją zrobisz, będziesz umiał. Tak to ze wszystkim idzie.
wojtek 18

A no tak Panu Darasowi i Witeq dziękuje za radę tak zrobię :D a reszta no cóż raczej nic nie pomogło nic się nie dowiedziałem co do znajomości tego karabinka znam go na pamięć raczej miałem na myśli bardziej zaawansowane usprawnienia niż kupno skórzanej uszczelki i jej wkręcenie i to nie jest jedyny karabinek który usprawniłem...
Lecz dziękuje za fatygę ;)
Awatar użytkownika
elgregor

Post autor: elgregor »

Ja tylko tak , żeby się przyczepić. Tytuł tematu "Pomocy " niczego nie sugeruje , dobrze by było w tytule nawiązać jakoś do treści postu. Kto wie czy w regulaminie tego nawet nie ma.
Hej Gerwazy,daj gwintówkę...

Z każdym dniem nieustannie zwiększa się grono osób, które mogą pocałować mnie w d**ę

H 100 stg-stg+alchemia+PP 3-9x40,ch-b4(?)+tasco4x20+genialne pomysły na tuning
indrzyj

Post autor: indrzyj »

elgregor pisze:Ja tylko tak , żeby się przyczepić. Tytuł tematu "Pomocy " niczego nie sugeruje , dobrze by było w tytule nawiązać jakoś do treści postu. Kto wie czy w regulaminie tego nawet nie ma.
Dosłownie z tym ;przyczepianiem się ;
Awatar użytkownika
elgregor

Post autor: elgregor »

Może jednak nie .
6. Zakładaj tematy w odpowiednich działach. Nadawaj im tytuły dobrze oddające istotę sprawy ( to z regulaminu jakby co )
W tytule powinno być nawiązanie do tematu , inaczej będzie ileś tam tematów " Pomocy " , " Problem " , "Ratunku " itd , zrobi się bałagan i nikt niczego nie znajdzie .
Hej Gerwazy,daj gwintówkę...

Z każdym dniem nieustannie zwiększa się grono osób, które mogą pocałować mnie w d**ę

H 100 stg-stg+alchemia+PP 3-9x40,ch-b4(?)+tasco4x20+genialne pomysły na tuning
Awatar użytkownika
JesperKyd
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: JesperKyd »

Moja rada jest taka:
Odkup sąsiadowi taką B4 i oddaj w całości, a z tym co pozostało po twoim "tuningu" eksperymentuj dalej.
wojtek 18 pisze:i to nie jest jedyny karabinek który usprawniłem...
Obrazek
BMK40 by Hogan + Hawke Vantage 4-12x40 & BMK20 by JesperKyd + PP 3-12x42AO & MP61 + Mizugiwa 2.5-7x28 & Marksman 2004 & cdn... :)
maju242

Post autor: maju242 »

witam panowie mam slavie 631 de lux 77 i mam problem bo mi nie trzyma spust co mam zrobic ? i prosze o pomoc
Awatar użytkownika
Michał
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Michał »

Maju 242.Myślę że powinieneś nowy temat założyć ,tak dla ładu i porządku.
Myślę że na początek trzeba rozebrać,uczyniłeś to?.Przyczyn może być kilka więc bez rozbiórki się nie obejdzie.Posprawdzaj sprężynki.
HW97 .177,Remington Summit .177,Lov2 .177,C 2240 .177-Walther 2x20,Colt 1911,Hatsan 135 .22,CP1-M .177,CP1 .177,SPA p10 .22